Credeti in superstitii? Eu nu prea. In primul rand ca mi se pare absurd. Adica, de ce e data de vineri 13 ghinionista? DOar pentru unele evenimente grave s-au intampalt intr-o data de vineri, 13, nu inseamna ca asa se vor intampla mereu. Si pentru cei ce nu stiu, aduce ghinion sa treci pe sub o scara deoarece mai demult (acum cateva zeci, sute de ani), criminalii obisnuiau sa se spanzure de scari. De aceea...
Credeti in noroc? Nu aduce noroc sa gasesti un trifoi cu patru foi ( de exemplu ), trebuie sa fii foarte norocos sa gasesti unul, deaorece sunt foarte rari.
Si alte discutii despre alte superstitii sau chestii care aduc noroc si ghinion doar aici<

!!!
Adios!
In primul rand o sa precizez de unde vine superstitia cu 13 si ziua de vineri. Se spune ca in anul 1307 intr-o zi de vineri, 13 octombrie majoritatea cavalerilor templieri au fost arsi pe rug. O zi nefasta. Cat despre mine... eu nu cred in ghinion, e chiar absurd.
Cat despre trifoi cu 4 foi... eu am gasit trifoi cu 4 foi o gramada, si nu aduc abosolut de loc noroc, asa cum nu aduce noroc si taiatul frunzelor

Nu prea sunt superstitioasa dar chestia cu pisica neagra o fac
Ceao

Nu prea cred in superstitii ... Si chiar imi plac pisicile negre, ce au ele?

In fine ... Superstitia "mea" e trecutul pe sub scara

Ma feresc de asta xD Sau mai era o porcarie ca cica daca treci peste gaurile din asfalt vei avea ghinion

Ce porcarie XD
Sau ... Cand visezi ceva, se zice ca va fi adevarat ce "zice" visul ... Eto ... In asta cam cred ^^" Adica daca aduce noroc, ghinion ... (Ma prostesc si eu

) ...
Anyway ... Wanna read mooore
Ja

Ei bine...yo nu cred in noroc,superstitii sau ghinion.Avem o perioada in care atunci cand vedeam o pisica neagra,ma dadeam zece pasi in spate.Asta pana cand era sa ma loveasca o masina.Asa ca de atunci am renuntat sa chestiile astea stupide.Am spart o oglinda si nu am avut sapte ani de ghinion.
Nu cred deloc in superstitii. Acestea au fost inventate in evul mediu de oamenii care nu prea aeau ce face. Si mai ales de biserica evului mediu ca sa aiba capete de acuzare a oamenilor nevinobvati de vrajitorie si altele.
Deci sa spun si ceva despre vrajitoare. Nu exista in realitate vrajitoare care sa poata vraji orice obiect exact ca in filme. In realitate puterea maxima a unei vrajitoare care se ocupa cu magia alba ar fi: alungarea deochiului, ghicitul in carti, in palma si in cafea.
Magie neagra nu stiu daca exista cu adevarat. Dar stiu ca deochul exista sigur.
Blestemele nu prea exista. Ele sunt inventate.
Oamenii fiind prea superstitiosi si naivi cand li se spune ca au farmece si blesteme facute ei cred si ar da oricat de multi bani pt a scapa de ele. Astfel asa zisii sarlatani profita pe spinarea naivilor vinzandu-le niste amulete la preturi exagerate de cateva sute de Euro dar care acestea se pot gasi si la magazine de specialitate, magazine de ocultism, fiind niste simple medalioane care nu costa mai mult de 200 sau 300 de RON
Ok...unele superstitii sunt chiar absurde...insa oamenii deobicei cred in chestii dinastea doarece de exemplu, cineva trece pe sub o scara...iar persoana respectiva a auzit ca asta aduce ghinion...iar din acel moment, ii va sta capul tot acolo! ii va sta capul mereu ca va avea ghinion, ca i se va intampla ceva rau...iar gandindu-se tot la asta, el atrage ghinionul...
Insa mi se pare absurd sa crezi in astfel de superstitii....In viata fiecare are noroc si ghinion. Iar asta nu tine de nicio superstitie...atunci cand este sa ai noroc ai, iar cand nu, nu ai...
Mie, sincer, mi se par niste porcarii superstitiile(scuzati exprimarea). Chestia cu pisicile negre ma seaca cel mai tare pentru ca eu am un motan negru, si pot sa va spun ca cateodata am ghinion si alte dati noroc. Oricum, de exemplu, daca as fi tinut cont de ce culoare are motanul nu l-am fi luat si acum nu as fi avut parte de o fiinta adorabila care sa toarca langa mine. Concluzia e ca iti faci ghinionul si norocul singur/a.
Eu unul nu cred in superstiti deloc , mai degraba as crede ca exista YETI

..
Dar la sincer cred in Norok forte mult , e clar ca daca nu ai noroc in viata tot degeaba cat ai fi u de destept te-ai duce in jos ,
In noroc cred , dar in superstiti deloc

...
[
Pai...dupa parerea mea,superstitziile sunt nijte prostii...si nu ma iau niciodata dupa ele...
Un prieten are o pisica neagra,si de cate ori ma duc pe acolo,imi trece prin fatza d mii de ori... still no bad luck

Sau,prostia cum ca in cazul in care calci pe un canal,ai nu jtiu ktzi ani de ghinion... erm...da,poate un canal fara capac
De altfel ,am spart oglinzi cu nemiluita

,am trecut pe sub sute de scari....still nothing -.-
Cat despre noroc,da ,e bine daca il ai,dar daca nu il ai,asta e

nu e un motiv satzi iei viatza,si cu atat mai putzin nu exista moduri de a capata norocul (trifoi cu 4 foi si s.a.m.d.)
.....Bun....Am o pisica neagra[pe langa cainele meu

],care,daca ar trebui sa ma iau dupa superstitia *pisica neagra*Cred ca as avea ghinion si in viata de apoi.Cica asta e "leacu" anti-ghinion in fata pisicii negre:fa nu stiu cati pasi inapoi ca sa-ti treaca ghinionu sau invarteste-te de nush cate ori.I don't care! Alta superstitie[in care,bineinteles,Nu cred] :cand e fix,adica cand e ora fixa,de exemplu 12:00,trebuie sa numeri literele din alfabet pana ajungi la a 12a litera pana la 12[depinde ce ora e] si in functir de litera la care aia juns,se gandeste cinva,sau te iubeste cineva al carui nume incepa cu litera respectiva. X_x' ...mdea...asa ziceam si eu...
Acum...despre noroc...Deci,Nu cred! Iata cateva cazuri de care am auzit:Ai noroc daca iti trosnesti degetele la fiecare ora din zi-nu prea vad cum ti le trosnesti cand dormi dar in fine X_x' .....Sau ca ai noroc daca ai calcat in c***t..[cred ca v-ati dat seama~_~ ]...etc....
Deci....ca final,nu cred niic in superstitii,iar norocul nu exista.Exista momente bune si momente rele.Toti le avem...
Cam atat....