Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Naufragiul

#1
Capitolul 1

29 Iunie 2073

Un vas de croaziera cu destinatia Sydney se izbeste in mijlocul Oceanului Pacific de un ice-berg urias , de 60 de tone . Doar 50 supravietuitori . Jumatatea anterioara din nava a fost distrusa complet de ghetar si s-a scufudat . La aproape 14 - 15 mile marine , in zare , se dinstinge pamant . In cele din urma , acestia reusesc sa se deplaseze pana la fata locului , confectionand o pluta cu aria de 25 de metri , din metalul si lemnul ramas la suprafata din partea anterioara a vasului . La mai putin de 8 mile marine de insula se putea observa imaginea ultimei bucati a vasului , care se scufunda incet , lasand randul sferei de foc sa apuna linistit .
- Trebuie sa fim pe undeva aproape de Insulele Marshall , apreciaza un tip de 32 de ani , foarte calm , spre deosebire de celelalte persoane complet socate , care se gandeau la prietenii si rudele inecate .
In sfarsit pluta atinge tarmul si se sfarama . Repede , niste tineri isi pornesc telefoanele si laptop-urile si se conecteaza prin wirelles . Bateriile s-au epuizat ! Pentru ei , totul era pierdut , considerand ca nu era nici o cale de a mai lua contactul cu civilizatia europeana , sau chiar cea mai apropiata .
Insa tot acelasi tip , ii calmeaza :
- Stati calmi , nu intrati in panica ! Noroc ca am luat cu mine transmitatorul de urgenta ! zice acesta zambind .
Si incepe sa bata in dispozitiv celebrul S.O.S. , trei puncte urmate de trei linii , pentru ca cel mai apropiat port sa le vina in ajutor .
- La dracu , nu merge ! Nu aude nimeni !
Mai incearca odata . De doua ori .
Apoi asteapta cu mari sperante , privind zarea , timp de 5 ore . Nici un raspuns . Nici un vas care sa le vina in ajutor la orizont , sau care macar sa treaca prin fata locului .
Tinerii studenti privesc cerul si observa un avion . Imediat , incep sa ridice mainile si sa tipe cu toata puterea :
- Hei , aici suntem , aici !
Razand , un batran ii ia pe fiecare :
- Credeti ca puteti fi zariti de la 10.000 de metri altitudine , nu ? Si in al doilea rand , nu isi vor risca si ei viata degeaba pentru noi , fiindca pamantul plat ce poate fi distins in zare nu constituie o pista nici macar de categoria a III-a .
Apoi cu totii asteapta toata noaptea pana in zori , prima speranta .

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::

#2
hmm... binisor pentru primul capitol.. pentru o nota in plus de atractie (s zik asa) ai fi putut descrie mult mai amplu, in fraze mai lungi, scufundarea vasului si teroarea celor de acolo... practic.. incearca sa faci capitolele mai lungi.. incerca sa descrii mai bine, pentru a se putea contura in mintea celui care citeste imaginea pe care ti-o doresti tu... nu cred ca e cineva care la partea "Un vas de croaziera cu destinatia Sydney se izbeste in mijlocul Oceanului Pacific de un ice-berg urias , de 60 de tone . Doar 50 supravietuitori . Jumatatea anterioara din nava a fost distrusa complet de ghetar si s-a scufudat" nu s-a gandit la Titanic. Apoi.. doar incateva randuri, practic au incercat toate metodele de salvare .. hmm.. imi suna a "Lost" .. data viitoare incearca sa descrii, in special momentele cruciale, care pot deveni palpitante si cu o " picatura" de descriere:D .. sper ca nu am fost rea.. :-S .. abia ast continuarea .. :P

~~~Ganbattekudasai~~~

#3
Capitolul 2

Soarele rasare din infinitul Ocean la vederea celor 50 de oameni de varste , natiuni , rase si religii diferite . Pe constiinta lor era impanzit tragicul accident petrecut cu o jumatate de zi in urma . Probabil ca multi au citit "Insula misterioasa" sau "Robinson Crusoe" , insa nici un individ nu se gandea catusi de putin la acel lucru in momentul respectiv . Cele 50 de persoane , devenite acum naufragiati , puteau fi observate de-alungul coastei alpine , asezate in sir si privinind in directii diferite : cerul inca instelat , universul albastru , iarba subtire si incoltita , arborele pe care nu l-au mai vazut nici o data in tinuturile natale , nisipul ars . Drumul de 14 mile de la vas pana pe insula le-a consumat energiile complet , pana la ultimul procent , atat lor cat si tehnologiei de buzunar .
A doua zi .
Tipul de care s-a pomenit si in capitolul 1 , cu varsta de 32 de ani pleaca in cautare de hrana si apa dulce si cu scopul de a verifica daca insula pe care soartea i-a trimis era sau nu populata .
Facem o scurta parantaza , pentru a prezenta profilul acestuia .

Ferdic Zidane
Nationalitate : francez
Varsta : 32 ani impliniti (precizata putin mai sus , cat si in capitolul 1)
Stare civila : casatorit , 2 copii
Ocupatie : afacerist Vodafone Luxembourg
Portret general : Pasiunea lui Ferdic era lectura . Nu exista locatie unde sa nu ia cu el o carte . Chiar si de aceasta data s-a intamplat acest lucru , insa romanele sale s-au scufundat in apa . Din acest fapt rezulta inteligenta sa neobisnuita .
Peste toate , ve-ti vedea in urmatoarea parte a cartii ca il putem considera unul dintre personajele principale , si mai mult decat atat , un erou .

Sa revenim la subiect . 2 kilomentri parcursi de Ferdic de-alungul litoralului . Se opreste in cele din urma si suspina :
- Fie in voia Domnului !
Era capatul insulei si sfarsitul oricarei sperante de a supravietui . Insula era enorm de scurta , de doar 3 kilometri lungime . Si tot ceea ce oferea in materie alimentara era constituit de apa sarata a oceanului si frunzele arborilor necunoscuti .

Capitoul viitor : Insula Mortii , Parte din Legendarul Continent Atlantida ! Merita citit ! ^ ^

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::

#4
imi place cum ai descris peisajul :D dar acea "paranteza" cu Ferdic Zidane ai fi putut s-o faci la sfarsitul capitolului.. sincer..am mai citit 1 data sarind peste partea aceea ca sa pot intelege ... ai fi putut sa faci aceasta prezentare intr-un dialog cu ceilalti naufragiati, pas in care si ei s-ar cunoaste mai bine.. dak intelegi ce vreau sa spun... incerca sa faci capitolele mai lungi... adik nah.. sa fie capitole, nu fragmente.. nu vreau sa fiu rea, dar imi spun parerea.. :|

~~~~Ganbattekudasai~~~~

#5
Capitolul 3

2 zile de suferinta . Fara un minut de somn . Hrana alcatuita din iarba si apa oceanului . In acelasi timp , 4 victime . Croaziera de vis catre Australia s-a transformat intr-un cosmar de neinchipuit .
O corabie construita in stilul anilor 1800 ancorase la tarmul din partea opusa a insulei , in care nu se afla nici unul dintre oamenii ce au naufragiat . Ferdic isi da seama si ince sa tipe , avertizand si pe ceilalti :
- Oh , Dumnezeule ! Asta ne mai trebuia ! Pirati !!
- Ce ??! exclama studentii de 20 de ani .
Un batran il intrerupe :
- Ha ! Pirati in era noastra ?! rade acesta cu toata puterea . Vrei sa spui ca cu toata evolutia si securitatea din ziua de azi mai exista asa ceva ?!
- Atunci asculta cu ochii tai daca nu crezi ! ii raspunde Ferdic
Iar acesta priveste spre Nordul insulei . La aproape un kilometru se puteau zari o duzina de indivizi salbatici . O parte dintre ei aveau pregatite armele . Unul dintre el trage . Prima victima . Batranul de care s-a vorbit adineauri . Inima sa a fost strapunsa profund de un glont al unui sniper (ciudat lucru ; caci aceasta arma putea fi gasita dupa anii '1940 , in timpul celui de-al doilea razboi mondial , fiind folosita prima data de rusi) .
La vederea si auzul sunetelor produse de armele indivizilor , toate persoanele o iau la goana in directii diferite , speriate . Numai unul sta pe loc si isi pastreaza calmul . Era Ferdic .
Seful clanului se indreapta catre el . Ferdic ii vorbeste primul .
- Ce vrei de la noi ?
Iar acesta ii raspunde :
- Ce cautati in dimensiunea noastra ? cu o voce foarte ciudata , ce suna mai degraba a robot .
- Dimensiune ? Despre ce vorbesti acolo ? Nu am intrat in gaura neagra , cretinule !
- Mda , oarecum . Vezi tu , atunci cand vasul vostru a fost atacat de acea bucata imensa de gheata , voi ati patruns in dimensiunea noastra , printr-un ultra-tunel subacvatic , format dintr-un vartej de particule digitale .
Iar un gand ii strapunge mintea lui Ferdic .
"Einstein , teleportarea !" exclama acesta !
Dupa care continua :
- Cunosc misterul ! Acum 200 si ceva de ani , un renumit fizician a reusit sa teleporteze un vas la o distanta aproximativa de 700 kilometri .
- Deci , tot ceea ce ai spus nu are nici o legatura cu ceea ce s-a intamplat sau ceea ce tu crezi , il opreste din grai seful multimii . Evadeaza cat mai poti prin CAE (n.a. : Curestul Australia de Est) , fiindca e mai rau de milioane de ori decat sa fi naufragiat . Iti vei petrece toata viata aici si deasemenea , vei muri in aceasta dimensiune .
- Ce ??! exclama acesta uluit .
- Sa iti spun adevarul , apoi continua , aprinzandu-si o tigareta . Acum te afla pe o insula din miliardele ramasite ale continentului Atlantida .
La auzul acestei vorbe , Ferdic se cutremura , si izbeste pamantul cu pumnii , folosind toata forta . Apoi tipa din tot adancul :
- Nu ! Nu poate fi adevarat !!!!!!!!! si se cutremura la pamant .

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::

Oare ce se va intampla cu Ferdic ? Va reusi sa se salveze sau nu ? Ramaneti aproape pentru urmatorul capitol din "Naufragiul " !



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Naufragiul iubirii... Assyria 148 72.272 01-08-2011, 02:08 PM
Ultimul răspuns: Turta Dulce


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)