"Hellsing" in mare este un anime despre vampiri,in care cel mai puternic vampir,Alucard(Dracula citit invers.......si da...e Vlad Tepes...in ultimul episod chiar apare si sub infatisarea aceasta)lucreaza pentru organizatia britanica Hellsing,condusa de secole de familia cu acelasi nume.
In momentul de fata,capul este Integra Hellsing,o femeie dupa parerea mea de nota 10,puternica si hotarata.In primul episodeste introdusa si Ceras Victoria,o politista care este capturata de un vampir.Pentru a omori vampirul,Alucard trage prin Ceras,ranind-o mortal.Dar ii ofera sansa de a supravietui.....ca vampir
Astfel incepe aventura lui Ceres ca vampir si lupta impotriva Freaks(vampiri creati cu ajutorul unor cipuri)si impotriva altei organizatii apartinand Vaticanului(asta mai ales in seria Ova)
Exista 2 serii:seria propriu zisa de 13 episoade si seria nou aparuta de 3 OVA(Hellsing Ultimate)
nu sunt 2 serii. este o serie, si ova-urile.
ova-urile nu au legatura cu serialul, deoarece se axeaza pe povestea din manga, cea corecta care ar fi trebuit sa apara si in serial. dar in serial a fost introdus un personaj irelevant, mai exact Icognito.
Stiu ca prezinta aceeasi poveste si OVA-urile,doar ca nu m-am mai complicat si cu detaliile astea.Inceputul e cam acelasi dar la un moment dat cele doua variante se separa,in serie aparand,cum ai zis si tu,Kyo,Incognito,iar in OVA nu(si mai mult n-are rost sa zic).E ceva obisnuit deja ca anime-ul sa nu urmareasca manga.....
In orice caz eu cred ca seria OVA e mult mai buna si datorita povestii care urmeaza cursul actiunii din manga dar si datorita graficii mai bune

hellsing e super calumea anime-ul desi eu zic ca OVa-urile is mai calumea decat animeul in sine...nush de ce mi se pare ca actiunea din OVA e mai calumea....iar personajul principal Alucard e un personaj super cute.....anyway eu sper ca o sa se mai faca ceva OVA-uri la hellsing pt ca doar 13 episoade si 3 Ova-uri mi se par foarte putine
Hellsing e unul dintre cele mai reusite animeuri.(zic eu)
OVA-urile imi plac la fel de mult ca si animeul.
Hellsing... pana sa vad OVA-urile imi placea doar Alucard... dupa OVA-uri a inceput sa-mi placa si Victoria...
Povestea e placuta (daca nu te deranjeaza sangele si micile scene destul de scarbose... specific de horror), daca ignori enervantele intreruperi ale lui Icognito din anime... si are cate ceva de spus...
Teea: I should blow your house with you in: Identitatea lui Alucard se afla abia in ultimul ep, ca surpriza de consolare... that's the HUGEST SPOILER I EVER saw...
Mie nu mi se pare un anime "foarte horror"

avand in vedere ca sunt altele la care iti sta inima brrrr

are intr'adevar unele faze mai ..scarboase dar nu se exagereaza si sunt foarte bine plasate
Dupa parerea mea un anime de nota 10 desi multi sustin sus si tare k e o insulta la adresa tarii noastre deoarece nu are nicio legatura cu adevarata poveste a contelui. Totusi este o legenda iar fiecare o interpreteaza cum vrea iar Hellsing mi s'a parut cea mai frumoasa varianta de pana acum. Deci tot japonezii ruleaza mai exact Kouta Hirano

A fost unul dintre primele anime-uri pe care l-am vazut. Poate ca nu a fost la fel de inspaimantator ca altele, dar cu siguranta a fost horror.
Ar fi dragut sa apara si o a doua serie, mai ales daca ar avea grafica din OVA-uri.
Ce m-a deranjat totusi a fost faptul ca Alucard era mult prea puternic. Adica... daca isi dezlantuia adevarata putere, nimeni nu ii mai statea in cale. Asta mi s-a parut putin trasa de par... dar adevarul este ca a avut parte in general de lupte 'echilibrate', desi in realitate el s-a jucat doar cu adversarii sai.