Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Cum ati inceput sa ascultati acest gen de muzica?

#1
Bun, sa trecem direct la subiect: as dori sa va cunosc povestiriile de inceput. Stiti voi, cum, de la cine s.a.m.d. Poate a fost in vreo revista, poate la TV, in anime-uri, exista o gramada de varietati.
La mine s-a intamplat datorita unei prietene foarte bune.
Amica mea asculta J-rock si m-a influentat si pe mine. De atunci am inceput sa ascut fel si fel de melodii; unele mi-au placut, altele... poate nu chiar asa de mult. Dupa aceea dadusem si de alte trupe, precum Three Days Grace. Cam asa mi-am inceput eu viata de true rocker la suflet.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#2
Pai, am o prietena care ma zapacea cu formatia Guild.
Si mi-a aratat poze, cantece, versuri, concerte.
Si de atunci ascult in mare parte J-Rock, cam cele mai cunoscute formatii gen: The GazettE, Guild, Zoro, An Cafe, Alice Nine, Vidoll etc..
Si eu am o lene 4 de aceea nu am descris mai mult HIHI 71
HOT. SEXY. and POWERFUL.

#3
Păăăi, citeam eu o revistă şi mă uitam la postere [asta se întâmpla acum vreo 2 ani şi ceva 39] şi văd acolo un poster imens cu un tip îmbrăcat mişto, care arăta bestial şi care avea o freză genială, rup posterul, mă uit la toată trupa...În josul paginii un nume ciudat. Ok...Aceeaşi seară, search pe google, ce-i aia j-rock, cine-s tipii cu freze faine, mai sunt d'ăştia ca ei? Şi aşa am dat eu de tot felul de trupe and so on şi am început să ascult j-rock...Şi încă o fac şi probabil o voi face forever and ever.
Enfin, auzisem genul ăsta de muzică şi prin anime-uri dar nu avusesem suficientă minte să şi aflu cum se numeşte, cine o cântă şi aşa mai departe.
KyuMin.

#4
Am avut niste prietene care "simpatizau" anunmiti cantareti/trupe de J-rock. M-au zapacit si pe mine desi eu nu le prea dadeam atentie. Apoi au ma fost si animeurile. Prima formatie de J-rock care ma interesat cu adevarat era Nightmare care canta melodia The world, openingul de la Death Note.
Au mai fost si revistele cu postere care ma atrageau ot mai mult.

Despre prietenele mele, cam obsedate dar chiar si asa nu ma prea interesa J-rockul lor. Eu ascultam doar rockul meu drag care scotea din minti pe multi dintre cei pe care i-am "molipsit". Deci acum ceva timp ma bateau ele la cap sa ascult si eu dar o faceau cu fiecare ocazie desi nu le mergea prea bine. Pana la urma am ascultat eu o melodie dar am zis ca nu imi place si asa am renuntat si le-am lasat si pe ele cu inima rupta 21

A doua chestie a fost atunci cand eu ma uitam la Death Note. Cand eram maniaca de Death Note si am auzit prima data openingul mi se parea super-varza, si foarte foarte plictisitor. Dar ascultand mereu, mereu, si mereu m-a atras si l-am cautat. Apoi a fost si endingul de la Death Note tot de Nightmare cantat, de care m-am simtit atrasa imediat ce l-am ascultat. Deci pana la urma m-am molipsit si eu.

Apoi am aflat de An Cafe dupa ce am citit un articol intr-o revista. Din pacate asta se intampla atunci cand se desparteau. Pana la urma am ascultat nise melodii si am zis ca imi place stilul lor dar apoi nu am mai ascultat cu gandul ca stiu ca ei se vor desparti. Chiar si acum mai ascult din cand in cand An Cafe.

Si au mai fost multe trupe sau cantareti de genul asta si apoi... Am inceput sa ascult numai muzica japoneza dar acum ceva timp nu mai ascult asa de des. Din cand in cand, cateva melodi daca am dispozitia necesara dar nu chiar asa de des. Oricum, asta e "scurta" mea povestioara. Ma mir totusi ca m-am oprit...
[Imagine: 8x3VTT8.png]
© Hachiyuki - deviantArt

#5
Eu ascult J-rock din vara .. rusine mie 21
Prima data am auzit de J-rock pe un forum facut de sora unei colege. O alta colega ma inebunea sa intru pe forum si pana la urma am cedat. Prima trupa a fost The GazettE. Prima data nu m-au impresionat, dar mai apoi am inceput sa fiu inebunita dupa "Filth in the beauty". Dupa, am ascultat mai multe melodii J-rock si am ajuns sa fiu fana. Iubesc J-rockul:X:X. Din pacate nu cunosc foarte multi fani in viata reala. Dar ma bucur sa vad ca pe aici exista multi .
Bafta la ascultat, dragilor! :p
Cea mai reuşită semnătură.

#6
Eu una eram inregistrata pe Otaku Generation, si era acolo o fata, Midori-chan de care vroiam sa ma apropii mult pentru ca mi se parea de treaba. Ea avea o obsesie pentru Ruki [Gazetto] si eu pentru Kiro [Bizarre] si mereu discutam despre ei doi, chestii si deobicei ea intervenea cu melodii de j`rock. Si eu o intrebasem cum sunt melodiile, astea...si mi-a recomandat sa ascult Gazetto, Dir en grey si mai multe...
Mie, imi era frica sa ma apuc sa ascult j`rock 22. De ce? Ascultam atunci numai rock, rock, rock si am crezut ca daca ma apuc de alt gen de muzica nu voi mai fi rockerita. Dar, sora-mea mi-a deschis ochii si mi-a spus ca j`rockul este forma de rock a japonezilor, asa ca m-am apucat sa ascult xD.

Desi, inainte sa stiu de Midori, aflasem de An Cafe` si eram super-innebunita de Bou x3, dar nu ma apucasem sa ii ascult 4.
Prima mea trupa a fost Gazetto, apoi D`espairsRay, An Cafe`, SuG, etc...21.

Acum ce pot spune....ascult si rock si j`rock fara sa ma mai plang ca-mi pierd stilul ^^.
" Ce mi-a placut odata imi place intotdeauna, pentru ca optiunea mea este motivata. Fie ca urasc, fie ca iubesc, stiu clar de ce... "


Suntem diferiti atunci cand avem pe cineva care ne iubeste pentru ca... acestia ne ofera sute de motive de a trai.

#7
Acum ceva timp,cred ca in vara,am intrat pe un forum cu Tokio Hotel si am data la topicul ''ce melodie asculti?'' si cum eu dau la absolut fiecare melodie de la topicurile astea,am nimerit una de la Versailles,cred ca era ''The Revenant Choir''...da,asta era.Anyway,am mai cautat si alte melodii de-ale lor,apoi am gasit si alte trupe multumita posterelor din reviste,si asa am aflat de actuala mea melodie preferata,The GazettE-Cassis.
Also,imi place si melodia Blue Planet de la Alice Nine.
J-Rocker-ul meu preferat e Reita.De ce?Pentru ca e misterios,simpatic si are un zambet...de te ia cu lesin.Plus ca imi place cum tine chitara...hehe...

#8
Cred ca majoritatea au auzit prima data de acest gen de muzica de la animeuri (eu asa am facut 4). Prima formatie pe care am auzit-o a fost Ali Project, nu stiu altii ce cred despre ea insa eu o ador. Multi spun ca muzica japoneza este o perioada trecatoare si chiar ciudata, mai mereu mi s-a spus ca ar trebui sa renunt, insa le-am demonstrat ca se inseala 4 si chiar am reusit sa atrag mai multe persoane spre lumea j-rock.

#9
Eram acasa si imi faceam ,, ordine'' intre postere, cand am gasit unul cu o formatie care arata mai diferit si avea un nume mai ciudat (trupa se numeste SuG si este in prezent favorita mea 4 ). I-am cautat pe you tube si prima oara cand i-am ascultat nu mi-au spus mare lucru. Dar dupa ce am mai ascultat cateva piese am inceput sa ma indragostesc de trupa si de gen.
Am continuat sa caut si alte formatii iar in prezent preferatele mele sunt: SuG, Aura Vampire si LM.c
[Imagine: blue_exorcist_wallpaper_by_t1a60-d3nueum...1312183373]

#10
Hmf ....cred ca acum 5 ani am aflat de jrock.
Cautam random stuff pe youtube si am dat de An Cafe - Escapism . Mi.au placut ..mult ..si din obiceiul meu prost am inceput sa caut muzica de genul ..si am tot cautat si incet incet s.a format obsesia ^^.
In prezent pot spune ca ascult/am in pc peste 50 de trupe de jrock ...multe din care nici nu le mai stiu numele ..sunt doar caractere si atat .
"There is no such thing as redemption.Only penance."




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)