Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Legendele Olimpului

#1
[Imagine: ak8THBQ.png]


#2
Nu prea mai stiu mare lucru, pentru ca eu am citit cartile pe la 8-9 ani; stiu doar in general si un pic cam vag care sunt elementele si intamplarile. Limbajul, intr-adevar, din ce imi amintesc, e foarte accesibil (adica totusi, daca puteam intelege la varsta aia...). Dar ma amuza cum le-ai prezentat - parca ar fi rezumatul vreunei telenovele / talkshow monden / stuff like that.
Sunt legende culese din cultura antica greaca, ma indoiesc ca ei s-ar fi inchinat unui zeu fustangiu si unei zeite isterice. Toate intamplarile si toate entitatile codifica, in definitiv, conceptia lor de atunci despre natura, univers, fenomene naturale, shit like that. Ca de obicei, orice legenda, asa incifrata cum e ea, suna foarte ridicol - take Miorita from our folklore for example: weird shepherd talking to his sheep and shit. Normal, doar nu ar fi fost batranii nostri asa de prosti incat sa creada ca animalele vorbesc si ca ciobanii cheama corpuri ceresti si paduri si forme de relief la nunta.

Try to understand the meaning behind every culture's mythology and it will be even more interesting.

P.S. Studying myths at college? I so envy you. Right now I'm dealing with Rome for my next exam, but it involves no mythology whatsoever - just a brief history, laws, edicts, imperial constitutions, justice and shit.

P.S.S. Does your nickname come from 'Dedal si Icar'?
[Imagine: ls.jpg]

#3
Ai zei ce isi faceau culcus din pielea celor pe care ii ucideau in lupta, de exemplu. Zeus a avut o multime de alte amante pe langa Hera si asta a pornit o gramada de razboaie, lupte si multa dusmanie. Legenda in sine e extraordinar de interesanta si intotdeauna va fi, dar pe langa asta Zeii nu sunt perfecti, nici pe departe. E ceea ce vezi si ceea ce deduci din legendele lor. Ce vreau sa spun prin asta, pe langa perfectiunea lor, aveau si pacate. Daca toate acestea au fost inflorite sau nu, nu e treaba mea, mie imi plac oricum.

PS: Le-am studiat in primul semestru dar din pacate, doar in trecere.
PPS: Dedal si Icar ar fi un exemplu. Dar nu.
[Imagine: ak8THBQ.png]





Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)