Acest anime nu e chiar horror,dar e unul super si eu cred ca merita vazut.Sunt doua sezoane..Primul este cel parut iar al doilea este unul in care este descrisa viata lui Ai si a celor trei ajutoare ale ei.
Istoria ei este una foarte trista..Era exclusa de mica,fiind crezuta un suflet necurat ce s-a intrupoat in Ai.Ea trebuia sa fie omorata,sacrificata pentru ca satul nu mai avea provizii pe atunci si se credea ca toate acestea erau din cauza ei..Si trebuiau sa o ingroape de vie..Bine ca tocmai prietenul ei cel mai bun s-a gasit sa o ingroape(el era ingropat) asa ca,cativa ani mai tarziu(dupa ce ei s-au ascunsintr-o casuta..cel putin doar Ai),sufletul ei s-a intors pe Pamant ca sa isi gaseasca Pacea Eterna..Sau cam asa ceva..Dar ea a pacatuit,si un paianjen gigant a prinso,dar a last-o sa traiasca u o conditie:Sa lucreze pentru el si sa duca sufletele in Iad..Cam asta a fost povestea ei..
eu...am vazut doar cateva episoade pana acum ...dar care mi s-au parut suuper..nu mi s-a parut prea horror, poate din cauza ca nu l-am vazut tot ...
Sunt de acord cu faptul ca animul nu e chear asa de horror dar sunt scene care te fac sa tremuri...sa te simti urmarita, de parca cineva te pandeste asteptand momentul potrivit ca sa te traga in iad. Animul e atragator in mai multe sensuri. Pe mine ma atras prin faptele omanilor...care seamna atat de bine cu cele din lumea reala...lumea noastra ca sa spunem asa. Adica totul ale legatura cu ura, gelozia, oameni fara sentimente...omaneni carora nu le pasa decat de ei insuti...si prin durerea provocata de persoane cu suflet patat de pacat asa cum spune Emma Ai in desen simti nevoia de razbunare. Ei, asa ura, gelozie si omanei fara sentiment se intalnesc si in lumea nostra...acest lucru ma atras la acest anime....legatura aceeasta. Desi, in lumea nostra nu este cineva ca sa te razbune, iar in acel moment te inchizi in tine si urmand singura cale care ti-a mai ramas...sa te sinucizi. Eu animului i-as da nota 10!

....am terminat ieri acest anime si sunt absolut "distrusa"k a murit ai...ador acest anime ...mi se pare atat de complex si atat de fascinant....pt k nu apuci sa te plistisesti de personaje pentu k intalnesti altele...si altele...si altele...
ren si onne hona au propria lor trista poveste care intr-un fel i-a facut sa accepte propunerea lui ai de a o urma si te a o ajuta sa-si duka la bun sfarsit misiunea...
insa totusi cea mai dragika poveste este cea a personajului principal(enma ai)care bine nici nu se numea asa knd era mika...era un copil obisnuit care insa avea niste puteri neobisnuite(sau cel putin asa credeau satenii de unde locuia ea)...acesti oameni (fara minte) credeau k ea are un demon in interiorul ei si au izolat-o mereu..inka de mika....dupa o perioada de timp au trimis-o in padure cand avea abia 7 ani ca ofrande pt zeul muntilor pentru k in felul asta ei credeau k vor scapa de seceta crunta care punea stapanire pe sat..asa k au dus-o in munti si ea timp de 3 ani a stat singura numai cu compania varului ei care o iubea si kare ii jurase k o va proteja....insa satenii ii descopera si pt k i-au incalcat porunca (ai nu avea voie sa primeasca vizite)l-au pus pe varul ei(sentaro) dupa ce au batuto crunt sa o ingroape de vie...el fiind presionat de satenii a facut-o....
in fine...ea reuseste inainte de moarte sa incendieze satul iar apoi paianjenul aia al iadului o transforma in enma ai si restul il stiti...
...in partea a 2a apare un baiat(takuma)care ii aduce aminte fetei de povestea ei (bine povestea baiatului e mai lunga..si desi diferita in acelasi timp e aproape identica

...[veti vedea :9:] )si knd cineva incearka sa-l trimita in iad ea face ceva ce nu a mai facut in 100 de ani de cand devenise jigoku shoujo....intoarce barca care urma sa-l trimita in iad....acest lucru o slabeste foarte mult si in final k sa-l protejeze pe takuma apare in fata unor sateni care voiau sa-l omoare si-l apara cu pretul vietii....ea moare a 2 a oara din cauza bataii....

.....fooooooooooarte triiiiiist!!!!

(

Ador anime-ul acesta, e unul din preferatele
mele. Ador grafica si cum sunt facute personajele si abilitatile lor,
imi place si ideea, doar ca nu cred ca exista asa ceva e doar fantezie.
Mi-au
placut toate episoadele, cele din prima serie nu prea au legatura intre
ele, mai ales l-a inceput. Iar ultimul episod din seria Futakumori e
grozav, cum a fost uciasa Ai, e atat de trist, dar totusi un episod
bun. Ador coloana sonora.
Hell Girl este un anime foarte frumos si interesant.Grafica e buna si coloana sonora super.Totusi un pik m-am saturt de aceasi replica pe care o spune Ai Enma”Acest blestem te va duce direct in iad”,dar in rest nu am ce zike.E foarte frumos si mereu cei care vor sa se razbune au un motiv intemeiuat sa o faca.Ultimele episoade au fost absolut superbe,mai ales episodul in care Sentaro(parca asa il chema) o acoperito pe Enma cu pamnt cand a fost sacrificata m-a emotionat.Mai aveam un pic si plangeam.....mi-o fost foarte mila de ea.Avand in vedere ca ea il iubea imi imaginez cat de dureros o trebuit sa fie,chiar daca el nu a vrut sa o faca a fost obligat insa pentru Enma a fost prea dureros astfel,din dorinta de razbunare,a ajuns ea Hell Girl....
Oricum e unul dintre anime-urile mele preferate si il recomand tuturor celor care nu l-au vazut.
Si mie imi place extrem de mult acest anime. Insa nu neaparat pentru ca oamenii merg in iad...Imi place, deoarece din fiecare episod, inveti alte lucruri. In anime sunt reprezentate pacatele oamenilor, cat de usor pot fi ispititi, durerea oamenilor, suferinta lor, rautatea lor, multe lucruri ce tin de natura umana...Iar atunci cand apare Ai Enma si trage pe cineva in iad, foloseste moto-uri de genu: "Umbra jalnica ratacita in intuneric.Faptele tale au cauzat durere si suferinta.Suflet patat plin de pacat! Vrei sa sti cum e moartea?" sau "Fantoma nenorocita, protejata de intuneric! Ranind si dispretuind oamenii, un suflet napadit de pacat.Nu vrei sa mori o data?" iar daca stam putin sa ne gandim si sa "analizam" aceste moto-uri, ne cam dam seama ca exact asa sunt unii oameni...La fel este in tot anime-ul...daca stai sa analizezi chestiile care sunt prezentate in acest anime, iti dai seama de multe lucruri care tin de natura umana...
Poate de aceea imi place acest anime asa de mult...
Marea majoritate a episoadelor sunt scurte poveşti care prezintă suferinţa unei persoane diferite cauzată de unu sau mai mulţi indivizi. Un website cunoscut ca Jigoku Tsūshin (Corespondenţa Iadului) care poate fi accesat la miezul nopţii de persoana care doreşte răzbunare împotriva individului care i-a cauzat suferinţă. După ce numele este introdus, Jigoku Shoujo (Fata Iadului) le oferă o papuşă din paie cu o sfoară roşie înfăşurată în jurul gâtului. Dacă aţa este desfăcută, ea va duce ţinta în Iad, de asemenea cel care a căutat răzbunare este trimis în Iad după moarte.
După un timp după ce numele a fost depus , persoanele sunt vizitat de Enma Ai, o fată cu ochii roşii care poartă o uniformă şcolară marinărescă. Ea le dă oamenilor păpuşa din paie, care este de fapt unul dintre asistenţii ei. Ea le spune apoi că în cazul unei răzbunări adevărate trebuie să desfacă sfoara, iar inamicul va fi imediat trimis în Iad. Un semn negru le va apărea pe piept cu rol în amintirea persoanelor că sufletele lor vor merge în Iad imediat după moarte.
Ai este ajutată de către cei trei asistenţi: Ichimoku Ren, un bărbat îmbrăcat casual care ia forma unei păpuşi albastre din paie; Hone-Onna, o femeie care poarta un kimono cu obi(eşarfă) legat în faţă care semnifică faptul că ea este o prostituată şi ia forma unei păpuşi roşii din paie; şi Wanyūdō, un bătrân care poartă o eşarfă roşie şi uneori o pălărie, şi ia forma unei păpuşi negre din paie. Trio-ul o ajută pe Ai să investigheze natura clienţilor ei şi ,de asemenea, prezintă victimelor păcatele de care au fost acuzaţi înainte ca Ai să îi ducă în Iad.
În episodul 8 al primului sezon, două personaje noi sunt introduse: un jurnalist pe nume Shibata Hajime un fost căutător de scandaluri şi şantajist care începe să investigheze poveştile legate de Jigoku Shoujo ; şi fiica lui, Tsugumi.După o întâlnire cu Enma Ai, Tsugumi începe să aibă viziuni cu lucrurile pe care Ai le vede şi chiar dacă cei doi se implică din ce în ce mai mult în treburile lui Ai, Hajime dezaprobă metodele lui Ai de a-şi răzbuna clienţii şi încearcă să îi oprească pe aceia care au contactat-o pe Jigoku Shoujo.
Parerea mea este ca ii un anime destul de dragutz are si cateva lucruri din care sa poti invata ce este bine si ce nu , faptul ca Ai moare este deasemenea cumplit , doar ca a facut asta pt a ajuta o persoana si faptul acesta conteaza foarte mult .... pacat ..... s-ar mai putea face si un al 3- lea sezon ...... iti trebuie doar putina imaginatie

So..prima data cand l-am vazut mi s-a parut un anime foarte interesant ..cu o poveste buna..dar cam prost gandita...eu cred ca la incput ar fi terbui sa puna acea faza cu Ai Enma cand a fost ingropata de vie epntru a sti cel care urmareste anime-ul din ce cauza a ajuns Ai Jigoku Shojo..dar ma rog..dupa ce l-am vazut a doua oara a inceput sa devina plictisitor..pentru ca se intampla acelas lucru in fiecare episod..cineva se razbuna pe altcineva ..iar Ai Enma il trimite in iad^^"..c-am plictistitor...but anyway e parerea mea^^"
M-am uitat la anime si nu pot sa mint ca nu e reusit. ^__^ Grafica e best. E interesanta ideea anime-ului, iar in unele momente simteam ca mi se face pielea gaina -_-'
De curiozitate, de la prieteni, am auzit ca exista cu adevarat site-ul Jigoku Tsushin si am intrat si eu

Mi-era o frica ... Dar nu e adevarat ^__^ Si cat am asteptat eu un mesaj pe telefon de la Fata Iadului -_-'

Si asteptam, si nimic

Deci, cine mai aude astfel de zvonuri ca e real site-ul, nu e adevarat

Minciuni !!