Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Shounen-ai & Yaoi

#31
Inainte, acum muult mult timp mi se parea sincer o scarbosenie totala yaoi, o ciudatenie a naturii etc etc. 21 Pana cand o buna prietena mi-a zis de un anime misto, Junjou Romantica. L-a inceput i-am zis ca nu ma uit, dar cand primul episod a fost tradus in romana am vazut ca avea peste 100 de comentarii, ajungea pe Naruto din primul episod. Deci am zis sa-i dau o incercare.. si uite-ma acu, o nebuna dupa yaoi.
Pai de ce imi place.. simplu. Pentru ca vad un baiat hot care se cupleaza cu alt baiat hot si imbratisari si kissy kissy si chestii hot, altele dragute. 21
[Imagine: 6sc1l3.jpg]
For every 99 times, you looked me in the eye,
swore you weren't lying and I was so blind..

#32
Interesant, nu am trecut pe aici... Hmmmmmmmm, stiu ca am fost o data intrebata, parca, de ce imi place yoai-ul si mai era si o intrebare dintr-un challenge.
Dinainte de a intra pe Zup nu aveam nimic contra relatiilor de acelasi sex. Stiu asta fiindca aveam o prietena bisexuala careia pe care am acceptat-o fara sa stau prea mult pe ganduri. Bine, poate era si din cauza varstei (aveam 10 ani pe vremea aia).
Yaoi-ul imi place fiindca... el mi-a fost alaturi. Cand plangeam, cand eram suparata, nervoasa, cand eram fericita. Imi aduc aminte ca ma certam cu familia si ascultam "I hate everything about you" si citeam manga-uri yaoi.
Pot trai fara yaoi (pot trai fara multe -sunt realista) si pot renunta si acum la yaoi, dar ma gandesc... cu ce o sa imi mai ocup timpul? La ce o sa ma mai gandesc inainte sa ma culc, dimineata cand ma trezesc, in drum spre scoala, in timpul pauzelor, in timpul orelor, cand sunt in baie etc.? Cam asta e chestia de ce nu renunt la yaoi. Plus, imi place. XD
Doujinshi-uri, shotacon-uri, comic book, manga, anime etc. come to mama.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#33
Count me in! Sunt si eu fana a genului. In ultima vreme doar asta am citit. Adica serios, esti nervos, suparat, in depresie, exagerat de fericit, beat, drogat, oricum, intr-una din extremitatile astea, ai nevoie de ceva hard, chiar spre bsdm-uri. Cand esti indragostit, visator, ai nevoie de shounen-ai. Iar cand pur si simplu n-ai ce face, preferi ceva mai soft, mai rafinat. In general prefer manga, dar la anime-uri el avem pe epicele Gravitation, Junjou Romantica si Sekai-ichi Hatsukoi. Din pacate ce e interesant se intampla mai mult in manga... Ceea ce nu e deloc "fluffy". Imi plac si dj-urile, atata timp cat e cine trebuie seme. Citisem odata un dj D.Gray-Man si am ramas putin socata pentru ca Allen era seme si Lavi -uke. Nu stiu, niciodata nu am putut privi aceste personaje din perspectiva asta... Pana la urma citesti yaoi-uri si pentru poveste nu doar pentru partidele de gay sex. La un moment dat, oricum o sa exagerezi si o sa cauti prin tot ce vizionezi, citesti, intalnesti ceva yaoiholic... Dar in limita bunului simt.

#34
Wow, bineinteles ca trebuia sa vin sa imi dau cu parerea pe aici.

Nu stiu daca imi place yaoi pentru ca in general, asociez genul cu o serie de stereotipuri stupide care ma fac sa vreau sa imi smulg parul din cap. Am incercat sa citesc manga yaoi si am incercat sa ma uit la animeuri yaoi, dar le-am gasit la fel de insipide si de pline de cliche ca si romance-urile clasice, pentru ca asta erau. Aveau acelasi gen de dinamica si aceleasi replici fumate de care eu incercam sa scap si personajele aveau cam tot la fel de putina personalitate.

Sa nu mai vorbim ca in yaoi exista tendinta asta ingrijoratoare care non-con sau dub-con, care ma face sa mi se zburleasca parul, mai ales ca povestile gen "DAR NU ESTI STRAIGHT, ESTI DE FAPT GAY, STAI SA ITI DOVEDESC ASTA CU SPADA MASCULINITATII MELE! OH, PLANGI? SUNT DE FAPT LACRIMI DE BUCURIE, NU? " pareau sa fie foarte foarte populare, asa ca am renuntat 22 Asa ca am renuntat la yaoi de dragul yaoi-ului si m-am concentrat pe altceva. 4

Mainly, pe chimia dintre personaje. Vreau sa spun aici ceva - personajul A si personajul B au o chimie interesanta si o relatie care imi gadila sensibilitatile de fangirl? Da, o sa citesc fanfiction cu voi. Personajul X si personajul Y au o anume dinamica si reprezinta niste stereotipuri [deconstruite sau nu] care mie mi se pare ca merg bine together? Da, o sa citesc fanfiction cu voi. Daca personajele respective sunt amandoua de acelasi sex sau de sex opus, I don't really care. De obicei, am observat ca genul de dinamica si de relatie care pare 'shippable' pentru mine e intre doi tipi, dar sunt multe exceptii de la regula asta.

Yaoi-ul, la fel ca orice alt subtip romance-y in anime si manga [dar nu numai, ca orice chestie Romance-y in general, fie ea in anime sau manga sau in filme, seriale si carti] sufera de multe ori de bad writing. E ca si cand in secunda in care stii ca X si Y trebuie sa fie impreuna, toata atentia creatorului se bazeaza pe a-i face pe cei doi sa functioneze intr-o relatie, si bazeaza pe momente ultra-clichee pentru a ajunge acolo, de cele mai multe ori lasand character development pe planul doi. Si asta nu e okay. Daca eu vreau sa vad doar porn, o sa fiu poate multumita cu asta, dar as prefera totusi sa pot sa ma atasez de personaje, sa le cunosc si sa vad ce le face sa functioneze, apoi sa le vad intr-o relatie emotionala.

Probabil de aia sunt asa o mare fana fanfiction, doujinshi si alte fan-works. Acolo, deja stiu dinamica unor personaje pe care le indragesc si pot sa o regasesc intr-un fic, sau macar pot sa o aplic daca ficul nu e chiar minunat scris. MalexMale, MalexFemale sau GirlxGirl, well...bring it!

#35
Imi place mai mult shounen-ai.De ce?Dupa ce am vazut putin din Boku no Pico am ramas un pic...socata.Imi place foarte mult dragostea dintre baieti,saruturi,drame,imbratisari si cateva scene hot 9,dar nu pot rezista mult la scenele with di*ks.Also,nu prea imi plac cuplurile de gay in care uke-ul e ca o fetita with di*k.Cand m-am uitat la Papa to Kiss in the dark nici 10 minute n-au trecut bine,descrierea personajelor,povestea*well,a aratat putin din trecutul lor,dar...*si au inceput scenele.Cat despre fanworks si doujinshi chiar imi plac,adica,e asa de dragut :3

#36
Sunt fana yaoi, spun asta cu sinceritate si nu ii inteleg pe cei care urasc fanii yaoi. E un gen ca si oricare altul. Daca nu iti place genul, nu il urmaresti si gata. Nici mie nu imi place hentai/ecchi, nu ii vad rostul, nu are nici un sens dar nu ma iau de cei care sunt fani. Anyway, deviez de la subiect.
Am devenit fana yaoi fara sa imi dau seama ca era un gen. Asta era...la inceputul carierei mele de fan anime in general. Iti dai seama ca pe atunci si eu eram un fan-girl infocat ce reusea sa nu tipe la scenele in care era inclus un sarut, ce sa mai vorbesc de mai multa actiune. D'uh, majoritatea am trecut prin faza aia deci nu pot decat sa imi plang de mila. Apoi, dupa o perioada am renuntat la el. Nu stiu care mi-a fost motivul, cred ca pe atunci ma gandeam ca o sa ma calugaresc, deci nu era ok sa urmaresc yaoi. Iarasi, d'uh. Dar apoi, dupa ce am mai crescut in maturitate, zic eu, mi-am adus aminte de yaoi si am inceput sa vizionez iar. Gasesti nu numai un cliseu in aceste serii, logic dar am trecut cu vederea. Sunt cele care ma fac sa zambesc, gen Sekai Ichi Hatsukoi/Junjou Romantica/ No. 6, serii ce au un plot. Apoi sunt cele care se rezuma la sex cum ar fi Sensitive Pornograph/Boku no Piko si cele intre. Imi plac majoritatea si am reusit sa vizionez o mare parte dintre ele. Sper sa mai apara xD.
[Imagine: ak8THBQ.png]





Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)