De fapt, ce parere aveti voi despre regimul comunist, si despre Ceausescu. Chiar daca nu oferea libertati, totusi, a oferit fiecaruia o locuinta, si nu erau asa mari discrepante intre oameni, adica nu era unul mai bogat decat altul. Astept argumente. Ja ne!
da...topic extraordinar..in primul rand eu una nu stiu aproape nick de ceausescu dar o sa zic , ca din spusele bunicilor, parintilor, matusilor, unchilor, verisori mei mai mari care au trait in acea vreme(deci sa nu credeti ca au murit) nu am prceput nimic....stiu doar ca o fost omorat si ca dadea case si salar la toata lumea...atat....mai mult nu stiu...poate ca era bine poate ca nu nush...dar totusi zic ca nu a facut mare lucru....cam atat ...parerea mea,,,
eu tin cu ceausescu ....si cu hitler nu intrebati de ce...
apropo si mie mi-au spus toti membrii familiei in parte ba ca nea' ceasca a fost rau ba ca le-a facut viata mai buna..asa ca parerile sunt injumatatite... insa concluzia mea a fost ca ceausescu era un om bun

( in conceptia mea era un om bun.. )
Deci in afara faptului ca mai facea si rele nu stiu cat de mici sau mari eu dau exemplu si voi va veti da cu parerea: atat alimentele cat si benzina si motorina erau pe cartele, iar curentul si apa calda erau cu portia si plus ca oiarna stateai de inghetai la coada la paine in rest era om bun. Pentru ca fiecare avea loc de munca. Ceea ce am mai auzit erau multi oameni pe acelasi post de munca in acelasi birou si in timpul celor 8 ore se muncea cu schimbul. cate 1 sau 2 ore muncea fiecare. In timp ce 1 muncea ceilalti cati erau stateau la tigara si barfe sau cafea

Si tot primeau bani

Cel putin asta informatie am gasit-o pe net dar nu mai stiu unde
Eu sunt mai mult contra. Din cauza comunismului suntem cu 50 de ani in urma. daca nu dadea chestii pe gratis (tancuri, avioane, masini de razboi, grau etc) altor state doar din prietenie sau simpatie, nu ajungeam asa... Banii nu au fost dati niciodata inapoi si nici nu au de gand sa-i mai dea. Ceausescu a facut multe prostii la viata lui din cauza incultitatii sale. Insa apreciez faptul ca dadea drepturi (oricat de putine ar fi fost) egale fiecaruia. Spre exemplu, toti aveau un loc de munca, aceeasi portie de mancare etc... Totul era in ordine si siguranta si nu erau chiar atatea lupte de interese. Insa in ciuda tuturor acestor lucruri bune pe are le-a facut, tot contra sunt. Doar pentru ca ne-a tinut inapoi... Acum, daca nu era el puteam fi si noi o tara moderna, bine dezvoltata si demna de a fi vizitata precum Germania, Anglia, Franta... Din cauza lui suntem priviti de sus de alte popoare superioare. Si nu ii pot ierta acest lucru. Asa ca adaugati un vont CONTRA de la mine.
tinandu-se cont ca ceausescu e mort si nu mai invie si in afara de 2-3 persoane nimeni nu l-a prinsa sau eram mici si nu ne aduceam aminte acest topic este inutil asa ca recycle bean
Thread closed