Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Harajuku

#1
Moda japoneza a facut intotdeauna abstractie de la normele stabilite de designerii internationali, iar tinerii din anumite zone ale Japoniei chiar au inspirat designerii asiatici, care de cele mai multe ori au preluat anumite stiluri, in loc sa le inventeze.

Harajuku, mai tare decat Emo.Nascut in inima Japoniei, Harajuku este un trend cu totul special care si-a insusit denumirea de la o zona comerciala foarte "colorata" a orasului Tokyo, aflata intre Shinjuku si Shibuya. Desigur, stilul vestimentar si atitudinea locuitorilor de aici este specifica si cat se poate de excentrica. Reprezentantii trend-ului respecta intotdeauna cateva reguli de baza: sunt foarte creativi, incearca sa impresioneze, amesteca si asociaza, arata haios, nu se afiseaza niciodata cu tinute care promoveaza brand-uri, asorteaza o gama larga de culori cu elemente contrastante si se machiaza strident, cu accent predominant negru.

Harajuku a devenit din ce in ce mai popular in Japonia, unde este promovat si prin intermediul unor publicatii de gen (Kera, Tune, Gothic & Lolita Bible, Fruits), dar si peste granite. De exemplu, stilul cantaretei Gwen Stefani este adesea comparat cu Harajuku.

Presa britanica a denumit adolescentele care promoveaza acest trend "Harajuku Girls". Stilul lor este atat de complex, incat pare imposibil de definit. Desi asocierea unor elemente vestimentare in Harajuku pare sa nu se supuna niciunei reguli, armonizarea hainelor, accesoriilor si coafurilor este totusi esentiala. Culoarea parului, variatia lentilelor de contact, atitudinea, grupurile cu care se identifica pasionatii Harajuku trebuie sa se sincronizeze perfect pentru a alcatui standardele modei japoneze.

Acest stil este cu atat mai surprinzator cu cat despre cultura asitica se stie ca este una dintre cele mai organizate si respectate culturi din lume. Totusi, Harajuku poate fi interpretat fie ca protest fata de aceasta strictete, fie pur si simplu ca expresie a cunoscutei industrii hentai, manga sau anime, foarte populare in Japonia.

O poza .

Parerea mea e ca stilul este super. Imi place foarte mult.. si cred ca este distractiv sa iti faci hainele sau sa te duci la cumparaturi21 . Sunt foarte creativi.. din pacate in romania nu se gasesc haine Harajuku. Voua va place?
Cea mai reuşită semnătură.

#2
Stilul harajuku e unul foarte interesant , iar pentru adeptii lui e mai mult decat atat : e chiar un mod de viata . Pentru cei necunoscatori si inchisi la minte cei care se imbraca dupa moda harajuku arata ca niste "paiate" sau ca niste " zdrente colorate" , insa pentru cei care au ochiul format se observa ca atat piesele vestimentare cat si accesorile si coafura se imbina pana aproape de perfectiune.

Mie imi place la nebunie acest stil :X.
[Imagine: fgdhdr.png]

Tnx Nibbles


Stay by my side . I won\' t let you down . I\' ll never betray you . Call my name and I\' ll save you from the dark . You know I\'m never far .

I\' ll say it as many time as you need : I love you . You are my superstar <3

Nothing can\' t stop me from loving you

#3
Stilul este unul foarte frumos,insa asa cum a spus si Soo Yun, trebuie sa ai macar ochiul format cat de cat ca sa vezi imbinarile dintre materiale si culori. Totusi, acesta nu prea este un stil pentru tara noastra,sau cel putin nu inca,pentru ca abia-abia este acceptat stilul emo. Si mie imi place stilul asta, insa sunt sigura ca daca ar umbla un grup de persoane imbracate in acest stil, ar atrage multa,multa atentie si comentarii care nu vor fi neaparat prietenoase xD . Oricum, per ansamblu, si mie imi place ^^ .

Este un stil frumos, insa asa cum a zis si Soo Youn, trebuie sa ai ochiul format macar cat de cat ca sa vezi cel putin imbinarile dintre culori si materiale. Nu am nimic cu stilul, ba chiar pot spune ca imi place, insa nu e pentru tara noastra, sau cel putin nu inca. Sunt sigura ca daca ar umbla pe strada un grup de persoane imbracate astfel ar atrage multa,multa atentie si comentarii nu tocmai prietenoase xD.
Cine stie sa vada,vede.
[Imagine: 9r3myo.jpg]
Thank you VeVe :3

#4
Stilul este frumos, dar cum a zis si Abacza nu e pentru Romania. Aici daca te imbraci putin mai ciudat toti se uita la tine la la E.T-uri. Am vazut ca ati comparat stilul acesta cu stilul Emo39. Nu cred ca as compara asa ceva, emo se imbraca in negru si sunt tristi, deprimati etc. Asta e un stil jucaus, creativ, cu muult roz21. Sunt opuse, poate prea opuse. Dar am inteles ca si in stilul harajuku machiazul este tot negru si strident, nu prea inteleg de ce, dar ma rog.
Este frumos, dar nu cred ca multi ar purta asa ceva, trebuie sa ai "curaj" sa infrunti privirile si comentariile de prost gust a celor care te vad ..Smile
[Imagine: YWk6O.jpg]

#5
Deci, Harajuku stille x3.
Mi se pare foarte interesant prin felul lui de a fi ^.^.. Adica, e asa colorat si strident.. Ei bine, sincer: eu daca as avea astfel de haine, nu mi-ar fi rusine sa ies prin oras imbracata in ele. Adica daca se intampla sa zica cineva ca e o porcarie e : 1. Un mos batran care zice: "pe vremea mea.. "nush ce. 2. Un om super serios gen profesor.. "-.-.......... Ceilalti oameni, oamenii maturi ar zambi [ maybe. ] , iar adolescentii sunt sigura ca ar avea pura gelozie pentru ca nu ai cum sa nu-ti placa acest stil, zau. x3...
Am trecut prin multe stiluri, oricum , la viata mea.. cei 13 anisori. >.<.. Si se aseamana cel mai mult cu ce purtam pe la 7 ani. [ nu o luati ca pe o insulta]. Adica, e asa de frumos plus ca da un aer anime.. si cui nu-i plac anime-urile si cultura japoneza?
Ei bine, o sa incerc sa ma inspir dupa acest stil pentru ca, de la un timp, ador lucrurile colorate [ nu neaparat roz] .
Hihihiii.. :]]
Yuuki.
[Imagine: sasu_naru_by_kiduutz-d5035to.jpg]
Ne? (:

#6
Hmmm... nu poţi spune că Harajuku se aseamănă cu stilul Emo, însă unul este opusul celuilalt.
Dacă analizaţi veţi vedea că stilul emo este cel posomorât, trist şi întunecat, iar harajuku este stilul colorat, vesel, energic. Părerea mea este că acest stil este foarte interesant, foarte bine format şi bun.
În poza respectivă se vede că fetele acelea ştiu să-şi asorteze hainele multicolore şi au îndrăznit mult la culori cu tentă destul de stridentă. E de admirat.
Şi sunt de acord cu o persoană de sus - Innocence, care a spus-o bine: trebuie să ai curajca să apari aşa în văzul lumii. Bine că în Japonia lumea e obişnuită cu stilul acesta (sau nu-unii), dar dacă cineva ar ieşi pe stradă în România, toţi ar râde şi ar spune ba că e emo curcubeu, ba că e un/o ciudată sărită /sărit de pe fix.
Mda... unii chiar nu pot avea imaginaţie sau cel puţin să privească mai atentă. : |
Oricum stilul mi se pare super, foarte colorat, elegant şi amuzant. Mi-ar plăcea să mă îmbrac aşa, dacă, desigur, aş avea atâtea haine colorate la mine în garderobă. : ))

#7
Unele lucruri se imbina, sunt de acord. Dar puteti sa imi dai in cap, dar eu nu as purta asa ceva, insa mi se pare destul de dragut stilul (unele costumatii), altele sunt prea exagerate si pe langa asta: imi place "normalitatea". Lucrurile stridente si prea colorate mie nu imi fac bine. ^^ Stilul emo... unele chestii vestimentare mi-au placut, dar nici acela nu ma atrage in nu-stiu-ce-mod. Dar fiecare cu stilul de imbracaminte pe care doreste sa-l promoveze si poarta.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#8
Aou - în mare parte sunt de acord cu tine. Unele persoane pot exagera rău de tot cu vestimentaţia şi combină aiurea culorile.
În cel mau rău caz ar fi să aibă numai haine cu tentă stridentă... XD (ce strange a sunat) Oricum, în imaginea de mai sus fetele acelea nu au exagerat atât de tare. Două din ele au asortat şi cu negru, ceea ce eu consider că este foarte bine, dar celelate două, au cam pus prea multe pe ele + prea cu petterns în diferite feluri - aiurea, cu toate acestea au creat un stil colorat, spontan şi foarte variat.
Dar da, sunt de acord, unele pot fi exagerate şi e cam greu să te imbraci astfel, mai ales dacă nu eşti obişnuit cu astfel de stiluri. ^^
Cel mai bine este să împrumuţi cât poţi de la acest harajuku, dar cât vrei.

#9
Citat:in romania nu se gasesc haine Harajuku

Nu sunt de acord. Daca esti suficient de creativ gasesti alternative pentru orice. Spre exemplu, poti merge intr-un magazin second hand de unde sa cumperi cele mai colorate tricouri pe care le gasesti, poti scormoni prin dulap si sa-ti alegi o pereche de pantaloni scurti din denim sau din ce mai vrea muschiul tau de care sa agati niste insigne. Colanti/ sosete/ jampiere/ strampi de toate culorile gasesti aproape in orice magazin, iar pentru accesorii puteti vizita sectiunea pentru copii din Meli Melo (am vazut acolo destul de multe agrafe, bratari, inele si lanticuri haioase, cu buburuze, broscute sau mai stiu eu ce detalii pluribombonice).

Stilul mi se pare unic si interesant, desi nu e ceva ce eu as purta pentru ca e prea...incarcat, iar eu sunt o persoana comoda. Daca mi s-a intamplat sa fiu facuta satanista pe strada atunci cand purtam o rochie neagra si o pereche de sandale joase, nu as vrea sa ma gandesc la cum as mai fi etichetata in caz ca as aborda un astfel de stil. xD

Cred ca Harakuju se potriveste cel mai bine adolescentilor, fiind un stil ce se bazeaza pe culori tipatoare si accesorii de tot felul. Ar fi putin cam ciudat daca te-ai prezenta asa la facultatea, la un interviu sau la locul de munca, nu?
[Imagine: sdfbnm.png]

Despite your best efforts, people are going to be hurt when it's time for them to be hurt.
~ Haruki Murakami~




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)