Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Texhnolyze

#1
Un anime deosibit si diferit de restul animeurilor de pana acum , este asemanator cu psycho-pass din unele puncte de vedere . Un mic plot
Citat:In the vibrant yet dilapidated underground city of Lux, the denizens have come to call it "The City" and treat it as a sentient force.

Three factions vie for control of the city: the Organo, a strictly professional conglomerate with ties to the criminal underworld in the prosthetics business (Texhnolyze); the Union, a fanatical populist group interfering with Organo's affairs; and Racan, a marauding group of Texhnolyzed youths.

Trying to get by on a daily basis are: Ichise, a stoic prize fighter who loses a leg and an arm to satisfy an enraged promoter; Oonishi Keigo, a young but level-headed executive of the Organo who has many enemies; and Ran, a little girl who has a very important gift that affects the entire city. As they struggle to accept the challenges that they are dealt, they bear witness to major events that determine whether the city continues to exist.

[Imagine: showposter.jpg?v=4fb52a67]
[Imagine: 124vh8l.gif]

#2
Am terminat de urmarit si eu acest anime ieri la recomandarea OP-ului si pot spune ca opiniile mele in legatura cu acesta sunt destul de impartite. De la inceput trebuie spus ca aceasta serie nu este pentru oricine care se asteapta la un anime cu multa actiune, cu eroul anime standard care isi propune un obiectiv ambitios si care ajunge in cele din urma sa isi realizeze visul si sa se impuna in fata tuturor vicisitudinilor si obstacolelor vietii. Nu, acest anime este unul care te pune sa gandesti atent si si sa iti pui anumite intrebari in legatura cu cauza si efectul anumitor intamplari de pe parcursul povestii, deoarece de cele mai multe ori indiciile si explicatiile pe care creatorii acestuia le ofera nu sunt chiar atat de elocvente si clare, spectatorul fiind lasat de cele mai multe ori sa-si formeze propriile teorii. Actiunea se desfasoara destul de lent si liniar (mai vedem cateva flashback-uri here and there, dar cam atat) axandu-se pe mai multe personaje si alternand prim planul intre acestea (mai ales la inceput). Personajele sunt destul de zgarcite cu replicile, acest anime bazandu-se mai mult pe atmosfera, peisaje si emotiile create de acestea decat pe interactiunea propriu zisa dintre cei care il populeaza (un exemplu bun este chiar primul episod unde de-abia la jumatatea acestuia auzi prima replica, iar pana la sfarsit daca mai auzi 7-8).

Personajele nu sunt unele de care sa iti aduci aminte luni dupa terminarea acestuia, in afara de Oonishi Keigo si poate Yoshii Kazuho, restul nu prea m-au convins. Cel principal, Ichise, este destul de generic si inert, nu mi se pare ca are cine stie ce character development si intr-un final chiar ajunge sa se intoarca de unde a plecat, adica alone si resemnat cu soarta sa. Cu toate ca destinul lui ar trebui sa impresioneze si in final reuseste sa o faca oarecum, nu este un personaj cu care eu personal am empatizat, el actionand mai mult din inertie la ce se intampla in jurul lui, aproape mereu sub vointa altora ( a lui Doc, Onishi, chiar si Ran) ca un pion, insa un pion care da sah mat la rege prin sacrificiul altor "piese" poate mai importante.

Pe de alta parte, nu vreau sa se inteleaga gresit, nu consider acest anime unul slab, deoarece are si multe parti care atrag: este o poveste credibila, care poate gasi repere si in realitatea noastra curenta, atentia la detalii este impresionanta, de asemenea regasim si multe elemente simbolice (lumea de sus care e un fel de Rai unde e pace si liniste, insa pentru ca totul e atat de steril, oamenii de acolo nu prea mai au pentru ceea ce trai, deoarece nu se intampla niciodata nimic si lumea de jos, Purgatoriu, cu violenta si ambtii, o lume imperfecta, insa in care simti ca esti viu din moment ce in fiecare zi e o lupta continua pentru suparvietuire si o dorinta aproape inumana de a trai), iar povestea una care poate sa iti ofere o lectie despre directia in care omenirea se indreapta si cat rau putem sa ne facem, daca incercam sa renuntam la ce ne face umani.

Intr-un final as recomanda ca acest anime sa fie vizionat de cel putin 2 ori, mai ales daca chiar v-a placut, pentru a-l putea intelege mai bine, deoarece cum am mai spus, nu e chiar atat de usor de digerat si probabil la sfarsitul primei vizionari va va lasa cu multe intrebari fara raspuns. Eu dupa prima vizionare ii dau un 6, nu stiu daca o sa mai trec o data prin el, deoarece nu pot spune ca universul m-a atras atat de mult incat sa ii descopar toate semnificatiile, insa cu siguranta nu regret ca l-am vazut, deoarece a fost intr-adevar "altceva" fata de restul anime-urile pe care le-am urmarit pana acum.
[Imagine: tumblr_static_tumblr_static_dilvsoojho0sgwoc0s4s.png]

"What's wrong isn't me, what's wrong is the world!"

#3
Am incercat sa ma uit la anime-ul asta de vreo 3-4 ori. Habar nu am la ce episod am ajuns. Cu exceptia catorva scene de nuditate, nu mai tin minte nimic din el. Stiu ca in timp ce ma uitam la el nu reuseam nici cum sa inteleg ce vrea sa zica sau despre ce e vorba. Merita sa-i mai dau o sansa sau mai bine il termin pe ala cu fratii cosmonauti?
"You got no business questioning a thang"

#4
Citat:Am incercat sa ma uit la anime-ul asta de vreo 3-4 ori. Habar nu am la ce episod am ajuns. Cu exceptia catorva scene de nuditate, nu mai tin minte nimic din el. Stiu ca in timp ce ma uitam la el nu reuseam nici cum sa inteleg ce vrea sa zica sau despre ce e vorba. Merita sa-i mai dau o sansa sau mai bine il termin pe ala cu fratii cosmonauti?

E destul de dificil sa iti dau un sfat in acest sens, deoarece asa cum am zis in comentariul meu anterior depinde foarte mult de ceea ce cauti intr-un anime, iar acesta este unul destul de atipic. Insa, tot ceea ce iti pot spune este ca daca te decizi sa il urmaresti pana la capat exista mari sanse ca la terminarea acestuia sa ai mai multe intrebari decat raspunsuri si sa nu-i intelegi mesajul (eu nu am reusit in totalitate), plus ca este un final care nu prea ai cum sa il savurezi. Daca te-am facut curios sa te gandesti sa il reincepi, cred ca merita sa ii mai dai o sansa atata timp cat nu pornesti cu asteptari prea mari si ai rabdare cu el pana la capat.
[Imagine: tumblr_static_tumblr_static_dilvsoojho0sgwoc0s4s.png]

"What's wrong isn't me, what's wrong is the world!"




Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)