Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Uniforma scolara

#81
Sincera sa fiu nu suport uniforma..
Cred ca este foarte stupid ca o scoala/ un liceu sa aibe uniforme.. Bine,inafara faptului ca cei de la scoala gen 1-8 trebuie sa poarte uniforma pentru ca inca sunt in scoala primara respectiv generala dar la liceu ? Adica .. hello ! trebuie sa avem fiecare cate un stil propriu. De exemplu: eu sunt a 9a si am ca uniforma camasa alba si blugi sau pantaloni negrii.La inceput veneam cu camasa pe mine si asa dar de la un timp imi iau camasa in ghiozdan si o arat la intrare + legitimatia.
Mereu am fost impotriva uniformei si mereu o sa fiu !

#82
Uniformele sunt esentiale pentru sistemul de invatamant. Acestea arata ca elevii sunt un colectiv organizat si disciplinat. Inafara de acest fapt, dau si un sentiment de unitate.

Nu trebuie sa existe diferente intre elevi la nivelul vestimentatiei, acest lucru dauneaza. Un elev nu trebuie sa fie diferentiat prin tinuta, ci prin aptitudini, perseverenta si rezultate.

Elevii care refuza sa respecte conduita scoalara si sa poarte uniforma, dand o nota de rebelism, ar fi marginalizati. Ceea ce este un lucru excelent deoarece prin marginalizare doar va creste unitatea colectivului, iar acei elevi ori se vor reabilita prin renuntarea la rebelism ori vor fi considerati inamici ai colectivului.

In sistemul de invatamant, precum si in societate, nu exista individualism, ci doar colectivism. Nu exista "eu", ci numai "noi."

#83
In liceul meu a fost impusa uniforma acum 3-4 ani, am platit foarte mult, uniforma a fost de foarte proasta calitate si in cateva saptamani nimeni nu a mai purtat-o. Anul trecut ni s-au dat cravate cu inscriptia liceului si ni s-a spus ca trebuie sa purtam camasi albe sau albastre cu acea cravata. Asta a durat maxim o luna.
Ma bucur ca in scoala mea uniformele nu au fost "impuse" in adevaratul sens al cuvantului.
Imi displac uniformele, chiar daca sunt menite sa creeze o idee de "egalitate intre elevi".
"Sometimes it takes a good fall to really know where you stand"

#84
In mare parte, aruncandu-mi ochii peste posturi, sunt de acord cu History, Mhiet'e, Ada, Sovereign (pardonati-mi greselile in caz ca v-am pocit numele) si altii de pe latura asta, in rest ori n-am fost de acord, ori n-am priceput o iota (forumul inca imi dispune probleme cu diacriticile). Chit ca Sovereign, sincera sa fiu, mi s-a parut ca are o gandire cam de ,,stanga"...

Scoala este o institutie publica, decenta, la fel ca spitalele, sectiile de politie, etc. care impune o anumita tinuta. Adica, tu cand pasesti in scoala ta iti iei titlul de ,,elev'', in primul rand, care vine sa studieze si sa respecte un regulament. Ca ai tu un nu-stiu-care stil e altceva, pentru asta s-au inventat parcurile, barurile, si asa mai departe - scoala nu consta in ,,etalari de personalitate'', care oricum, la fel ca si socializatul (ca sa nu ma credeti birocrata sau altceva, admit ca un alt mare rol al scolii, pentru un elev, este si acesta) trebuie sa se faca strict prin aptitudini psihice, prin ce ai in cap si cum te descurci in felurite situatii, si nu ca ,,mi-a cumparat mama haine de la Raza". Pana la urma, doctorii, politistii si alti angajati de ce se supun tinutei fara alte smiorcaieli ca ,,dar nu-mi place culoarea X!"?

Acest fapt, ca isi poate cunoaste elevul statutul in cadrul scolii, adica de elev ca oricare altii, si nu de bogatan/ sarac/ rocker/ cocalar/ etc. il pregateste pentru viitor, pentru a-si asuma anumite lucruri si a nu avea mai tarziu ,,cramponari de personalitate'' de care se scapa cu greu la o anumita varsta.

Faptul ca ati avut ghinionul de a avea uniforme ,,oribile" -cam asta e tematica ce a reiesit din posturi, nu e un argument suficient de bun sa fiti contra acestei idei. Tocmai vorbeam azi cu prietenul si, sustinand amandoi ideea de uniforma, ne-am gandit totusi la variante mai constitutionale de adoptare a acesteia. Ne-am gandit ca, daca am ,,pica'' in vreo functie vreodata si am putea lua atitudine in acest domeniu, s-ar impune uniforme pe baza conceptiei de mai sus, dar cu anumite facilitati:

- se vor face concursuri intre elevi de design, acestea fiind, desigur, supravegheate de designeri sau alti specialisti, iar ceilalti elevi vor putea vota tinuta preferata, ceea ce mi se pare foarte democratic. Asta, la nivel de scoala, local, sa zicem. Si se va acorda si un premiu constand intr-o suma de bani.
- din moment ce contravine ideii ca ,,invatamantul e gratis pentru primele 10 clase'', elevii ce nu isi permit intocmesc o cerere cu anumite dovezi, sau desigur si cei ce au bursa, vor primi gratis, iar in general n-ar trebui sa fie scumpa, ci foarte accesibila. De asemenea, se vor putea face si donatii, ca elevu' mai si creste.
- vor exista mai multe variante (iarna, vara) si in mai multe exemplare (2 sa zicem) pentru tot felul de situatii binecunoscute.

Dar asta ramane ,,fantezie'', ca pana la urma e o chestie minora in sistemul de invatamant. In orice caz, pentru cei care chiar sunt foc si para ca nu isi etaleaza personalitatea, tinutele acestea pot fi accesorizate dupa preferinte, ca doar nu mai suntem acum zeci de ani, cand fetele trebuiau clar sa aibe fruntea libera si cordeluta alba, iar baietii parul scurt. In rest, mie una nu-mi prea incanta ochii sa vad fete care vin la scoala in fuste foarte scurte, decoltee adanci, buricul gol (si nu exagerez), pantalonii scurti, baietii in pantaloni scurti, si in general elevi gauriti sau cu tinute care totusi ar trebuie pastrate pentru afara. Nici nu imi place sa vad cum stau grupuri si barfesc intruna ,,ia uite cum s-a imbracat individul", sau ca trierea intre elevi se face dupa vestimentatie. Ierarhia asta sociala, pana la urma, se va pastra - tot se va sti situatia financiara/ sociala a fiecaruia, dar macar va exista o oarecare egalitate iar tinuta lor va rasuna ,,elev'', nu altceva.
[Imagine: ls.jpg]

#85
Nu cred ca exista vreo-un colegiu care sa aiba o uniforma mai urata decat cea de la cel la care invat eu: vesta oranj in carouri, cravata oranj cu insigna acestuia, sacou negru, fusta neagra (n-am nimic impotriva asteia), si camasa alba. Noroc ca dupa prima luna de scoala directoarei nu ii mai pasa daca copii poarta sau nu niforma. Poate daca ar fi fost alta culoare as purtao, dar portocaliul ala sters e penal, cea mai naspa nuanta pe care am vazuto.
De ce nu avem si noi uniforme din alea dragute ca in Japonia T^T ?!
I hope the road you'ar beginning to paint little by little ... will become full of beautiful COLORS


#86
Pare-se ca la liceu vom purta uniforma, daca ne-o da odata, fiindca din vara am dat avansul ala si ne-au luat masuri si inca nu ni le-a dat. Aparent suntem singurul liceu din orasul meu care cere uniforma, fiind si obligatorie. Dar arata bine, nu am ce comenta, e neagra, ma rog, un albastru foarte inchis, spre negru. Si emblema liceului nu iese in evidenta, deci totul e OK. Nu am nimic cu faptul ca ne cere sa purtam obligatoriu, fiindca cere minim o piesa si eu m-am indragostit de sacou. <3

Edit: postul pare mai scurt pe pagina asta, dar sunt 3 randuri. 5
[align=right]
[font=times new roman]You’re under no obligation to be the same person you were five minutes ago.

#87
Momentan nu purtam uniforma, desi diriginta ne-a zis: "Par prins, fara nu-stiu-ce-blugi, negri, maro sau albastri. Si sa purtati camasi, albe sau bej/bleumarin" (am uitat eu ce culoare), insa pe nimeni nu intereseaza, fiecare vine in ce vrea, insa in rest suntem decente (inafara de o colega care vine mai mult despuiata decat imbracata). Eu una nu am camasi, fiindca nu ma mai incap la umeri si spate, asa ca port tricouri, hanorace sau bluze si pe deasupra inca ceva.
P.S.: Nici altii din liceu nu poarta "uniforma". Fuste, camasi, rochii, tocuri, cam asta vezi.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#88
De la 1 noiembrie toata scoala v-a purta uniforma 22. Asa a spus idioata de directoare (alias fosta mea diriginta). Adica: Camasa/maleta/tricou alb, blugi negri sau albastru inchis fara nici un briz-briz, vesta neagra si parul prins. Faza e ca nimeni din scoala (elevi) nu e de acord, plus ca profu' de istorie a spus ca prostie mai mare nu exista, plus ca nici multi parinti nu sunt de acord, asa ca eu cred ca uniforma noastra va dura maxin 1 luna.
Eu la scoala totusi prefer sa nu vin chiar despuiata si din discoteca, adica prefer sa fin cu tricouri mai simple (care nu sunt pe umar sau cu spatele gol) cu blugii mei decolorati si cu vesta plina de briz-briz-uri.
[Imagine: vriska_serket_signature_by_sardonicincubus-d5kkvn3.png]
You don't have to 8e a good person to 8e a hero.

#89
Nu am nimic impotriva uniformei.
La noi la liceu (CNIV) este la 'moda' chestia cu uniforma si, desi anul trecut ne-am cam impotrivit sa purtam uniforma, anul asta a devenit totul ok. Avem doar de purtat blugi inchisi la culoare (negru sau albastru inchis) si camasa sau bluza alba. Sacoul care-i rosu, ehh... il lasam mai la urma, nu-i chiar obligatoriu Smile

Decat sa vad prin curtea liceului numai curcubee in miniatura si elevi imbracati in toate culorile posibile, mai bine alb/negru/rosu uniforma, aratand astfel a elevi de liceu. Sa fim seriosi, parem in ordine cu uniforma si nu e ca si cum faci puscarie doar daca o porti, sunt haine pana la urma.

#90
În generală am avut uniformă, deși nu o purtam decât câteva saptamâni din an și după ne îmbracam cum voiam. Nimeni nu a suportat uniforma, care într-adevar arata oribil, dar ea avea unele parți bune. Nu toți din clasă nu aveau o situație materială bună și, când purtam cu toții aceeași uniformă, nu existau diferențe între noi. E adevarat, Xulescu cel bogat nu îl umilește pe Ygrecuescu cel sarac.
La liceu nu avem uniformă și e foarte ok. Mie îmi place, la fel și colegilor mei, iar profesorii nu au nici o problemă. Atât timp cât nu mergem îmbracați în haine indecente și suntem ok, totul e perfect.
[Imagine: 20809_large.jpg]




Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)