Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ikebana

#1
Mi se par niste ornamente foarte dragute :X Daca nu ma inseala memoria am asa ceva.
Foarte original... nu stiu cum de i-a venit cuiva ideea asta Smile

[Imagine: ikebana.jpg]

#2
dintodeauna japonezii au avut o legatura mai mare cu natura decat alte popoare, de aceea ei sunt mult mai atrasi de minunatiile naturii.Florile sunt un mediu natural si incantator pentru ei assa ca prefera sa prelucreze, astfel obtinandu-se Ikebana.
Ikebana este foarte frumoasa si mereu va avea ceva special.
-

#3
Se spune ca persoana care face o ikebana, el isi prezinta viata pe care o traieste, conform gandirii japoneze. Din cate cunosc, au reguli (sau principii ) foarte stricte in crearea lor, cum ar fi :
-alegerea vasului - constituie o parte importanta a aranjamentului si trebuie ales cu atentie,in functie de dimensiunile plantelor si ramurilor folosite, vasele pot fi inalte si subtiri, scurte, cu gura larga sau ingusta, ori largi si joase, asemenea unui bazin si ele pot fi din sticla, ceramica, metal, lemn sau piatra si pot avea diverse culori.
- Florile - se poate folosi orice tip de floare ,dupa gustul fiecaruia ( aceastea in mare parte ne arata cum este persoana, prin limbajul floral ).
-Asimetria -este absolut necesara pentru ca un aranjament Ikebana sa fie atractiv
-relatia om si natura-care este redata prin trei linii, care simbolizeaza cerul, omul si pamantul...
-Simbolurile trecerii timpului- nici un aranjament nu este acceptat daca nu sugereaza acest lucru, aranjamentele difera in functie de anotimp, precum si de perioadele vietii omului.
[Imagine: aaaakip.jpg]

#4
Eu am facut ikebana la Festivalul Japonez din Bucuresti.
O doamna japoneza ne-a explicat cum se face:
Mai intai trebuie sa ai un buretel in care sa bagi tulpinile, dupa tuplinile trebuie taiate sub apa ca sa nu prinda aer ca sa stea mai mult "vii", trebuie sa alegi florile , cele din margini parca erau familia si prietenii , iar cea din mijloc esti tu si reprezinta puritatea.
In fine eu am ornat cum am vrut eu si tanti japoneza mi-a spus ca e bine. So, I did a good work113 .
Cand am ajuns acasa eram fericita si mi-am pus-o in camera mea si a durat aprox. 2 saptamani.

Imi place foarte mult Ikebana, este frumoasa si buna ca decor ! 3
HOT. SEXY. and POWERFUL.

#5
Pai japonezii intotdeauna au fost creativi, de la stilul de imbracaminte pana la ornamente si toate cele. Ikebana:

Ikebana este tehnică artistică de aranjare a florilor (în vase) după anumite principii, arta aranjamentelor florale în stil japonez, arta tablourilor vii.
Ikebana este concretizarea cea mai reprezentativă a cultului pentru frumos prezent de-a lungul istoriei în universul spiritual japonez. S-a conformat întotdeauna, față de celelalte arte, și pretutindeni situațiilor noi impuse de evoluția simțului estetic al japonezilor. Ikebana este aducerea vieții vegetale la dimensiunile unei încaperi, unei vaze. Elementele florale dintr-un aranjament sunt puse în vază cu intenția transpunerii lor într-o nouă viață, încercându-se recrearea universului lor natural.
Aranjarea florilor este o expresie a vitalității, a competiției neîntrerupte dintre viață și moarte, o artă încarcată de simboluri care a devenit o parte indispensabilă a interioarelor japoneze. Placerea pentru aranjarea florilor caută să exprime pacea sufletească, echilibrul din natură și al naturii cu omul. În aranjamentul florilor se urmaresc câteva reguli specifice și necesare cum ar fi forma imperfectă, neregularitatea, înfățișarea simplă, saracă, dar în același timp delicată și fragilă.

Sursa: Wkipedia.

Exact asa este :3 Plus ca ikebana exprima delicatetea, probabil natura japonezilor...
[Imagine: Ikebana-109.jpg]
*ikebana in piatra*

#6
Uhm, nu pot sa cred ca tocmai acum vad topicul asta. Ikebana, ha? Pe langa faptul ca iese ceva extraordinar, superb, ceva ingenios, care poate sa fie piesa lipsa a unei incaperi, sa faci o ikebana este foarte, foarte relaxant. In saptamana 2-6 aprilie, am avut o doamna special invitata la noi in liceu, care ne-a invatat cum se face asa ceva. Ne-a vorbit foarte frumos despre Japonezi, despre cultura lor si despre ingeniozitatea lor sublima - a fost minunat, o experienta placuta.

In ziua aceea, am adus tot felul de vase ingenioase, am cumparat flori, si un burete special, unde am pus apa. Ne-am pus pe treaba si am relizat peste 30-40 de creatii, distincte, speciale si frumoase in felul lor. Tot de la doamna respectiva am invatat ca unele flori seminfica anumite lucruri, si ne-a explicat ca secretul unei ikebane consta in simplitate si simbolul plantelor folosite, cat si in modul cum sunt acestea asezate.
[Imagine: dh4h3a.png]

~.~
„Nu poti cunoaste cu adevarat decat ceea ce renunti a stapani.”

#7
Am mai vazut aceste ornamente prin filme sau/si manga-uri. Poate si in anime-uri, insa nu le-am dat multa atentie.
Japonezii sunt creativi si cand le cade ceva pe mana atunci iese ceva fenomenal. Vreau sa zic ca ei pun suflet si... e greu de explicat ceea ce doresc sa zic.
Multumim de explicatii si toate cele.
Hm, m-am uitat pe internet si se pare ca Ikabana inseamna "Flowers kept alive" (literar).
Si aici e ceva ce am gasit tot pe un site care explica ce vroiam sa zic eu cu sufletul si altele: "Arta japoneza are la baza cateva principii bine cunoscute: simplitate, eleganta, echilibru. Necesitatea pusa inaintea excesului. Armonie si lumina. Toate acestea sunt prezente in formele traditionale, de la pictura si caligrafie la olarit, insa parca nicaieri nu le intalnim de o maniera mai concentrata si in acelasi timp mai abstracta decat in cazul aranjamentelor florale ikebana, unde toate principiile si ideile fundamentale ale culturii estetice japoneze sunt duse la desavarsire." Hm, bine, poate nu tot de aici e ce am vrut eu sa zic... *laughs*
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)