Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Scolile din Japonia vs scolile din Romania

#1
Citind despre Japonia, m-am informat despre scolile lor si am inceput sa compar cu scolile de pe plaiurile noastre mioritice...
In primul rand, in Japonia, anul scolar incepe in Aprilie. La noi, la romani, scoala incepe pe 15 septembrie. Japonezii au vacanta de vara cam o luna, iar noi avem vacanta de vara trei luni. Chiar daca japonezii au o vacanta de vara nu prea lunga, ei au in timpul anului scolar multe vacante, cam de cateva zile, cand sunt anumite sarbatori de-ale lor. Aici, la noi, in tot anul scolar sunt 2 vacante mai lungi: cea de Craciun de 2 saptamani si cea de Pasti, de 1 saptamna. In rest, mai e cate o zi libera de 1 Mai si 1 Decembrie (asta daca pica in zi lucratoare, ca daca pica sambata sau duminica, salut) si, mai nou, de Rusalii.
Elevii japonezi merg la scoala in uniforma (asta se stia si din anime-uri).Chestia e ca la scoala, japonezi nu numai ca poarta uniforma, dar ei nu au voie sa vina la scoala cu parul vopsit. Asta am mai citit undeva. La noi in tara, fiecare merge la scoala in ce haine se simte mai bine... Asta e ok, la noi, atata timp cat unii nu exagereaza cu tinuta... Citeam undeva ca fetele din Japonia nu au fusta de la uniforma asa de scurta cum arata in anime-uri. De fapt, fusta lor e pana la genunchi... Ca si le scurteaza ele intentionat, asta e altceva...
Si acum, orarul... Japonezii merg la scoala chiar si sambata. Japonezii incep orele de la 8:30 si termina pe la ora 15:30 sau 16:30 (sambata termina cursurile pe la 12:30 sau 13:30). La pranz, au o pauza de o ora. Dupa scoala, elevii japonezi se duc la intruniri de cluburi. Au tot felul de cluburi: de majorete, de sport, de manga etc. Elevii japonezi sunt obligati sa faca parte dintr-un club...
Noi mergem la scoala de luni pana vineri... Orele incep de la ora 8:00 (eu incepeam orele de la 7:00... Pe bune! Asta pana anul trecut cand m-am dus la facultate... Atunci au pus orele de la 8. Beton, nu?) si se termina pe la 13:00 sau 14:00. Nu avem pauza de masa de o ora, ci una de 20 de minute. Si nici nu avem intruniri de cluburi dupa ore. Aici in Romania elevul e ca un robot: merge la scoala, scrie dupa dictare, apoi invata ca o maimuta ceea ce i-a dictat profesorul... Cluburi de frecventat, doar in afara scolii...
Cam asta este, in general...
Si acum va intreb: unde ati prefera sa mergeti la scoala: in Japonia sau la noi, in Romanica?

#2
Ah! Tu ai mentionat pentru cei care au orele de dimineata.

Cel mai naspa e dupa'amiaza...incep de la 12,13 sau 14...si aproape mai mereu termin la 19 sau 20. Este naspa! Intuneric (iarna mai ales), tie si frica sa mergi pe strada daca stai printro zona de ghetou...[scz de expresie]..pauza 10 min dupa fiecare ora...asta daca le mai prindem...

Eu una prefer la japonezi,chit ca se zice ca la noi s eface carte mai serios dar mai lasatima...

Acolo,ai si o ora pentru pranz,probabil ca cluburile fac viata de elev mai distractiva..la noi profesorii se uita cu dispret la tine daca faci vreun sport anume sau teatru..ca pentru ce ne trebuie...mdeah...

Viata de elev in Romania e plictisitoare,arzatoare la buzunar (mai ales pentru clasa a 11a ca trebuie sa cumpere manuale).
[Imagine: devious.jpg] [Imagine: blank.jpg]


Time flies by, someday I’ll lift my teary gaze at your words
I didn’t see it, I took your strength and kindness for granted
Don’t tell me “It was fun” anymore
In my dreams I only see how I could do it over again


[Imagine: kamewalll.jpg]



#3
In Romania nu e nimic daca o vezi pe una cu buricul gol si fuste de i se vad chilotii, asta e tipic.
Aici nu prea e cine stie ce distractie... Invatatura si scris. E vreun club? Nu! Aici distractia e atunci cand incep bataiile sau cand unul il impinge pe altul pe scari. Asta e o tara de tot ..., defapt, nu tara e de vina, logic (!), locuiitori. Acolo nu se asculta manale. Aici e normal sa vezi pe unul cu un mertan cu Guta dat la maxim de sa iti sparga timpanele; asa e si in scoala. Daca esti manelist esti pe felie, frate, esti prea cool. Aici daca esti dupa-masa dai de o besna, mai ales ca pe straziile astea dai de toti boschetarii si pervesii.
Deci se poate spune ca as alege Japonia, insa... totusi... ar trebui sa fim norosi ca macar traim, napasandu-ne in ce tara, sau ce parere au unii despre tara noastra. Nu cred ca tara e de vina, daca aici Dumnezeu a vrut sa puna toti nespalatii si tontii s-a ajuns la ce este astazi.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#4
Da,citisem si eu mai de mult pe net niste pareri ale celor plecati din Romania noastra in Japonia. Si ce crezi ? Deci nu'mi vine sa cred : din prima zi si-au facut prieteni (wow) si chiar daca programu e mai lung si incarcat , ei au zis ca trece repede si nu e nici pic de plictiseala xD Ce n'as da si eu sa fiu in Japonia :X Deci Scolile din Japonia sunt parfum pe langa ale naostre X_X Chiar daca cluburile dupa scoala te tin pana tarziu ;d nu te plictisesti si inveti si te distrezi in acelasi timp . Sa nu uitam de pauza de masa de o ora cum ai zis si tu. Daca am avea si noi ditamai pauza as fi in paradis.
SI chiar daca uniformele sunt stricte xD pe cele din Jap le'as purta cu mare drag , gandindu'ma ca ...parca as fi dintr'un anime.." mdaa )*laugh*

As avea si eu o CURIOZITATE xD Daca nu va suparati. In scolile din Jap sunt dulapurile din acelea pe coridoare ca la desene(gen : Ce'i cu Andy?)
Da deci eu aleg Japan :X

#5
ok. Desi se duc si sambata la scoala, as prefera sa invat in Japonia. Mi se pare mai relaxant. Mai ales ca as face parte dintr-un club. Pauza de o ora e perfecta, ai timp sa te relaxezi, nu stai ca robotul cu nasul in caiete 5-6 ore cu pauza de 10 minute. Si in legatura cu uniforma, nu am nimic impotriva. Si noi avem uniforma, cica, dar cine o poarta?? Sa fim seriosi... In romania este un haos total in invatamant. Am inteles ca japonezii sunt mai prietenosi decat romanii. Sau sa zic ca la ei numarul de oameni de treaba este mai mare decat la noi. Si nu cred ca m-as plictisii acolo, asa cum ma plictisesc aici. Nici nu am timp de relaxare. Scoala, apoi teme, apoi se face seara. Pot iesii seara, dar numai cand e cald. Dar iarna? Mi-e si frica si frig.

#6
21 Okey sa incep : Noi romanii avem un sistem educational destul de subred si deaceea nu ne dau astia pauza de masa sau mai stiu eu ce ca toti stim ca uni dintre noi isi lungesc pauzele cat vor muschiul lor [ si vorbesc de chiul ,chestie pe care eu o detest ] Iar noi nu invatam cine stie ce multa carte deci cum e la ei ca incep la 8 dimineat pana la 15 si asa ei invata frate24 economie si alte chesti de gen .
Stiam de uniformele fetelor ca am vazut in cateva drama si in poze facute [ofc tot pe interenton the phone imi imaginam ca nu sunt atat de scurte , la noi sunt uniforme dar ce uniforme avem noi ...chir nu se simte nimeni ca e uniforma ca prin urmare nimeni nu poarta .
Si cluburile , nu cred ca ar fi o chestie rea sa se faca si pe la noi .
Japonezi din cate stiu eu [ ca si in coreea ] ei termina in februarie si incep in aprilie ....parca.
Oricum , ei au si taxe and so on , uniformele se cumpara , cartile si asa mai departe trebuie platite . si nu se da bani ca la noi , cu cine vrea sa dea si cine nu . Trebuie platite obligatoriu .
Intre noi si japonia clar as alege scolile din japonia.
.I dont need anyone in my life who does not want to be there.
.Sometimes i cant , sometimes i dont want to , and sometimes i dont even try.
.I am nostalgic , cinical and lonely , so i may hurt you.

#7
Fail. Why ? Pentru că acest lucru se ştia deja. Nu eram noi ăia care ziceam că învăţământul românesc e praf ? Nu e vorba că învăţăm ci că pierdem timp preţios învăţând degeaba. Oricum e cam acelaşi lucru cu învăţatul doar că fiecare ţară îşi adoptă sistemul său. Evident că nu poţi compara Japonia, o ţară cu un buget ridicat, o economie înfloritoare şi prosperă cu România care stă să pice. Daia am zis fail pentru că e un subiect care oricum se dezbate deja, iar la ora actuală toţi suntem revoltaţi de ceva. Că nu ne convine o chestie că nu ne convine alta. Până la urmă nu mai mergeţi la şcoală şi gata. Măturaţi străzile e şi asta o meserie. Faptul că profesorii muncesc 12 ore pe zi mai vin şi în vacanţe pe un salariu mizer, elevul are pretenţia să aibe totul, dar nu e conştient că proful are şi o familie de hrănit. Ziceaţi de uniformă . . . dar la topicul cu uniforme de la secţiunea şcoală majoritatea sunt revoltaţi că poartă uniforme. Cine vă înţelege ? Nu vreţi şcoală, am zis mai sus.

Te duci la facultate şi faci 12 ore. Evident că nedreptatea e altceva atunci când tu înveţi pe rupte şi X îşi ia referatul de pă net şi proful îl notează cu 10 ceea ce nu e echivalent cu ce ai făcut tu 12 ore într - o zi să - ţi scrii un referat dat fiind că nu ai laptop / net. De asemenea, învăţământul superior mai e şi pă pile, dar nu ai ce face, nimeni nu te obligă să facă o facultate tocmai în România. O poţi face altundeva. Şi nu e vina învăţământului că cineva se îmbracă sumar. E vina părinţilor că ' s bătuţi în cap.

Citat:Acolo,ai si o ora pentru pranz,probabil ca cluburile fac viata de elev mai distractiva..la noi profesorii se uita cu dispret la tine daca faci vreun sport anume sau teatru..ca pentru ce ne trebuie...mdeah...
Ce am zis mai sus.

Japonia are condiţii mult mai bune pentru că învăţământul românesc. Evident că cu toate astea, Japonia are bani asta e şi ideea. de ce nu au manuale copii într - a unşpea ? Nu au banii ăştia ca să le dea manuale.

edit : asta e ideea. we dom't have money but we want more. Dar nu avem de unde
-

#8
☆ Pr!nce$s [でりあ]@:
Nu esti obligat/ sa faci clasa a 11a.In clasa a 10-a ti se da un folmural pe care scrii DA sau NU...adica :da-daca vrei sa continui studiile
nu-daca nu mai vrei.
pe scurt,ala care vrea sa ramana mai prost scrie "nu"

sa revin
Japonia sau romania?niciuna...de ce?noi avem ceva timp dupa ore pt ca nu sunt cluburi etc,aia nu au. Ce conteaza pauza aia de o ora?Trece rapid...cluburi dupa scoala?patetic.
Niciuna din aceste tari nu e perfecta...nici invatamantul
Cum a zis si Lynn,Japonia are bani...japonia urmeaza dupa america cu contributia la economie si are mare succes pe pietele comerciale[stiu de la geografie >_>]
Oricum,eu unul aleg Romania.Daca nu voiam sa stau aici ma duceam in alta parte.

aa da...uniforme...banal.
Cine ar vrea sa se duca in aceasi uniforma mereu?Poate ca scoala le dau mai multe[da,scoala de acolo le da uniforme,parca]
mai bine la romani...te porti cum vrei,iei o amenda,platesti/nu platesi...scapi TT_TT
I'm a professional online casinos player. Mostly i play on the phone. My favorite game is blackjack.
Here is the site with selection of the best Android blackjack games.

#9
Draga Ryuu..poate tu ai primit asa ceva...dar in liceul la care sunt (sau chiar in orash) nu exista asa ceva. [ma refer la foaia respectiva]

Bun...sa revenim...fiecare are dreptul sa'si aleaga viitoare. Este problema ubora intradevar daca alegem sa facem scoala aici sau sa nu o mai facem deloc.

aa..si uniforma pentru unii e cel mai de pret lucru...nu comparati un pusti de bani gata cu unu care vai saracu abea daca are un caiet sau ce manca dimineata..si totusi, de ce ar trebui sa fim diferiti la scoala? suntem toti egali,iar uniforma arata ca facem parte dintrun colectiv..nu conteaza la scoala cu ce te imbraci ci ceea ce'ti ramane in cap..

Unii alegem Japonia poate ca si din cauza anime'urilor...sau pur si simplu ca ni se ofera un cadru perfect pentru invatare...manualele aici sunt scumpe...nici sa le cumperi cu un alt coleg nu'ti mai permiti...scolile sunt friguroase...Romania e pe duca..numai cati o sa inceapa de acum sa renunte la scoala...
[Imagine: devious.jpg] [Imagine: blank.jpg]


Time flies by, someday I’ll lift my teary gaze at your words
I didn’t see it, I took your strength and kindness for granted
Don’t tell me “It was fun” anymore
In my dreams I only see how I could do it over again


[Imagine: kamewalll.jpg]



#10
Normal ca aleg Japonia, desigur se fac mai multe ore in total dar sunt si distractive si invatam mult mai bine.Aici in Romania suntem trati ca niste roboti in scoli,trebuie sa cumparam multe manuale si scumpe.In Japonia este alt regim si nu mar deranja deloc sa port uniforme deja port la liceu.
In cateva luni o sa ma duc cu familia in Japonia si o sa incerc sa vizitez o scoala de acolo.Smile



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Ce ati vrea sa stiti despre Japonia? Mitsukai Yoru 11 10.911 18-11-2011, 11:57 PM
Ultimul răspuns: Mitsukai Yoru
  Diferente dintre Japonia si China NiyaTai 11 18.115 19-10-2011, 09:31 PM
Ultimul răspuns: Mitsukai Yoru


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)