Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Secret of Kells (2009)

#1
[Imagine: nnvg229021-f.jpg]

O relatare fictiva a crearii Cartii din Kells, povestea il are ca personaj principal pe Brendan, un tanar calugar de la abatia din Kells care vrea sa participe impreuna cu ceilalti calugari la realizarea manuscriselor. Pericolul iminent al invaziei vikingilor, insa, il face pe unchiul sau, abatele Cellach, sa se concentreze mai mult asupra fortificarii zidului din jurul abatiei pentru a impiedica eventualul atac.
Odata cu venirea fratelui Aidan, care are in posesia sa Cartea din Iona, tanarul isi gaseste un maestru, si, in timp ce-l ajuta pe acesta la realizarea cartii, se imprieteneste cu o zana din padure, Aisling, si totul merge bine pana la intalnirea cu zeul celtic Crom Cruach. De asemenea, amenintarea vikingilor se apropie pe zi ce trece, sporind obsesia unchiului sau.
Pe scurt, unul din cele mai bune filme de animatie pe care le-am vazut, o productie franco-irlandezo-belgiana, a primit pana si o ovatie in picioare de la Pixar la Oscarurile din 2010. Recomand tuturor fanilor animatiei sa-l vada, macar pentru partea vizuala, care este absolut extraordinara.
Las aici si un trailer:



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Up (2009) Nephilim. 1 3.052 08-08-2012, 02:28 PM
Ultimul răspuns: CyBeR


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)