Codul lui DaVinci este o carte foarte cunoscuta. Cei care nu au citit-o au auzit macar de ea. Celebra carte scrisa de Dan Brown este un thriler interesant. Unii pretind ca este o carte blasfemica, iar altii se iau dupa cum este scrisa cartea. Si astfel analizam modul lui Dan de a scrie este o carte extraordinara. Biserica a fost foarte suparata( iar cuvantul este putin spus) pentru continutul cartii dar Dan a zis ca e pur si simplu fictiune.
Aventura americanului Robert Landgon si a scriptologului Sophie Neveu sunt intradevar interesante. Ei spera sa gaseasca Sfantul Graal, impreuna cu profesorul Leigh Teabing, urmariti de un preot de la Opus Dai si de politie. In cele din urma Opus Dai si Prioria de Sion purtau un mare razboi. Prioria avea Cheia de sub bolta iar Opus Dai o voia.
Ceea ce e... interesant e ca aproape toate cartea se petrece intr-o singura noapte.

Ce credeti despre aceasta carte, merita citita, v-a atras? Exprimati-va parerea

Cartea e foarte slaba... mentiunile istorice nici nu sunt verificate inainte de a fi aruncate cu iresponsabilitate (Constantin cel Mare a legalizat Biserica Crestina... nu Catolica... termenul de catolic a aparut dupa Marea schisma... 1514 cred...), povestea e destul de seaca, si sfarsitul e un dezastru...
Nu este una din cartile cele mai bune ale omului, dar a avut succes pt ca are in titlu un nume consacrat...
singurele plusuri: nu stiam ca francezii spun 'ea' cand vb de turnul Eiffel, am auzit si eu de Opus Dei... de atunci incerc sa scriu si eu pe dos

Problema cu aceasta carte e ca oamenii nu au inteles ca este fictiune si multi chiar cred ce scrie acolo. Nu am citit-o... poate o voi citi de curiozitate. Dar deocamdata am altele mai interesante de citit

Ai dreptate Deea, este pura fictiune. Diriga mea de exemplu a luat-o razna cand a auzit ca citesc asa ceva. Chiar Dan Brown a zis ca e fictiune, asa ca nu ar trebui ca oamenii sa se agite precum pestii pe uscat

Nu inteleg reactia dirigii tale - orice om are dreptul sa citeasca ce vrea... inclusiv carti care poate nu ne plac asa de mult.
La scoala ne obliga sa citim o multime de carti, dintre care numai unele ne plac (mie de ex nu mi-a placut de nici o culoare Ion).
Revenind la topic, cu atat mai mult cu cat si autorul a mentionat ca nu au oamenii de ce sa se agite, ei tot au facut-o.
Cam aceiasi problema am avut-o eu incercand sa le arat unor amici manga Angel Sanctuary. Unii chiar nu inteleg ce e aia fictiune.
Sorry very much pentru replay dar sa stii seandreea( deea) ca aceasta carte nu e ingrozitoare. Tu nu ai citito si nu prea ai drepturi ca sa spui daca este sau nu...

Dupa ce o sa o citesti sa votezi, deabea atunci
am citit si eu cartea dar nu toata...mai amun pik pana sa o termin.pai nu pot zike ca e preferata mea dar mi se pare destul de interesanta...adika actiune din ea.cum au scapat profesorul si asa mai departe.totusi sunt uni oameni pe care nui incanta idee ca citesti aceasta carte(cum ai zis tu shuichi_mada de reactia dirigintei tale,niki tata nu a fost pre incantat cand o auzit cao citesc dar niki nu o reactionat asa.o zis doar ca i se pare o prostie dar sa o citesc daca vreau)deci parerea mea e ca e o carte ca orikare alta si cui ni place sa nu o citeasca!
Nu sunt chiar de acord cu voi...e o carte frumoasa...mai ales pentru cei care nu au citit-o nu trebuie s-o critice...mai intai citeste-o omule...pe urma critic-o....
Eu mai am doar cateva pagini din ea...si cand am vazut aici la carti O__O Codul lu da vinci...m-a strafulgerat...
Parere despre carte:
-e frumoasa...are aventura;fantezie,sacrul feminin

...;...Dar nu cred nici eu ca este o carte asa de buna cum i s-a facut ata publicitate....Mie doar mi-a sporit atentia catre arta... mai ales catre Da vinci...cand am auzit ca era homosexsual.... mi-am dorit sa stiu mai multe...
-e si normal ca biserica sa fie suparata...o "cam" vorbeste de rau.
cat despre film...nu mi-a placut deloc...am vazut cateva scene...dar nu se compara cu cartea....cand m-au vazut ca citesc parintii mei...intai s-au mirat un pic....tu anca, citesti...?

da eu citesc....(cam rar pe la mine

) ce citesti "codul lu da vinci... super citeste-o e faina...
nicidecum sa fie indicnati....abia astept sa discut cartea la scoala....dar nu cred ca o mai am pe profa de romana de anul trecut-__-...
Deci daca ar fi sa-i dau o nota i-as da 8....informatiile sunt toate culese nu gandite de autor dupa parerea mea...dar imi place totusi ca autorul ,dan a stiut cum sa le puna intr-o poveste oarecum...ciudatica....
Mie una mi-a placut cartea. Este pura fictiune, dar cateva simboluri de acolo sunt reale, iar asta imi place.
Cum J.K.Rowling si-a imaginat Hogwarts si vrajile si toate alea.. asa si-a imaginat si Dan Brown ca Iisus ar fi avut descendenti.
Biserica Catolica a facut prea mare tam-tam si fara motiv.
Nu ma pronunt in legatura cu calitatea cartii, pentru ca eu nu am citit prea mult la viata mea. Cred ca pot numara pe degete cartile pe care le-am terminat
Insa, mie mi-a placut destul de mult cartea, una dintre putinele pe care nu le-am lasat din mana, asa ca actiunea este destul de captivanta.