Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Saikano: The Last Love Song On This Little Planet

#1
Mai-nainte am terminat seria Saikano: The Last Love Song On This Little Planet. Am lăcrimat la fiecare singur episod. E prea trist. Animeul e format din 13 episoade de câte 25 de minute. Prezintă povestea tristă de dragoste între doi adolescenţi, Shuji şi Chise (nu au nume de familie, am căutat şi pe wiki). Povestea este relatată din punctul de vedere al lui Shuji, care vine pe dealul unde ei doi s-au sărutat prima oară şi găseşte vechile jurnale ale Chisei. Acţiunea se întâmplă în Japonia, Hokkaido, înainte de războiul care a dus la sfârşitul lumii. După câteva săptămâni de la primul sărut al celor doi, Shuji află că Chise este arma secretă a armatei, o maşinărie de luptă şi că ea luptă pentru apărarea patriei. Dragostea lor devine şi mai mare pe măsură ce ea îşi pierde din umanitate şi se apropie de moarte. Dacă nu lăcrimezi la animeul ăsta, înseamnă că nu eşti uman.
"Whatever you are, be a good one." (A. Lincoln)

[Imagine: Autumn_by_Vibeviant.gif] [Imagine: Stamp__English1_by_zoro4me3.png] [Imagine: a50c4ce0c22b4f7153a1dde14de77f4a.png]
Mă găsiţi acişilea.

#2
M-am uitat si eu. A fost foarte trist, pana si eu am plans, mai ales la final.

Ce pot sa spun, grafica nu a fost uimitoare dar e okii. Chise mi s-a parut la inceput una din aia, slaba si buna de nimic dar mi-am schimbat parerea odata cu fiecare episod. A fost puternica chiar daca nu se simtea bine dar tot a continuat sa il iubeasc pe Shuji. Faza care nu mi-a placut a fost cand cei doi s-au intalnit cu "sotii" aia doi. A fost oarecum trist. Ei erau departe unul de altul si le era foarte greu dar cel mai trist a fost la final cand toata lumea a murit si Shuji a ramas singurul, avando pe Chise in mintea lui. Nu ma asteptam la asta, am plans foarte mult la final. Cred ca am sa il mai vizionez o data. De data asta, cu pachetul se dervetele langa mine.
[Imagine: 8x3VTT8.png]
© Hachiyuki - deviantArt

#3
In primul rand, as vrea sa spun ca, dupa parerea mea topicul s-ar potrivii mult mai bine la sectiunea Drama/Slice of Life deoarece acest anime poate fi considerat o drama adevarata, inca una superba! Chiar daca este vorba despre relatia de iubire atat de puternica dintre Shuji si Chise, nu putem ignora greutatile peste care cei doi au trecut impreuna, pana la capat. Am terminat de vizionat "Saikano: The Last Love Song On This Little Planet" de curand si, desigur, nu am putut, oricat am incercat sa nu plang atat la sfarsit cat si pe parcursul acestuia. Este un anime trist, profund, si chiar socant. Recunosc ca, initial nu prea intelesesem ceea ce simtea Chise, de ce se consuma atata, insa, dup ce am terminat de vizionat si celelalte 2 OVA-uri existente momentan, am reusit sa realizez suferinta prin care ea trecea si spaima ce o distrugea psihic cu fiecare om pe care ea era nevoita sa-l ucida, aflanduse in postura unei arme. Trecand peste clipele oribile cand mureau oameni, cand cei doi se framantau din cauza sentimentelor celuilalt, din cauza durerii traite de Chise, cel mai trist moment a fost dupa parerea mea acela cand, Akemi ii dezvaluie lui Shuji, pe patul de moarte, adevaratele sentimente pe care ea le avea, fata de el. Finalul a fost ceva de neinchipuit pentru mine - sa traiesti singur, intr-o lume pustie, ramanand doar cu amintirile. Am plans incredibil de mult la final..

De grafica sau orice altceva nu vreau sa vorbesc. Povestea in sine este multe prea buna, incat restul pare ca nu mai conteaza. Este un anime care merita vazut!
[Imagine: dh4h3a.png]

~.~
„Nu poti cunoaste cu adevarat decat ceea ce renunti a stapani.”




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)