Animezup - forum manga si anime

Versiunea integrala: AZ - FIC (1)
In acest moment vizualizati o versiune simplificata a continutului. Versiunea integrala cu formatarea adecvata.
A half vampire's blood
Dorinta mea
Fratele intunericului
In cautarea pietrei
O batalie castigata!
Portofelul
Praf si pulbere-sunete ascutie de metal
Rosu si negru
Sanara
Victorie?

PS: Nu aveti voie sa votati de doua ori.
Concurentii nu au drept de vot
Pt a le descarca dati un simplu click pe titlul povestii...
Toate pot fi citite direct pe divshare, exceptie primul fic ce trebuie descarcat.
Notele

Voi incepe notarea cu precizarea ca fiind in preajma Invierii , m-am hotarat sa fiu un pic mai generoasa . Si stiind ca notele urmeaza sa se afiseze in ziua a treia de Pasti eu va urez la toti : Hristos a inviat !

Si acum notarea.

1. A Half Vampire’ s Blood

O poveste interesantă despre lumea vampirilor. Mi-a plăcut mult, cum ai construit povestea. Recunosc că ai descriere, dar se putea si mai bine .
Am găsit o singura greseala : nu ai scris cu literă mare după punct .

Iată unde: „ ... Cel ce statea apropae de el, se numea Enjin: cam de aceeasi varsta cu Yoru. avea parul roz, lung lasand jumatate din breton sa ii cada pe ochiul stang.

Sfat : Atenţie la tastare ! Si nu te mai grăbi.
Ceea ce imi pare rau e ca u ai scris cu diacritice .

Nota : 9

2. Dorinţa mea

O poveste reuşită, despre doi fraţi…care se înţeleg bine şi fac şi un jurământ. Îmi plac mult personajele pe care le ai creionat. Ai descriere , dar era loc pentru mai bine.
Se bate spaţiul după virgulă. În legătură cu "tama "… În limba japoneză şi dacă ai fi urmărit câteva anime-uri , ai fi auzit că se spune " sama".
Acest lucru nu îţi scade nota la mine. Dar pe viitor fii mai atentă sau mai atent.

Nota 9.

3. Fratele Întunericului

O poveste interesantă. Trebuie, să mărturisesc că m-a intrigat titlul şi am fost nerăbdătoare ca să o citesc. Mi-a plăcut ideea ta.
În timp ce o citeam am descoperit dezacorduri gramaticale şi un început de frază sau propoziţie, pe care nu ai mai continuat-o.
Iat-o : " Fascinata de silueta … " ( şi mai ce. Ce ai vrut să spui ?)
Nu ai scris cu diacritice.

Nota : 8

4. În căutarea pietrei

O poveste interesantă , care mi –a adus aminte de vremea liceului. Oricum noi nu eram chiar aşa de nebunatici, ca acum… Ajunge cu amintirea despre vremea numita liceu si sa trecem la jurizare.
Mi-a plăcut că cele două fete pleacă în căutarea pietrei , pe care o şi găsesc după ce trăiesc o serie întreagă de aventuri. E o povestioara despre cum poti deveni detectiv sau arheolog.

Nota 10.

5. O bătălie câştigată

Povestea dintre bine şi rău. Dacă la început protagonişti se urau …şi credeau că unul despre altul că lucrează pentru Yama Sama…spre final îşi dau seama , că de fapt sunt de aceeaşi parte a baricadei .
Păcat că cei doi au murit la finalul bătăliei.

Nota 10

6 . Portofelul

E o idee interesantă. Nu sunt de acord să furi. Nu e frumos , nu e corect si nu e moral. O înţeleg pe fată că dorea să îşi ajute tatăl . Erau alte soluţii, nu neapărat să fure.
Iar victima fuge după ea şi o prinde în loc să o ducă la poliţie, îi lasă portofelul …după ce ia doar o adresă.
Nu ai bătut spaţii după virgulă şi nu ai scris cu diacritice.

Nota 8.

7. Praf şi pulbere – sunete ascuţite de metal

E o idee interesantă…despre prizonierii de război care nu îşi trădează colegii şi camarazi. Prin ce torturi a trecut fata , mă mir că a mai avut puterea să-l recunoască pe cel care a salvat-o. Am observat ca ai încercat să scrii cu diacritice şi apreciez asta.
Ceea ce nu pricep de ce unele cuvinte le-ai scris cu litere mari.

Nota 9

8 . Roşu şi negru

O poveste în care regăsesc aceeaşi temă a binelui şi a răului. Dar şi lupta dintre două surori. Ai descriere şi asta îmi place. Ceea ce nu îmi place e că te-ai grăbit când ai scris-o şi nu ai corectat-o.

Nota 9

9 . Sanara

Un basm interesant. Despre trei zâne care caută cadoul perfect pentru tatăl lor. Personajul principal Sanara pleacă în lumea oamenilor. În lumea oamenilor acţiunea se desfăşoară cu rapiditate.
Nu ai scris cu linie de dialog. Am găsit în unele locuri cuvinte proprii scrise cu literă mică , în loc cu literă mare. În unele locuri ai mâncat litere.

Nota 7

10. Victorie

O poveste frumoasa şi interesantă. Îmi place relaţia dintre cele două fete, care luptă cu Întunericul. Păcat că una dintre ele moare în lupta aceasta şi spre final mama lui Miharu…ii spune că o să fie bine…
Te-ai grăbit când ai făcut-o. În primul rând nu are titlu. Ai greşeli de tastare.

Nota 7
Hristos a inviat !

Imi pare bine ca mi-a luat-o Mikomi inainte, pentru ca ma saturasem de datile in care postam eu prima rezultatele. Acum, notarea mea :

În primul rând, felicitări tuturor concurenţilor pentru strădania lor şi pentru munca de creaţie pe care au depus-o.

În al doilea rând, trebuie să ştiţi că la mine absolut toate lucrările voastre au fost scoase la imprimantă, deci eu am perceput altfel ceea ce aţi scris voi. Am perceput mesajul fiecăruia ca un cititor care lecturează o carte reală, nu virtuală. Deci, eu am fost în măsură să văd ce mărime de scris aţi folosiţi, am observat aranjarea în pagină şi eventualele greşeli mai bine decât dacă aş fi citit lucrările virtual.

Faptul că am avut fiecare lucrare în faţa mea, am ţinut colile în mână a fost altfel decât dacă aş fi stat cu ochii lipiţi de monitor, lecturând fiecare lucrare în parte.

Lucrările au fost notate pe măsură ce-au fost lecturate, adică după ce am terminat de lecturat o lucrare, am şi notat-o.

Sfat pentru următori-viitori concurenţi :

Indiferent de scrisul ori fontul pe care-l folosiţi atunci când redactaţi o lucrare în word, vă recomand mărimea de scris 11 sau 12, pentru că este ceva mai liniştitoare la ochi.

În lucrările ce le-am avut de lecturat şi citit am observat şi mărimi de scris de 9 sau 10. De citit, am putut citi, dar cu o oarecare dificultate şi la sfârşitul lecturii mă dureau ochii, deci nu recomand mărimile mici de scris. Cel puţin nu când scoţi la imprimantă ca să lecturezi, căci la calculator e altă poveste.

Şi acum, lăsând de-oparte explicaţiile lungi, obositoare şi inutile să trecem la treabă :

A Half Vampire’s Blood

Când am citit prima dată titlul lucrării, aveam o mutră de genul : „Ce ? Eu ocolesc până şi filmele cu vampiri. Cum să citesc eu ceva care se referă la vampiri ? Nu, nu, nu.”
Totuşi am citit şi pot să spun că lucrarea m-a impresionat. Nu spun că mi-a plăcut, pentru că a impresiona e ceva diferit de a plăcea.
Pozitiv : ordonarea în pagină a lucrării, liniuţa de dialog, gramatica impecabilă şi ortografia de asemenea.
Negativ : lipsa diacriticilor şi scrisul prea mic.

În concluzie, nota este : 9 (nouă)

Dorinţa mea

Sincer, n-am mai auzit până acum de ton suplu. Am auzit de corp suplu şi de orice alt cuvânt asociat cu atributul suplu.
Am râs la faza legată de întrebarea lui Riku, pe care i-o adresează Zeului Iernii şi de răspunsul dat de acesta. Deci :

Quote:
... Şi acum imaginează-ţi : ce-aş putea vrea eu de la tine ?
- Zahăr ?...

Pe bune. M-am amuzat teribil. A fost o lecură amuzantă, Aşezarea în pagină a fost impecabilă, ai avut diacritice, linuţă de dialog, nicio greşeală... Ce mi-aş mai fi putut dori ?
Un sfat : nu mai bate spaţiu înainte de virgulă, ci după aceasta.

Nota este : 10 (zece)

Fratele Întunericului

O lectură destul de grea. O recomand cu mare căldură celor care devorează astfel de poveşti şi nu o recomand celor slabi de înger. Acum un mic amuzament : bine că am citit-o la un timp după ce mâncasem, că dacă o citeam în timpul mesei... Glumesc, desigur.
Pozitiv : aranjarea în pagină, liniuţa de dialog.
Negativ : unele dezacorduri gramaticale şi fraze fără înţeles, lipsa diacriticelor.

Nota este : 9 (nouă)

În căutarea pietrei

Mă întristez când văd lucrări fără diacritice. În plus, nu ai bătut spaţii după sau înainte de anumite semne de ortografie. În rest, povestea a fost amuzantă. Iar finalul cu „Au trăit fericite până la adânci bătrâneţi sau până unde mă mai duce mintea pe mine” m-a amuzat.

O bătălie câştigată

O povestioară despre bine şi rău. Doi îngeri care îşi unesc forţele pentru a învinge răul. Interesantă abordare. Din duşmani, ajung aliaţi. Păcat de sfârşit. Cam trist...
Pozitiv : aranjarea în pagină, aliniatul, liniuţa de dialog, gramatica impecabilă.
Negativ : lipsa diacriticelor.

Portofelul

Nevoia, lipsurile şi panica împing personajul principal la un gest necugetat. E de înţeles că nu dorea ca tatăl ei să plece, dar să fure un portofel de la un necunoscut ? Mi se pare că a mers prea departe. Nu înţeleg de ce cel căruia ea-i furase portofelul a scos doar hârtia pe care era consemnată o adresă şi a lăsat banii în portofel, înapoindu-l celei care i-l furase. În fine...
Pozitiv : gramatica impecabilă, bună aranjare în pagină.
Negativ : lipsa diacriticelor, spaţii inexistente după semnele ortografice, lipsa liniuţei de dialog.

Nota este : 8 (opt)

Praf şi pulbere – sunete ascuţite de metal

O poveste destul de interesantă, dar m-am cam supărat. M-ai cam lăsat în aer cu sfârşitul... Stai calm/ă, glumeam şi eu.
Şi acum urmează aplauzele la scenă deschisă : nu ai nici cea mai mică greşeală.

Nota este : 10 (zece)

Roşu şi negru

Se pare că este prima poveste la care nu reuşesc să prind esenţa ei...
Pozitiv : aranjarea în pagină, lipsa greşelilor.
Negativ : ghilimele în loc de liniuţă de dialog, lipsa diacriticelor.

Sanara

O zână care decide să vadă cum este lumea oamenilor. În trei zile nu poţi să-ţi dai seama chiar aşa repede ce se întâmplă în lumea oamenilor, dar mă rog, ea fiind zână...
Pozitiv : gramatica.
Negativ : inversări de litere, nişte dezacorduri, numele personajelor puse în faţă în loc de linie de dialog...
Cred că te-ai grăbit când ai redactat lucrarea şi nu ai avut timp s-o corectezi. Mai multă atenţie data viitoare.

Victorie ?

Nu ştiu prea bine ce-aş putea spune despre acestă poveste. Nu vreau nici să te întristez, nici să par răutăcioasă.
Pozitiv : gramatică, liniuţă de dialog.
Negativ : lipsa aliniatului, lipsa diacriticelor şi câteva cuvinte scrise cu majuscule (parcă urla cineva în urechile mele).

Concluzie :

A Half Vampire’s Blood : 9 (nouă)
Dorinţa mea : 10 (zece)
Fratele Întunericului : 9 (nouă)
În căutarea pietrei : 9 (nouă)
O bătălie câştigată : 9 (nouă)
Portofelul : 8 (opt)
Praf şi pulbere – sunete ascuţite de metal : 10 (zece)
Roşu şi negru : 9 (nouă)
Sanara : 8 (opt)
Victorie ? : [/color]8 (opt)

Din nefericire Aly nu este prezenta ca sa posteze notele, insa am fost rugata sa le postez in locul ei.

A half vampire's blood nota: 10
Dorinta mea nota: 9
Fratele intunericului nota: 9
In cautarea pietrei nota: 9
O batalie castigata nota: 9
Portofelul nota: 8
Praf si pulbere nota: 8
Rosu si negru nota: 9
Sanara nota: 8
Victorie? nota: 9
Acum notele mele:
1)A half vampire's blood>10
A fost una dintre povestile mele preferate...Modul cum a scris si s-a exprimat,m-a impresionat in mod placut.
2)[/color]Dorinta mea>9
A fost o lectura amuzanta...mi-a placut
3)Fratele intunericului>10
Alta lectura care mi-a placut.Defapt,am citit-o de doua ori,pentru ca am fost foarte impresionata.
4)>In cautarea pietrei>9
Ceva dragut....amuzant.Finalul m-a facut sa rad.
5)O batalie castigata>9
Dragut...dar scurt.
6)Portofelul>8
7)Praf si pulbere>9
8)Rosu si Negru>9
9)Sanara>8
10)victorie>9
A half vampire's blood by kaname 42 pct
Dorinta mea by shiva 38 pct
Fratele intunericului by DreamsKeeper36 pct
In cautarea pietrei by AmyThePineApple40 pct
O batalie castigata! by white 37 pct
Portofelul by ladyclaudia 34 pct
Praf si pulbere by siona 37 pct
- sunete ascutite de metal
Rosu si negru by yulobo 41 pct
Sanara by Magica Bloom 31 pct
Victorie? by reddish 33 pct

Castigatoarele concursului AZ-Fic sunt:

Premiul I: kaname 42 pct
Premiul II: yulobo 41 pct
Premiul III: AmyThePineApple 40 pct
Mentiunea I: Shiva 38 pct

Deoarece avem un sponsor amabil, am putut premia si mentiunea I.

Castigatoarele sunt rugate sa-mi trimita numele si adresa completa pentru a intra in posesia premiilor.

Multumim juriului, participantilor si membrilor care au votat...
URL de referinta