Animezup - forum manga si anime

Versiunea integrala: bascket
In acest moment vizualizati o versiune simplificata a continutului. Versiunea integrala cu formatarea adecvata.
mnoh... m-am gandit sa deschid un topic despre bascket.....
mie imi place .... ii mai relaxant decat alte sporturi..... asa mi se pare.... nu trebe sa strigi si sa te enervezi cand joci,,,,, si daca joci street ball( sau cum se scrie) ii si mai bine.......

astept parerile voastre.....:34::34::34:
Mie imi place foarte mult. Si ghici de la cine am invatat...De la tine!!! Imi place mult mai mult decat handbalul sau decat fotbalul ( nu ca as juca fotbal Smile )
Cate ceva despre bascket...:

Baschetul este unul dintre cele mai răspândite jocuri sportive din lume. Acest sport se caracterizează prin fineţea, precizia şi fantezia exerciţiilor tehnice şi tactice, prin talia înaltă şi calităţile fizice deosebite ale sportivilor, toate acestea reunite într-o luptă sportivă care pretinde spirit de echipă, sacrificiu, inteligenţă. Un joc de baschet are loc între două echipe a câte 5 jucători. Scopul urmărit de fiecare echipă este de a arunca mingea în coşul adversarului şi de a-l împiedica pe acesta să intre în posesia mingii sau să înscrie coşuri. Mingea poate fi pasată, aruncată, lovită, rostogolită sau driblată, în orice direcţie.

Baschetul modern se caracterizează prin efortul susţinut de jucători pentru a menţine un ritm de joc rapid, ceea ce presupune o pregătire fizică temeinică, tehnică şi tactică superioară. Într-un meci se înscriu în medie cca 80 de puncte, uneori chiar şi peste 100. Media de înălţime a echipelor masculine este în jur de 2 m, iar a celor feminine de 1,87 m, fiecare echipă străduindu-se să aibă pe teren în timpul unui meci 1-2 jucători foarte înalţi, de peste 2,06 m la baieţi şi peste 1,92 m la fete. Marea majoritate a jucătorilor are o pregătire multilaterală, folosesc în joc ambele mâini cu uşurinţă şi realizează execuţii tehnice în mare viteză. Terenul de joc este o suprafaţă dreptunghiulară, liberă de orice obstacole, având dimensiunile de 26 m lungime şi 14 m lăţime. Zona marcată în faţa fiecărui coş se numeşte suprafaţa de aruncări libere.

Panoul de baschet este fabricat din lemn tare, sticlă sau plastic, având grosimea de 3 cm. Jocul este condus de 2 arbitri în teren, ajutaţi de un scorer şi un cronometror. Jocul constă în patru (4) perioade (sferturi) a câte 10 minute fiecare. Va exista o pauză de două minute între primul şi cel de-al doilea sfert (prima repriză /jumatate), între al treilea şi al patrulea sfert (a doua repriză/jumatate) şi înaintea fiecărei prelungiri. Intervalul (pauza) dintre reprize (între sfertul 2 şi 3) va fi de 15 minute. Spre deosebire de alte jocuri, la baschet se cronometrează timpul efectiv de joc, cronometrul fiind oprit la toate întreruperile jocului. Coş înscris este valabil numai dacă mingea intră în coş pe deasupra lui şi trece prin el. Mingea este repusă în joc, la începutul fiecărei reprize, printr-o angajare între 2 adversari în cercul de pe linia de centru a terenului. După fiecare coş marcat, mingea se repune de către echipa aflată în apărare din orice loc aflat înapoia liniei de fund a propriului teren. Pot fi acordate oricând fiecarei echipe (time-out) câte două (2) minute de întrerupere în prima repriză; câte trei(3) minute de întrerupere în a doua repriză şi câte un (1) minut de întrerupere pentru fiecare prelungire. Minutele de întrerupere nefolosite nu pot fi utilizate în următoarea repriză sau prelungire.Minutul de întrerupere va fi acordat şi înregistrat în contul antrenorului care a facut primul solicitarea, cu excepţia cazului când minutul de întrerupere a fost acordat ca urmare a unui coş din acţiune reuşit de adversari şi fără ca să fi fost sancţionată o greşeală. Mingea este pierdută în următoarele situaţii: când s-a înscris un coş, când s-a comis o abatere de la regulament sau când s-a dictat „minge ţinută”.

Driblingul este acţiunea repetată prin care un jucător îi dă mingii o impulsie spre sol, făcând-o să ricoşeze în direcţia dorită. În timpul driblingului jucătorul se poate deplasa pe teren, dar dacă a oprit driblingul, nu-l poate relua, făcându-se vinovat astfel de „dublu dribling”. Pivotul este un post deţinut de un jucător înalt, într-o echipă de baschet, sau mai este şi mişcarea unui jucător cu mingea, care menţine cu un picior contactul cu solul, iar cu celalalt işi schimbă direcţia odată sau de mai multe ori.

Regula paşilor interzice jucătorului aflat în posesia mingii să se deplaseze cu ea în braţe. Regula celor 3 secunde nu permite unui jucator în atac să stea mai mult de 3 secunde în suprafaţa de aruncări libere sau să ţină mai mult de 3 secunde mingea în posesia sa, fără să o bată în podea. Regula celor 10 secunde obligă echipa care are mingea să treacă în acest interval de timp în terenul advers cu mingea. Regula celor 30 de secunde impune echipei în atac să arunce la coş în timp de maximum 30 de secunde.
Mda spre deosebire de alte sporturi ,precum fotbalul,baschetul iti utilizeaza toata musculatura,deci ajuta la o dezvoltare mai buna a corpului.Desi terenul este unul relativ mic ,la terminarea meciului te simti terminat.Cred ca este cel mai epuizant sport din categoria run/catch & score.
Waah... toate sporturile st obositoare (in afara de game-cards... heard some bakara calling this a sport 71 ). Cu Baschetul e greu ca trebuie sa te misti repede, sa gandesti repede... sa nu mai vb ca tre' sa ai un control absolut asupra mingiei (waaaaaaaaaah *scratches head confused* cum se articuleaza asta in scris?), si o strategie pt fiecare pas, apoi pt fiecare incordare de muschi, apoi pt fiecare unghi posibil... T_T I suck at this sport (btw, se scrie Basket)... But the hell, at least I try being better than a looser (reusesc la loviturile de penalizare 4).
Ai dreptate...daca la fotbal trebuie sa ai ca tinta doar poarta ,la baschet este mai greu...trebuie sa fi atent la mingie,la jocul de maini si de picioare si trebuie sa fi cu ochii pe cos.Jocul de mainii nu este punctul meu forte.

Vicious A scris:
Ai dreptate...daca la fotbal trebuie sa ai ca tinta doar poarta ,la baschet este mai greu...trebuie sa fi atent la mingie,la jocul de maini si de picioare si trebuie sa fi cu ochii pe cos.Jocul de mainii nu este punctul meu forte.

*lifts finger*
Sa nu uitam de coechipieri si adversari... you must always know where they are 43

Indeed.Am observat ca de obicei trebuie sa iti tratezi adversarul "cu spatele" ca sa eviti deposedarea.Mai rau este daca esti scund pentru ca va fi foarte usor sa iti fie blocate mingiile.Baschetul este un joc de echipa ,deci cred ca in acest caz conteaza aptitudinile tuturor jucatorilor nu numai a unuia singur.De fapt la toate sporturile bazate pe "team" se pune aceasta problema.
Lovee bascket...chiar dak la inceput nu credeam asta...jokam doar fotbal si acum jok dar...imi place sa jok bascket ma relaxeaza enorm...hehe...toate jocurile se bazeaza pe team...si eu il jok cu prieteni...credema cel mai rau e cand joci cu incepatorii sar pe tine si te lovesc doar pt ca nu stiu sa joace...desigur nu si in cazut meu 19
Basketul este sportul meu preferat, sh cel la care ma pricep cel mai bine.
Intr-adevar , conteaza foarte mult capitolul *team* .
In rest,tzine de practice Smile La inceput ,imi placea basketul foarte mult ,dar nu ma pricepeam deloc . A trebuit ceva timp sa invat,dar acum n se mai pune problema Smile
URL de referinta