Vi s-a intamplat vreodata sa ascultatzi o melodie si sa simtiti ca vi se potriveste?Exista oare o conexiune intre sentimentele pe care le avem in momentul respectiv...si melodia care o ascultam?Yo cred ca exista o legatura intre aceste doua elemente...chiar una foarte stransa.Voi ce credeti?
hmmm... probabil ca exista o legatura...adica.. ganditi-va.. sunteti super deprimati si cineva va pune o melodie despre fluturasi si floricele... pai.... nu-i sariti la gat? eu una cred ca as termina persoana respectiva

in schimb.... daca sunteti foarte fericiti... si X va pune o melodie de "inmormantare" aveti 2 optiuni
1- o schimbati
2-nu bagati in seama melodia, care ajunge sa fie doar un fundal...
cel putin asa se intampla in cazul meu

nu stiu cum e in cazul vostru... dar la mn e intr-adevar o legatura

eu cred k depinde mult de starea de spirit in care ne aflam atunci cand ascultam o melodie. de exemplu daca sunt fericita si pun o mel trista dar ritmata ma concentrez pe ritm, mai k nu dansez, dar daca sunt trista si ascult aceeasi mel ma concentrez pe versuri. de obicei nu-mi place sa ascult muzik daca sunt trista...pur si simplu parca deprima mai tare.
cred k orice melodie, trista sau vesela, ar trebui sa aiba un mesaj...un meaning. de exmplu, si nu vreau sa supar pe nimeni, muzica de club nu-mi exprima nimik....sunt doar niste zgomote pe care poti sa dansezi...dans...zbanganeala...nu e mare diferenta uneori

Si eu cred ca depinde de starea de spirit... cand sunt ingandurata si in Winamp ajunde o melodie trista, ma apuc sa plang...pe mine nu ma deprima melodiile triste atunci cand sunt vesela, chiar imi plac foarte mult, iar atunci cand sunt trista nu ma scot din sarite cele vesele, ci imi mai amelioreaza starea de spirit. E adevarat ca atunci cand sunt vesela vreau ceva happy, si cand sunt trista ceva care sa ma deprime, dar nu ma deranjeaza daca e cu totul invers, pentru ca nu conteaza asta pentru mine, conteaza ce asculy, si daca e ceva bun
Se intampla sa ajung entuziasmat cand descopar o melodie ca lumea, dar niciodata nu plang cand ascult muzica, frate. In general mi se schimba si mie starile mai ceva ca vremea, si de aceea bag in Winamp ce vor muschii mei. Daca vreau sa ma linistesc putin si sa adorm bag ceva mai..emo asa

(imi place exclusiv in domeniul muzical, nu stilu` ala pompos) sau opera, dar in general ori pun ceva dracesc, ori ceva care sa-mi impartaseasca gandurile, precum niste hip-hop. Urasc romanta d-aia si dulcegarii, deci muzica imi poate provoca si o stare de "greata mentala". Iar daca aud manele, simt cum ma infurii si imi vine sa-i trantesc manelarului una in mutra.
Totusi exista o conexiune intre muzica si om. Muzica transmite mesaje, iar omul e receptiv. Il poate influenta. Ii poate schimba starea. E o armonie de sunete, o complexitate abstracta chiar...
Pai exista.Adica daca sunt fericita cu chef de viata nu ma apuc sa ascult melodii de inmormantare...sau viceversa.
Desi odata imi amintesc ca eram foarte trista si ascultam melodii de la Titanic.Cea a lui Celine Dion si o parte soundtrack si am inceput sa plang cat de tare am putut.Deci exista chiar o conexiune stransa intre starea de spirit si muzica....
Pentru mine exista o conexiune.Muzica imi influenteaza foarta mult starea de spirit.Inainte daca eram trista daca ascultam melodii triste nu stiu cum dar ma inveselam..Poate fiindca eram mai mica si nu intelegeam chiar atat de bine mesajul.Insa acum daca sunt trista si ascult o melodie la fel de sumbra ma face sa fiu melancolica,poate chiar nostalgica.De plans pe melodii mi se intampla rar,cred ca am patit asta doar de cateva ori cand am avut niste perobleme mai serioase si chiar m-am regasit perfect in fiecare vers.Atunci am inceput sa cant cu lacrimi in ochi.
Desii mai am si altfel de momente.De exemplu sambata faceam curatenie de primavara si eram un pic cam trista..Si mi-am lasat melodiile din Winamp sa curga..Dupa vreo 3 melodii vesele si foarte placute de vara am inceput sa cand cu carpa in mana

A indulcit pana si curatenia.