Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Imaginatia

#1
De unde/cand credeti ca incepe si de ce ? Care este scopul imaginatiei pentru noi oamenii si daca e un lucru important, ce parere aveti despre el ? Orice parere sau gand e bine venit...

Personal mi se pare un lucru vital imaginatia. Daca nu ne-am putea refugia uneori in ea, realitatea care este adesea cruda si rau perceputa de noi oamenii, ne va distruge, fie psihic,moral, sau chiar fizic.

“Eu resping realitatea voastra si o inlocuiesc cu a mea.” Adam Savage

Acest lucru il putem face cu ajutorul imaginatiei si al creativitatii de care avem fiecare parte. Doar atunci cand toti vom trai cum ne este impus de altcineva ne vom putea numi cu adevarat animele, fara creier si fara imaginatie, dar atata vreme cat ne creem un univers al nostru unde noi suntem centrul, vom supravietui si realitatii.

Imaginatia nu ne poate fi furata sau inchisa. Prin ea avem libertatea necesara de a evada in lumea noastra. Desigur sunt si persoane care nu dispun de atata imaginatie ca altii si ajung sa se sinucida sau sa comita crime,etc. , distrugandusi viata si fiind "omorati" oarecum de realitate, pentru ca cedeaza psihic, deci nu mai sunt oameni, si atunci devin animale. Isi omoara semenii precum ele, doar pentru ca nu o pot ei duce mai bine. Traiesc in aceasi realitate cu noi, dar dupa alte reguli, cele ale animalelor, si fara imaginatie, creativitate.

“Exista unii oameni care traiesc într-o lume de vis, si exista oameni care se confrunta cu realitatea” Douglas H. Everett

Eu as sublinia si as adauga : oameni care se confrunta cu realitatea, dar pierd lupta cu aceasta

Eu cred ca am spus destul...

Astept pareri si de la voi, iar daca mai exista un subiect asemanator imi cer scuze, desi eu nu am vazut.



#2
Inca un post din seria WTF...
Imaginatia exista si e bine ca exista. Nu eram unde suntem fara ea. Nimic in rest. Inutil. Bla bla bla-uri pseudo-ontopic.
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#3
o sa fiu cam scurta 39 E un subiect interesant si usor.

Cred ca imaginatia, cum a zis Kashim, are rolul ei si fara ea nu aveam inventii sau mai stiu eu ce chestii noi. Fara imaginatie nu erau pictori si eram pur si simplu o lume banala, care nu facea absolut nimic nou. Mi se pare foarte importanta si nu as putea, din punctul meu de vedere sa ma lipsesc de ea.

Nu imi pot exprima o parere foarte lunga pe tema asta. imaginatia e imaginatie si e utila si necesara. Atat.
[Imagine: 435807fbnxzdbgby.gif]
[Imagine: 1370639wghbdmxzm0.gif]

#4
De ce ai impresia ca lipsa imaginatiei implica sinucideri, crime & co? Ai fi uimita sa afli de cata imaginatie pot da dovada unii criminali.
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#5
Tot ce ai spus tu Danb, este ca folosesti imaginatia, creativitatea pe post de refugiu.Crede-ma ca inteleg asta, este mai usor dar nu stiu cat de ok, pana la urma, mai devreme sau mai tarziu tot va trebui sa infruntam anumite lucruri, nu am avut norocul sa ne nastem autisti si nici schizofrenici nu suntem. Trebuie sa fim putin si cu picioarele pe pamant. Remembre: Ce nu te omoara, te face mai puternic.
Decat sa te izolezi complet , undeva intr-o lume a ta, mai bine injecteaza-ti o doza de indiferenta.
Cum astazi sunt generoasa-->
Ramones- Poison Heart

No one ever thought this one would survive
Helpless child, gonna walk a drum beat behind
Lock you in a dream, never let you go
Never let you laugh or smile, not you.


Well, I just want to walk right out of this world,
'Cause everybody has a poison heart
I just want to walk right out of this world,
'Cause everybody has a poison heart
.


Daca tot ai atat de multa imaginatie, o poti folosi in scris. 10


Nu inteleg de ce criticati topicul atat de mult, depinde pe ce parti il iei. Subiectul este bunicel, net superior fata de "rate the user/shit about above "
Do not speak unless you can improve the silence.

#6
Azi o ard mai narcisist ca de obicei: daca nu ziceam eu in primul post ca nu vad ce-i asa mare lucru de discutat nu mai spuneau toti ca nu-i cine stie ce subiect. Influensăr mic si rau ce sunt eu...
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#7
21 In general se merge dupa efectul de turma, zice cineva ceva-> ceilalati repeta. Adopta idei.
Do not speak unless you can improve the silence.

#8
(20-04-2011, 07:17 PM)Kashim A scris: De ce ai impresia ca lipsa imaginatiei implica sinucideri, crime & co? Ai fi uimita sa afli de cata imaginatie pot da dovada unii criminali.

Adevărat, trebuie să ai destulă imaginaţie ca să omori pe cineva tăindu-l în bucăţele [ just an example ] . Oricum, mulţi criminali dau dovadă de imaginaţie când îşi anajează crimele că vezi la televizor tot felul de cazuri care te fac să-ţi dai o palmă.

Revenind la subiect, nu-i nimic de dezbătut aici :]] . Topicul, zic eu, mergea mai bine la General chat fâs, nu aici. Adică, ce am putea dezbate ? Dacă e bine sau nu să ai imaginaţie ? =]]
Imaginaţia, după cum mulţi au spus, este vitală. Nu poţi să fi lipsit cu desărvârşire de ea, ci există la unii în cantităţi mai mari decât la alţii. Imaginaţia te ajută şi în viaţa de zi cu zi mult şi ea a dus la apariţia becului [ ce mai exemplu =]] ] . Nu prea am ce să spun fiindcă e logic faptul că imaginaţia este necesară şi utilă.
Metal was here.

[Imagine: metalsig.png]


I\'ll start to worry when I\'m dead.



#9
Citat:
Kashim A scris:De ce ai impresia ca lipsa imaginatiei implica sinucideri, crime & co? Ai fi uimita sa afli de cata imaginatie pot da dovada unii criminali.
Adevărat, trebuie să ai destulă imaginaţie ca să omori pe cineva tăindu-l în bucăţele [ just an example]
Asta e cam basic, citeste cateva ceva despre BTK, Ted Bundy , Henry Lee Lucas. Astia da oamenii "cu viziune"! 10

Citat:Adică, ce am putea dezbate ? Dacă e bine sau nu să ai imaginaţie ? =]]
In ce masura e bine sa ai imaginatie, si cat de bine sau nu este sa te 'retragi' in ea. Uite un exemplu.

Citat:Nu prea am ce să spun fiindcă e logic faptul că imaginaţia este necesară şi utilă.
Daca dai la sapa nu iti trebuie imaginatie.

Citat:Imaginaţia, după cum mulţi au spus, este vitală
Vitala, propriu-zis, nu este. In schimb este in natura umana- "Un om nu este altceva decât un animal capabil să creeze povestiri". De aici venid si credintele(mitologie, whatever)

Si ceea ce am facut eu(noi) aici se numeste dezbatere, fâs.
Do not speak unless you can improve the silence.

#10
Citat:In ce masura e bine sa ai imaginatie, si cat de bine sau nu este sa te 'retragi' in ea. Uite un exemplu.
Lumea reala vs. lumea anime fiind un caz particular?
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)