Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Ce tara iti place mai mult?
Japonia
95.35%
82 95.35%
China
4.65%
4 4.65%
Total 86 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Diferente dintre Japonia si China

#1
Scuzele mele daca mai exista un astfel de topic, dar eu cand eram mai mica si nu ma uitam in anime credeam ca Beijing e in Japonia etc. asa ca m-am gandit ca putem sa invatam impreuna diferentele dintre tarile astea.
"None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free." -Goethe
!btw! mi`am facut blog! KlutZoph0biA
[Imagine: EiriYukibanner.jpg]
[Imagine: Vampire_Knight_by_AestheticEnzeru.jpg]

#2
Poi... Te referi la tari? >.> sau la oamenii din ele? O.o .. tarile nu sunt diferite...ci sunt EXTREM de diferite...In primul rand numarul de locuitori in China se invarte pe undeva in jurul a 1,321,851,888 (traiasca google) si suprafata e in jurul a 9,598,086 km(patrati) sau 9,640,821 km(patrati) in timp ce Japonia are in jur de 127,433,494 locuitori (ms nenea google :8Smile si suprafata de 377,873 km(patrati)... -_-" deci ii clar ca asta e o diferenmta mare >.> + Normal k nu numai astea sunt diferentele dintre cele doua tari...insa eu nu sunt atat de informata 21 ah da... Japonia are si 4 insule 39 (Hokkaido, Honshu, Shikoku si Kyushu)
cat despre oameni. si ei sunt diferiti ... stiu despre japonezi ca toti au ochii caprui(dak nu poarta lentile, desigur ; My Kami-sama, Gakuto ) si dak nu sunt pe jumatate...alta tzara 4 ohh whatever... Atat tarile cat si oamenii sunt diferiti.
Ja'.
---MY YAOI BLOG-- *click*
[Imagine: _Gay_Rights__by_Minty_Hippo.png][Imagine: Not_a_choice___stamp_by_ethereal_cr.gif]
Why is it that, as a culture we are more comfortable with seeing two men holding guns than holding hands? [Ernest Gaines]


#3
Amandoua tarile sunt interesante din toate punctele de vedere. China produce marea majoritate de jucarii si altele (desi nu sunt de asa buna calitate uneori =.=') iar Japonia este creatoarea anime-urilor pe care le stim si le iubim. Sunt multe diferente intre ele, dar preferata mea este Japonia (campioana la politete si tehnologie, plus ca am inceput deja sa invat limba).
:bye:
[Imagine: chibi_1662.gif]
Haideti, cheliti-mi chibi-ul!
Descarcati-ca pe el!
Si acum, asa-i ca nu ma vezi ataca?

:nh:

[Imagine: girlholdinglollipop.jpg]
Hey! Mai mananci aia?

[Imagine: thkouichikimuraoretachi.jpg]

Kouichi Kimura...

So what if I still like Digimon Frontier?
I know about your secret teddybear!



#4
pai diferentel sunt extrem de mari,una este limba,suprafata,locuitori,cultura,traditia,etc
Plus ca japonezi nu prea seamana la fata cu chinezi....ei sunt mult mai draguti.Desi multi spun ca Japonia are majoritatea stilurilor
luate de la China ,nu prea e adevarat .Doar seamana
Sloth edit:Write a bit more than a row.
[Imagine: gfxd.png]


#5
Uitati-va peste un text scris in chineza, chiar si in romanji, si peste unul scris in japoneza, sa vedeti una din diferente.
Personal, nu am de gand sa fiuun om ipocrit si sa zic: DA!!! PREFERATA MEA E JAPONEZA!
O sa marturisesc ca imi place mai mult chineza.

Gandirea japoneza mi se pare diferita, felul japonezilor de a fi nu este unul cu cel al chinezilor. Chinezii sunt si mai siroposi, si sunt multe diferente de care oamenii nu au idee, si pentru ei china japonia e tot una, chiar un coleg intr-o vreme le considera sinonime ><".

#6
Am sa prezint niste diferente intre cele doua tari^^

Capitală
- Japonia: Tokyo
-China: Beijing
OraÅŸ principal
-Japonia: Tokyo
-China: Shangai
Limba oficială
-Japonia: Japoneza
-China: Chineza
Independenţă
-Japonia: -
-China: 1 Octombrie 1949
Suprafaţă
-Japonia: 377.835 km²
-China: 9,572,419 km²
Populaţie
-Japonia: 127.076.183
-China: 1,306,313,812
Moneda
-Japonia: Yen Japonez
-China: Yen Chinezesc
Motociclete:
-Japonia: Kawasaki; Honda; Yamaha; Suzuki
-China: Lifan

Intre China si Japonia exista multe diferente, cum intre noi si republica moldova exista multe diferente, mai ales ca fiecare tara are industria, economia, pupulatia, performantele si caracteristici specifice.

#7
sincer cand eram mica nu intelegeam care-i diferenta dintre ele ca ce dumnezeu au aproape aceeasi infatisare dar de cand am crescut si eu am inteles ca china si japonia sunt foarte diferite atat ca tari cat si ca oameni .desi imi place china iubesc foarte mult japonia pentru traditiile lor vechi si pentru animeuri21.Miar place sa fiu japoneza asa ca m-am gandit sa ma mut acolo dar din pacate limba e foarte grea iar mama ma face nebuna20-doar glumeam

#8
Woleee. Pollul ăsta conţine cea mai grea întrebare care-mi putea fi adresată. Puteaţi să mă întrebaţi mama sau tata. -.-'

Yo în prezent m-am apucat să învăţ şi japoneza şi chineza şi sunt foarte diferite. [Deşi ambele îmi dau cam acelaşi număr de bătăi de cap, lol.] Şi înainte să mă apuc eu să le învăţ m-am scăpat la un coleg.
Yo: Păi în vacanţa asta vreau să învăţ japoneza şi chineza.
Ä‚la: Nu sunt acelaÅŸi lucru?O.O
Yo: ... Nu.
Ăla: Mda dacă zici tu...

Eu încă vreau să mă mut în Shanghai <333 O să mă bată mama, dar e problema mea.

Niahahaha niahaha.
[Imagine: 51pt12.png]
Eu mă semnez uneori "cam retardă" şi uneori cam aşa.

#9
Eu cred ca pe langa info. legate de geografie,cele mai mari diferente sunt cultura si modul de a gandi.Japonezii au mai multa onoare(poate prea multa,uneori) decat chinezii.In trecut,Japonia(si Coreea) a fost influentata de China(arta,alfabet,etc),dar si-a dezvoltat propriile valori si traditii.Un alt exemplu ar fi kimonoul care este un derivat al hanfu-lui (aici nu sunt foarte sigura,dar din cate am citit se pare ca asa este).
Cam atat.
Am si eu colegi care nu stiu diferenta intre qipao,kimono si hanbok =="""sau diferenta intre chineza si japoneza.Eh,nu sunt obligati sa stie diferenta...


Long live Wikipedia!..oh yeah...and books...too....XD
[Imagine: sorad-8.jpg]

#10
Sunt multe diferente.
Am inceput sa invat limba japoneza,care,sincer,desi se zice ca e cea mai grea limba mi se pare mai usoara si mai melodioasa decat chineza...So am inceput s o invat...Chestia care ma enerveaza e atunci cand vine mama(sau tata) si zice :"Iar ai inceput cu chinezariile tale? "-NU sunt chinezarii,sunt 'japonarii' dăăăă.

Oamenii sunt uneori prea ignoranti sau inculti si nu si dau seama ca nu i acelasi lucru.

Japonia are cateva elemente specifice[in ochii mei]si acelea ar fi:florile de cires,Geishele,Samuraii,Karate,Robotii 21 (pana la urma e una dintre cele mai tehnologizate tari) si Anime.

La China ar fi 4ragonii,Ninja(O.O),Panda&Bambus,Kung-Fu,Jucariile(pe care le primim si noi de pe acolo).

Arhitectura difera deasemenea:

Japonia:
[Imagine: japanese-architecture-12.jpg]
China:

[Imagine: stock-photo-china-shanghai-city-traditio...886654.jpg]

Arhitectura chineza e mai vesela si mai colorata pa cand cea japoneza e mai simpla dar la fel de frumoasa.

Oamenii sunt si ei diferiti.
Japonezii sunt niste persoane mandre dar tot odata modeste,FOARTE politicoase si ospitaliere.Ma uimeste cat de bine organizati sunt.
0_0

Am invatat ca chinezii sunt niste oameni calmi,impacati cu sine,care iubesc copii.Plus sunt foarte muncitori.

Japonezii arata mai bine decat chinezii.Au fetele mai alunginte,ochii mai mari si mai frumosi-si pot alterna culorile.Exista japonezii cu ochii caprui,verzi etc chiar daca sunt de o nuanta foarte inchisa,pe cand chinezii au in general ochii negri.Ei sunt foarte mici de statura pe cand niponi ajung la inalimi considerabile.
Un tip dintr o trupa are 1,77.Adica,sa fim seriosi,e ceva pntru un japonez ... 0_0

E un lucru pe care l-am observat la femeile/fetele japoneze.Ele sunt mereu asa de "happy"..."little kawaii girls with doll faces"...Whatever...Ma enerveaza.Chinezele(oare se zice asa?) sunt mai mature.Asta e un punct in plus pentru China.
Baietii din Japonia nu sunt asa de romantici/siroposi ca si chinezii-pacat-dar nu ma intereseaza chiar asa mult asta.

So...In conluzie,ambele tari sunt interesante dar preferata mea ramane Nihondo ^_^ E cu adevarat o tara speciala cu oameni speciali care stiu sa impleteasca noul cu vechiul.



[Imagine: tumblr_ljt9kkUjPo1qe6xr2.gif]

"An intellectual solve the problems,a genius avoid them"



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Ce ati vrea sa stiti despre Japonia? Mitsukai Yoru 11 10.836 18-11-2011, 11:57 PM
Ultimul răspuns: Mitsukai Yoru


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)