Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Profil de Liceu

#11
Eu inca din clasa a patra am vrut sa merg la liceul si profilul la care sunt acum . Sunt la Umana, profil filologie (simplu ) .Am trecut anul acesta in clasa a Xl a . Dupa doi ani de liceu , pot spune ca profilul e destul de greu .Chiar daca e filo simplu ,fara intensiv, nu prea se cunoaste lucrul acesta . In clasa a Xa faceam cate patru ore de franceza , si doua de engleza >.< (urasc franceza T.T) , si din cate am auzit, intr-a Xla voi face cinci sau sase ore de franceza, patru de franceza, cinci de romana ,trei de istorie si doua de latina .

Sincer, acum imi pare rau ca nu am dat la Stiinte Sociale T.T

#12
Profesor de liceu. Hai sa o luam cu frumosu': moldovean,evreu,chel,neonazist,membru fondator Noua Dreapta, membru al unei asociatii pentru victimele Holocaustului,fost Inspector si nu in ultimul rand profesor de istorie! Numai de aici si cred ca va place cum suna! Si atunci cand realizezi ca sotia lui e cea care a gresit subiectele la teza unica la istorie, iti dai seama ca e si vedeta barosanu'! Ignorand atributele prezentate ulterior, el este unul din putinii profesori la care elevii invata din respect. El are si o metoda de predare buna iar cand vine vorba de ascultare , nici nu se uita la tine ca sa isi dea seama ca copiezi! Atunci cand te-a prins te ia cu o vorba de genul "Este foarte frumos cea ce spui, acum inchide caietul si ia-o de la capat!". Este si strict astfel incat ar da 2 fara nicio exceptie la tema nefacuta iar vestimentatia si forma cu care isi poarta mainile pe langa corp aduc foarte mult cu Alucard! Mai departe nu stiu ce sa zic...imi place proful asta desi nu stiu daca l-as mai vrea la ora dupa un singur an cu el!
[Imagine: nhkmisatosatousighh3.jpg]

#13
Um, ţăranule [ scuze, dar dacă ai nickul ăsta o___o sună weird, ştiu da nu e intenţia mea să te jignesc sau ceva O.O ] eto aici nu e vorba de profii de liceu ci de profilul de liceu pe care l-ai ales 21 Eto, profii preferaţi sau enervanţi sunt în alte topicuri o.O 21 Totuşi, am şi eu un prof dăsta dar la Energetic [ profesională ] nu la teoretic. A fost directorul liceului meu, dar înainte ca eu să apar în liceu, încă eram mică.
-

#14
Uman, Ştiinţe Sociale, Bilingv Engleză over here. 8D
Eu încă mă felicit că am pus în cele din urmă opţiunea asta prima. În primul an nu mi-a plăcut cine ştie ce, în mare parte pentru că stăteam cu morcovu' la multe ore la care nu mă descurcam şi erau profi naşpa, gen latină, franceză, istorie. Mai erau şi altle la care nu mă descurcam ofc, dar la materiile de profil aveau pretenţia să ştiu f. bine, ceea ce nu făceam 21 Oricum, particularităţile gen logică mi-au făcut plăcere, dar în primul an vedeam altfel lucrurile, şi consider că în al doilea am învăţat ce a fost mai bine, şi anume să asimilez chestiile cu adevărat importante. În rest a10a a mers lin, psihologia mi-a plăcut şi m-am descurcat bine, latina a fost ultimu' an şi nu ne-am concentrat pe gramatică, deci din nou a fost bine, overall good, deşi m-am întâlnit cu chestii dubioase gen antreprenorială.
Acum, a11a se preconizează a fi frecţie, 6 ore engleză (3 gramatică, 2 literatură, 1 cultură şi civ.), 3 ore română, 3 isto, 2 geogra, 2 francă, 2 economie, 2 sociologie, 1 psihologia comunicaţiei...cam astea ce sunt de profil. În rest, bio fizică chimie nu mai fac, deci 2 ore de mate şi 2 de info, cam asta ţine de real 21 O să fie un an plictisitor, that I'll give ya >.< şi cu SHITLOAD de citit, dar aia nu e grav.
În orice caz, sunt mulţumită de profil, dar ce mă deranjează este că fac o singură oră de sport pe săptămână de anu' trecut începând, ceea ce chiar nu îmi convine, şi nu văd legătura între faptul că eşti la uman şi efortul fizic, 2 ore mi se păreau oricum puţine, dar una 22

#15
(01-08-2010, 06:54 PM)Lynnu A scris: Um, ţăranule [ scuze, dar dacă ai nickul ăsta o___o sună weird, ştiu da nu e intenţia mea să te jignesc sau ceva O.O ] eto aici nu e vorba de profii de liceu ci de profilul de liceu pe care l-ai ales 21 Eto, profii preferaţi sau enervanţi sunt în alte topicuri o.O 21 Totuşi, am şi eu un prof dăsta dar la Energetic [ profesională ] nu la teoretic. A fost directorul liceului meu, dar înainte ca eu să apar în liceu, încă eram mică.
*headbangs to the wall* Eram cam chior de somn si am crezut ca am citit profesori. Vroiam neaparat sa contribui la firul despre profesori. Inca odata mii de scuze! Si nu , nu ma simt ofensat atunci cand sunt strigat astfel. De altfel, asa imi zic si prieteni! XD
[Imagine: nhkmisatosatousighh3.jpg]

#16
Eu am optat anul ăsta pentru mate-info intensiv engleză...Iniţial voiam să merg la mate-info bilingv dar la liceul care voiam eu să merg nu au aşa ceva xD. Vreau un profil în care fac mate/engleză şi info, am înţeles de la o prietenă care a terminat acum primul an de mate/info intensiv engleză, chiar dacă nu are info ca 'materie principală' învaţă destul de multe şi profesorii nu vin degeaba la ore. Şi chimia îmi place dar la fizică sunt varză...din clasa a 6-a nu mi-a plăcut, nu am înţeles-o, nu am încercat s-o înţeleg. Cred ca fizica o să fie singura mea problemă(sper)
Ca L2 o să am franceza, blahhh. Fac franceză din clasa a 5-a dar nici măcar nu pot să mă prezint, defapt, pot spune cum mă cheamă, câţi ani am şi că sunt din românia cam atât .__.
Ehhh, tare sunt curioasă cum o să fie primul an de liceu D:

@Down: ÃŽÅ£i trimit imediat un pm.

#17
Lynn vad ca ai incercat sa faci o clasificare la inceput...dar e putin incompleta iar multi nu se vor regasi...si e bine ca aceasta sa fie facuta cu atentie pentru ca pe aici pot intra viitori liceeni ce nu cunosc inca diversitatea liceelor:
Intradevar marile ramuri ar fi cele doua mentinoate de tine...dar sa nu uitam ca sunt licee cu program tehnic...ce difera complet de structura obisnuita...aici nu am experinta...dar acestea exista...sau mai sunt cele cu profil economic...despre care iar nu sunt prea documentata...iar cei care fac parte din cadrul acestor licee ar putea pune niste lamuriri aici (daca vor normal)...ca sa ii ajutam si pe cei aflati in incertitudine.

Oricum...in majoritatea liceelor intalnim structura:

Uman: -Filologie
-Filologie bilingv (pot exista licee cu mai multe profiluri de bilingv: Fr, Gr, Eng...depinde)
-Stiinte sociale
-Stiinte sociale bilingv
Real: -Stiinte ale naturii
-Stiinte ale naturii bilingv
-Matematica-informatica
-Matematica-informatica bilingv
-Matematica-informatica intensiv

Din cate stiu eu aceasta este impartirea logica...exceptand liceele cu profil tehnic sau econimc cum am mai spus...dar daca am gresit pe undeva sau am omis ceva...pot fi corectata 10 normal.

La filologie: intradevar se face foarte multa romana, istorie, geografie, latina si limbi straine (2 exceptand latina)- se dau teze la limba straina 1 si latina; la istorie\geografie si romana bineinteles. Din clasa a XI-a nu mai faci matematica, fizica, biologie si chimie. Iar in primii 2 ani le faci la un nivel foarte scazut...doar sa treci prin ele. Se face T.I.C nu informatica...si este mai usor.

La filologie bilingv: cam aceeasi poveste + ore suplimentare de limbi straine- se dau teze la aceleasi materii ca si la filologie simplu, doar ca teza de la limba straina o dai automat la materia de bilingv. Si de asemenea aceeasi poveste cu cele 4 materii de profil real. De asemenea si aici studiezi T.I.C.

La stiinte sociale: foarte multa istorie + materiile gen:logica, antreprenoriala, psihologie, filozofie, sociologie, economie (care se studiaza si la celelalte profiluri daca nu ma insel, numai ca acolo se face o singura ora pe saptamana iar la acest profil 2 ore pe saptamana), in rest materii ca si la filologie cu exceptia latinei- se da teza la romana, istorie/geografie, limba straina 1 si la una din materiile acelea gen logica si ce mai era (in cls 9 faci logica; in cls 10 psihologie si antreprenoriala, dar teza se da la psihologie; in cls 11 faci economie si sociologie, dar teza o dai la economie; iar in cls 12 faci filozofie). La acest profil vei face materii precum matematica, biologie, chimie si fizica pana in clasa a XII-a dar la un nivel mai scazut decat cum ai fi facut la profilul de real. Se studiaza T.I.C-ul.

La stiinte sociologice bilingv: aceeasi poveste ca si la varianta simpla + ore sumplimentare de limbi straine- se dau teze la aceleasi materii ca si la varianta simpla atat ca limba straina la care dai teza este cea care ti se preda la bilingv. Si de asemenea vei continua sa faci cele 4 materii de profil real dar la un nivel mai usor. Se studiaza T.I.C-ul.

La stiinte ale naturii: biologie, chimie (ca si baza) + multa matematica si fizica. Defapt asta e un profil mediu. Faci din toate materiile la un nivel mediu...mai putin chimie si biologie si chiar si fizica daca nu ma insel...pe astea le faci la greu iti garantez. Si aici studiezi T.I.C in loc de informatica. Iar tezele se dau la: romana, matematica, si la alegere doua materii dintre fizica,chimie,biologie . De asemenea nu ti se va scoate nici o materie pana in clasa a XII-a...adica vei continua sa faci romana, istorie, geografie si alte materii de profil uman, dar nu se preda latina.

La stiinte ale naturii bilingv...este aceeasi poveste ca si la stiinte ale naturii normal...iar tezele se dau la romana si matematica si la alegere o materie dintre : fizica,chimie,biologie si la engleza...sau ce naiba aveti ca bilingv.

La matematica-informatica: ehe asta spune totul...foarte multa matematica, ramane T.I.C-ul si apare si informatica, fizica, biologie, chimie...toata gama...si o lasa mai moale cu istorie, goegrafie sau romana...adica se studiaza dar nu au mari pretentii...de asemenea nu se studiaza latina. Tezele se dau la: matematica, informatica, romana si la alegere dintre biologie, chimie si fizica.

La matematica-informatica bilingv: aceeasi poveste ca si mai sus. Iar la teze dai si limba straina de la bilingv.

La matematica-informatica intensiv: aici faci toate materiile de la mate-info...dar in cele mai mici detalii...si este un profil pentru adevaratii matematicieni sau informaticieni...bravo lor, iar materia care o faci intensiv este informatica din cate stiu eu.

Oricum...multi fac gresala sa aleaga profilul d eliceu in functie de materiile de care vor sa scape pe viitor fara sa se gandeasca la consecinte...iar apoi se trezesc pe clasa a XII-a la profil de filologie...dar cu ganduri de ASE. Adica ganditi-va bine cand alegeti ca pe viitor aceste profiluri va vor limita optiunile de facultate. Cine merge pe uman isi puate lua adio de la Politehnica, Medicina, Farmaceutica, ASE sau mai stiu eu ce. Precum si cei care merg pe real...nu mai au treaba cu: Academia (poate doar daca muncesc suplimentar si exagerat de mult)...sau cu Limbile Straine (doar daca...cum am spus si mai inainte se pregatesc ei separat de ce fac la scoala...caci aceea nu va fi suficient)...Literele se exclud...Jurnalism...Relatiile si Comunicarea...Facultatea de Sociologie...si ce mai tine de profilul uman (pur si simplu cunostintele despre aceste lucruri vor fi limitate si insuficiente pentru a va descurca).

Si daca am terminat cu asta (sper ca am facut-o cat mai corect si cat mai explicit pentru toti)...

Eu sunt la profil de filologie. Si sincer imi place enorm. Cei drept facem multa critica literara caci diriginta mea o adora...si e destul de grea...dar devine folositoare...cu cat faci mai multa critica cu atat vocabularul tau devine mai complex in expresii si nu numai. Plus ca iubesc istoria...desi nu prea ma impac cu geografia. Latina este intradevar mai dificila...caci se va face la greu...se da si teza...iar multi nu prea s-au interesat de ea in clasa a VIII-a. De asemenea si limbiile straine te solicita mult...dar sunt frumoase. Oricum...cred ca este unul din cele mai accesibile profiluri...iar in general profesorii te lasa mai lejer.


Am o singura nelamurire...exista profilul: matematica informatica intensiv bilingv?
Ca vad ca Necro ToXyK a spus ceva de genul...iar eu nu sunt sigura ca exista...dar poate gresesc: "Eu am optat anul ăsta pentru mate-info intensiv engleză...Iniţial voiam să merg la mate-info bilingv dar la liceul care voiam eu să merg nu au aşa ceva xD. Vreau un profil în care fac mate/engleză şi info, am înţeles de la o prietenă care a terminat acum primul an de mate/info intensiv engleză, chiar dacă nu are info ca 'materie principală'".
Eu asta inteleg din post ca ar exista acest profil...si as vrea sa ma lamureasca cineva caci eu una nu stiam de el...sau poate gresesc...

#18
Citat:Am o singura nelamurire...exista profilul: matematica informatica intensiv bilingv?
La mine în oraş există profilul ăsta 21 bine, nu la mine la liceu. Voiam să merg într-un anumit liceu cnd eram a 8a, treceam a 9a, dar nu aveau profil de filologie bilingv ( intensiv engleză ) aşa că nu m-am mai dus, aveau doar matematică informatică; aşa că, da, există. 4

Trecând peste, eu sunt la filologie, pe semne bilingv. Dar e doar intensiv engleză, I guess, am 6 ore de engleză pe săptămână. Obişnuiam să am 4 cu o profesoară şi celelalte două cu alte două profesoare separat. Una din ele era americancă, nu vorbea română aşa că discutam doar în engleză, era un exerciţiu foarte bun pentru vocabular şi pronunţie, doi ani am făcut şi cu ea, dar din păcate anul ăsta nu o să mai fie -.- lol, it sucks. Eniuei, cred că tot 6 ore o să am şi într-a 11a, deşi eu aş vrea să îmi mai bage o oră, două, de ce nu? Ador engleza şi în ultima vreme m-am cam prostit la ea, lol.
Fac istorie 3 ore pe săptămână, şi anul ăsta am auzit cum că s-ar mai băga o oră, deşi mi s-ar părea puţin cam exagerat, matematică două ore ( am auzit că dintr-a 11a se scoate de tot ) şi acum tot din a 11a am face ştiinţe, în loc de chimie, biologie şi fizică ( damn, mie chiar îmi plăcea fizica xD ).
Română parcă aveam patru ore, dacă îmi amintesc eu bine. Limba şi literatura română, geez. Am înţeles că vom face şi literatură universală şi de abia aştept <3 îmi place ora de romnă, în general.
Psihologia a fost destul de tare într-a 10a, mi-a plăcut destul, deşi nu toate lecţiile. Ah şi informatica? Frate, ar trebui să i se acorde mai multă atenţie, chiar dacă avem doar o dată pe săptămână şi suntem la filo, lol. Bine că ştiu în particular să mai umblu că de la şcoală aş învăţa... zero barat.
Mi se pare totuşi absurd să avem DOAR o oră de sport pe săptămână. Nu cred că sunt sănătoşi. Ora de sport e foarte importantă, pentru sănătate în mod special. Şi deşi chiar nu mă dau în vânt după ora de sport din cauza profesorului, vreau să avem două, e mai sănătos aşa mai ales pentru persoanele atât de leneşe ca şi mine ( sper că acum dintr-a 11a să fie aşa ).
Franceză fac două ore deşi mi-ar plăcea mai multe ( dintr-a 10a m-am apucat cu adevărat de franceză, long story ). De altfel, mi-a plăcut logica într-a 9a, anterprenoriala era jalnică, poate din cauza profesoarei ( economia sunt sigură că nu o să îmi placă ).
Geografie, două ore. E frumoasă geografia la liceu, cel puţin mie mi-a plăcut şi chiar am învăţat cu drag, cred că anul ăsta tot două ore o să am. <3
Latină, o oră ( lol ) nu ştiu de ce naiba ne-au băgat-o în program, nu ştie nimeni niciun bob, din toată clasa mea. Dar e distractiv, încă o oră de la care să chiuleşti.
( wah , nu ştiu despre care să mai zic, anu ăsta mă întreb dacă mai fac muzică şi desen, oricum o să avem multe opţionale o.o )

#19
Mama, cati umanisti pe aici... Ma doare inima, lol.

Eu sunt la mate-info intensiv engleza - aka cel mai stresant profil posibil, pentru ca se intra cu cele mai mari medii si e bataie pe locuri, din simplul fapt ca cei mai buni profesori sunt... Distribuiti, sa zicem, la mate-info. I mean, come on, noi am facut la romana de ne-am spart (mie imi convine; de aia sunt la profilul asta nenorocit), fata de filologie bilingv, care au o profa pe care nu o doare daca iau comentariile de pe net. Nu stiu daca e regula generala, dar clasele astea sunt cele mai bune - cel putin in judetul meu :3. Pana si olimpicii la romana sunt tot stresati din astia de la mate-info - cand am fost in a opta la nationala, cei de la liceu erau la mate-info; in a noua, la fel, s-a pastrat formula. Si in a zecea am impresia ca o sa fie la fel.

- si e amuzant cand ma intreaba bobocii cum este la profilul asta si eu le spun ca se apropie de standardele iadului, chiar daca nu e mereu asa >:3 -

Alea trei ore de fizica pe saptamana ma secau rau de tot la inceput, dar m-am obisnuit. Depinde foaaarte mult si de profesor, ca na... Si specificele patru ore de engleza, doua de franceza, doua de chimie... Etc etc. Oricum nu asta conteaza prea mult.

Bai, da' mi-e o frica la bac... Ma jur ca mi-e frica inca de pe acum, chiar daca mai am trei ani. Si imi vine sa ma arunc de pe bloc cand vad ce matematica fac fiintele de la filologie si ce matematica facem noi... Nici nu se compara, maaa! Ma enerveaza. grr

Ah, si urasc din toata inima mea logica. Cea mai cretina materie posibila.
[Imagine: trexwalkn.gif]

#20
Citat:Bai, da' mi-e o frica la bac... Ma jur ca mi-e frica inca de pe acum, chiar daca mai am trei ani. Si imi vine sa ma arunc de pe bloc cand vad ce matematica fac fiintele de la filologie si ce matematica facem noi..

Eu mă stresam anul trecut teribil pe tema asta, bac-ul, dar am lăsat-o mai moale acum. Aşa să faci şi tu 26 nu are rost să te stresezi de pe acum, desigur trebuie să fii sigură că înveţi şi tu câte ceva pe acolo pentru că nu e deloc favorabil să te trezeşti în a 12a că nu ştii de niciunele, dar aşa ca fapt divers, nu merită să îţi fie frică de pe acum, o să te stresezi prea mult în a 12a.
Eu am trecut a 11a şi pot zice că acum nu mă interesează bac-ul, mi l-am scos din minte deşi mor de frică, o să mă stresez maxim anul următor şi las prilejul ăsta pentru atunci, in the mean time, I'll just have so fun.

Ai dreptate, nu se compară matematica voastră de la mate-info cu ceea ce facem noi la filolgie 21 dar fiecare şi-a ales profilul ştiind în mare parte în ce se bagă, nu? Presupun. Eu în mare parte am mers la filologie tocmai pentru a fugi de matematică şi chimie, pe care nu le-am înţeles, nu mi-au plăcut şi nici nu or să îmi placă şi nici nu vreau să le studiez vreodată * laughs* . În orice caz, sunt total diferite. Şi matematica e foaaarte grea 22lol, sincer, tot respectul pentru cei de la mate-info.

Also, oare se menţine sistemul ăsta de bac? 21 depinde de profil obviously, am înţeles că se dă obligatoriu la istorie and such o.o



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Prima zi de scoala /liceu Khonsu 41 33.741 15-04-2013, 08:08 PM
Ultimul răspuns: Fear
  Cel mai tare an de liceu/generala si cel mai urat an de liceu/generala! hiimera 1 2.829 10-01-2012, 12:21 AM
Ultimul răspuns: Andrei.


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)