|
Haramichi School Clubs incepe
hikari marina Offline
02-11-2011 11:07 PM
Post: #1
Kuro-sama, yoru neko
Retired Staff

Posts: 515
Reputation: 169


Asa cum s-a promis grupul Haramichi va da startul cluburilor cu tematica japoneza, fiecare desfasurandu-se odata pe saptamana. Astfel se va incepe cu doua dintre ele: manga si dans. Pentru cei interesati de clubul de manga cautati-ma pe adresa de mail lyakayu@yahoo.com. Clubul se va desfasura vinerea dupa ora 16:00 incepand de saptamana viitoare.O sa va tinem la curent cu celelalte cluburi care vor incepe...


[Image: Untitled-1.png]
Find
raluca-z


*
manga artist

  Offline
   102
   11-11-2011 08:26 PM
  2
  ...si deci, s-a desfasurat? Cum a fost? Unde a fost? Cei care nu "vor sa devina cu adevarat mangaka" ar dori sa stie, daca e posibil...


  [Image: s17omd.jpg] [Image: i1z6nr.jpg]
  hikari marina

  Retired Staff

  Kuro-sama, yoru neko

   Offline
   12-11-2011 09:43 PM
  3
  Astazi a avut loc primul curs de manga la clubu Manga-Haramichi unde a avut loc deschiderea oficiala, va voi oferi si un link cu o parte din pozele facute la club: http://www.facebook.com/media/set/?set=a...072&type=1
  Cei interesati sa trimita un email pe : haramichiro@ymail.com


  [Image: Untitled-1.png]
  hikari marina

  Retired Staff

  Kuro-sama, yoru neko

   Offline
   26-11-2011 10:05 PM
  4
  Ok scuzati pt intarzaiere; astazi a avut loc a 3-a intalnire la clubul de manga numarul crescand de la 5 la inceput la 11 membri in prezent. Si a trebuit sa pregatesc materiale si sa ma ocup si de mangaka coordonati pt lansare.
  Cum a fost? In opinia mea si din cele discutate cu membrii; au fost multumiti mai ales ca se organizeaza si mini jocuri pt o intelegere mai ampla si glume... etc atmosfera relaxata.
  Unde a fost? Cei interesati sa participe la club si trimit un mail pe haramichiro@ymail.com vor primi datele cu taxa, locatia si modul de desfasurare a timpului.
  Pentru cei care nu vor sa devina mangaka, hmm doar o singura categorie intra aici raluca si anume cei care vor sa fie editori. Daca nu vrei sa fi mangaka nu ai de ce sa inveti toate tehnicile de manga de la anatomie la paginatie, background si tonuri etc.
  O seara buna in continuare.

  This post was last modified: 26-11-2011 10:07 PM by hikari marina.


  [Image: Untitled-1.png]
  raluca-z


  *
  manga artist

   Offline
    102
    27-11-2011 12:00 PM
   5
   Marina.
   Nu vreau sa par gica contra si nici sa intru prea mult in niste subtilitati de care cursantii ce participa la "Haramichi School Clubs" nu au de ce sa le pese. Pentru ei ceea ce fac este important, este un hobby care prin munca poate devenii ceva mult mai mult. Asta pentru ca majoritatea sunt la varsta viselor si a tuturor posibilitatilor. Personal sustin initiativa pentru ca, intr-un fel "educa" posibili viitori autori si cititori, formeaza un public. Adica exact ce trebuie pentru mai departe.

   "a vrea sa devi mangaka" presupune 2 premize false in acest moment.
   1. ca exista o piata pe care sa te poti afirma ca mangaka
   2. ca poti sa faci manga si doar manga si sa poti si traii din acest lucru.

   Atata timp cat cele doua nu isi gasesc terenul pe care sa se si realizeze poti sa "vrei cu adevarat sa devii mangaka" dar acest lucru DOAR printr-o pregatire profesionala temeinica nu se va realiza. Trebuie mult mai mult.

   Eu am insistat pentru promovarea lui si prin alte canale nu pentru "a face pe interesata" ci pentru a va deschide initiativa la cat mai multi interesati posibil. Personal, nu pot sa devin "mangaka" pentru ca sunt deja arhitect, o profesie care este pe locul 1 si imi mananca o mare parte din timp. Imi place ceea ce fac (presupun ca sunt un caz fericit), insa ceea ce fac in timpul meu liber (Bookchasers, Collector of Fairytales) acele sute de pagini sunt un hobby pe care incerc sa-l pun in valoare. Daca vreodata se va putea sa fiu in mod oficial (platit, cu un contract semnat cu o casa editoriala) SI arhitect si mangaka, voi putea spune ca am reusit.

   Ceea ce vreau in prezent, este mult mai ambitios si mai utopic poate, vreau sa ajut la coagulare unei comunitati creative de "mangaka" (autori de BD in stil manga) si la gasirea de mijloace de promovare si distributie. Prin asta si prin multe alte parghii, nestiute se poate realiza o piata pentru asa ceva. Asta incercam (eu si Bebe) prin Mangazen.

   "Haramichi School Clubs", dupa mine, este o initiativa minunata si mi-as dori ca Mangazen si "Haramichi School Clubs" sa poata colabora pe diverse proiecte. Daca nu se va putea, nu se va putea, fiecare pe drumul ei, desi nu cred ca trebuie sa existe o competitie ci o colaborare in acest moment la acest nivel, pana la urma nu facem acelasi lucru.

   Inchei, poate am zis lucruri ciudate si care poate nu se regasesc in obiectivele clubului. Asta e scopurile sunt diferite. Mi-ar placea ca clubul sa nu fie ceva inchis, exclusivist ("doar pentru cei care vor cu adevarat sa devina un mangaka") si doar din cand in cand sa scoata cate o publicatie prin care sa-si confirme existenta. Ci deschis, transparent, colaborativ, abordabil. Dar probabil ca aveti o strategie de promovare si marketing peste care ma bag ca musca in lapte.


   [Image: s17omd.jpg] [Image: i1z6nr.jpg]
   hikari marina

   Retired Staff

   Kuro-sama, yoru neko

    Offline
    17-12-2011 11:14 PM
   6
   Sectia manga a grupului romano-japonez HaramichiRo a decis sa faca o preselectie pentru alegerea celor mai buni mangaka care se vor lansa in revista lunara manga care va fi realizata dupa modelul japonez. Pentru a putea participa la aceasta preselectie fiecare concurent va trebui sa prezinte cateva pagini manga pentru a putea analiza stilul de baza si cel detaliat. Acest proiect va interactiona si cu ambasada japoniei din Romania. Cei interesati sa contacteze adresa de mail: lyakayu@yahoo.com


   [Image: Untitled-1.png]

   User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)


   Thread Visitors
   [Total: 3]
   Chiisai, Kimera, Azazel,


   Powered By MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
   Animezup X © 2007-2018
   This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.