Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Colegul/Colega de banca

#1
Well, m-am mirat ca nu am gasit un topic de genul, asa ca daca mai exista ceva asemanator sper sa nu fie nicio problema.

Cum e colegul sau colega ta de banca? Sunteti cei mai buni prieteni sau, din contra, stati impreuna doar din interes? Va ajutati la teme si la teste? Ce intamplari amuzante ati avut?

Eu am aceeasi colega de banca inca din clasa a V-a semestrul al II-lea... si acuma trec intr-a X-a. Eram foarte bune prietene pana cand i-am zis ca imi place de un baiat si dupa excursie a strigat in gura mare cand a intrat el in clasa: "Ada il place pe X!!". De atunci, nu am prea mare incredere in ea. Am trecut si prin perioade mai bune, mai nasoale, dar acum ne intelegem cat de cat ok. Nu as vrea sa ma mut cu altcineva in banca pentru ca deja sunt obisnuita cu ea si mai facem parte si din acelasi grup de prieteni.

Voi? 15
[Imagine: 11qpgxx.jpg]

Naruto FanFiction || Vreau sa fiu EU

#2
Am schimbat nenumarati colegi de banca in 11 ani, asa ca ma voi rezuma strict la anul ce tocmai a trecut. M-am mutat anul acesta la filologie, asa ca nu se punea problema sa am un coleg/o colega de banca predestinat/a, sau de care sa fiu atasata. Iar diriginta noastra, care e stricta cu disciplina, ne muta uneori dupa bunul ei plac (am picat si eu ca ,,victima'', deoarece am cutreierat numai randurile din fata si neatentia mea era mai vizibila ca a altora), asa ca nu era o chestiune de alegere. Deci, i-am schimbat ca pe sosete:

O parte din timp am stat singura, fiindca eram noua si mai eram si numar impar de elevi. Am avut periodic cateva fete cu care ma intelegeam, dar nu s-a intamplat ca niciuna sa imi tina companie o intreaga zi (aveau si ele cuibusorul lor cu care erau invatate de 1-2 ani), asa ca nu le consider ,,colege de banca memorabile".

Dupa aceea am avut, o perioada, un baiat care nu numai ca ma intretinea in neatentia mea, dar era si arogant, indiferent si se ,,autoservea" cu lucruri de pe banca. Nu era neprietenos sau altele, dar pe langa momentele de distractie mi-am dorit totusi sa nu fie omul cu care sa-mi impart banca restul de 2 ani, asa ca din fericire, diriginta l-a mutat. Ei, macar arata bine.

In continuare, am avut o fata care era si ea noua, si chiar ne-am atasat una de alta. Povesteam intruna, glumeam, pur si simplu exista chimie. Dar iarasi, dirigintei nu i-a convenit si a luat-o din banca mea, ceea ce mi-a rupt sufletul un pic (21).

Dupa aceea, am avut ,,ghinionorocul" sa il mute cu mine in banca pe fostul meu prieten (si nu pe oricare din ei. As in... acea persoana din viata fiecaruia care ti-a mancat ani din tinerete si cu care n-ai putut avea decat stari de iubire - ura). Una peste alta, s-a nimerit sa fie in clasa in care vroiam sa ma mut, n-a avut nicio treaba cu mutarea mea. Cand am auzit ca il trece cu mine, am simtit totodata si furie, dar si o bucurie. Oricum, de la faptul ca il ignoram cu desavarsire si cu rautate intentionata si justificata, aceasta intamplare dubioasa (probabil diriginta o fi stiut ea ce stia din anii trecuti) ne-a facut sa ne apropiem masiv, ajungand sa ne reatasam unul de altul si, intr-un final, sa fim iar impreuna. Poveste siropoasa intre doi colegi de banca.

Deoarece atractia dintre noi era mare si vizibila si, iarasi, ne cam tineam de vorba, diriginta n-a contenit sa ne lase. M-a mutat in banca cu o tipa cu care sunt si astazi colega de banca, ceea ce m-a facut sa sufar putin (mai mult ca nu mai stateam cu el). N-o prea am la inima, deoarece e falsa, ipocrita (ceea ce displac mult, in favoarea celor care spun ,,verde in fata" si sunt consecventi), barfitoare si nu pastreaza secretele nici celor mai bune prietene. Am dus lupte interioare destul cat sa pastrez o distanta intre noi doua. Mai mult de o amicitie nu ii pot oferi actualei mele colege de banca. Iar din banca nu prea avem voie sa ne mutam.
[Imagine: ls.jpg]

#3
Pai in clasele 1-4 am stat in banca cu un baiat care era mai pitic ca mine si din ala ce se da mai smecher 21 Dar s-a mutat la alta scoala, poveste incheiata o.o. Dupa, de la a 5a in sus mi s-au schimbat colegii de banca in fiecare semestru, nu numai mie ci tuturor. Fiindca nu eram cuminti si nu ne lasa diriga sa stam cu cine vrem . Asa ca am apucat cu un nesimtit in banca, dar era placut si amuzant. Ma rog, il urasc 21 Dupa cu alt tip amuzant ce are un ras care te face mai rau sa razi. Apoi cu altu ce era doar pe interes, pentru teme.
In final, acu stau in banca cu cea mai buna prietena, e mult mai bine asa pentru ca putem vorbi mereu orice, ne ajutam(mai mult ea, imi da pixuri, foi 21 ca eu 'este' cam uituca.)
Faza ciudata e ca de fiecare data cand ma apuc eu sa-i zic sau povestesc ceva in ore, profesorii cred mereu ca ea e cea ce vorbeste 46
[Imagine: 6sc1l3.jpg]
For every 99 times, you looked me in the eye,
swore you weren't lying and I was so blind..

#4
Colega mea de banca de anul acesta este cea mai vesela si mai sconda persoana din clasa (1,49m). Par blond, drept, poarta ochelari, e putin grasuta si a doua pe clasa la invatatura. Am invatat de la ea ca daca stai cu colegi destepti in banca nu obtii note mai bune, eu sunt undeva pe locul 16 din 29. Cred ca aceasta persoana nu plenge niciodata, ea zambeste chiar si atunci cand e nervoasa. E putin ciudata pentru ca in pauze mereu imi vorbeste despre mancare cinezeasca si scrie tot felul de lucruri ciudate pe copertile caietelor mele (ale ei sunt deje personalizate de doi baieti care o sacaie), printre acele scrieri misterioasesunt si denumirile mancarurilor alea chinezesti. Oare ce cred profesori despre caietele mele adica ce credeau (anul acesta scolar s-a terminat)
Ma intreb daca la anul sa stau sau nu tot cu ea in banca.
I hope the road you'ar beginning to paint little by little ... will become full of beautiful COLORS


#5
Paai, mh, n-am sa-ncep sa balmajesc de acum sapte, opt ani, eventual si gradinita. =]
In prezent, exceptand faptul ca-i vacanta, am o colega super de treaba, chiar daca ne mai certam, mai ales cand incepe si vorbeste despre baieti... Baietii cred ca sunt singurul lucru la care nu ne potrivim, asta si muzica. In rest... si ea e obsedata de yaoi ca si mine, in ore ne uitam pe paradoxfive, daca e vreun filmulet nou. Un lucru ma deranjeaza la ea, sau mai bine zis ma deranja, vorbeste mult si cand vede ca-s nervoasa sau n-am chef... Detest chestia asta! Si de aceea ne certam, cand incepe sa vorbeasca si ma plictiseste, imi bag castile-n urechi si ascult muzica sau caut ceva de citit pe net pe telefon. Sau se mai intampla si invers, dar oricum, o prefer pe ea! Prefer sa incerc sa ne intelegem, decat sa petrec sase ore pe zi [cand stau la toate orele] cu... mh, nu gasesc cuvinte decente pentru majoritatea colegilor. xD

#6
In clasele I-IV am stat cu multi si multe, dar intr-a 3-a si a 4-a cu fosta 'cea mai buna prietena a mea', care mi-a cam dat teapa. Intr-a 5-a ma intelegeam cel mai bine cu ea si-n rest cu nimeni, am stat o perioada cu ea dar dupa ne-a despartit diriga. Am mai stat cu o tipa cu care ma-nteleg foarte bine [la scoala], Maria, dar m-am mutat de langa ea, fiindca face prea multa galagie-n ore, cand o vede pe diriga pe hol striga-n gura mare 'Diriiiga pute!', ma plesnea intruna si ma facea-n toate felurile, bineinteles, in gluma, dar nu puteam fi atenta la ora. Acum [stau/stateam] cu un obsedat, cu care ma bat mereu si vorbim mereu, semanam putin, la fizic si comportament si avem motive comune pentru care stam in aceeasi banca. Multi profesori ne spun ca nu-i bine sa stam impreuna, pentru ca el imi distrage atentia si vorbim prea mult, dar e ok cu el. La teste/teze copiem mereu, in general eu invat la o materie si el la alta si ne descurcam, astfel incat s-avem numai 8/9/10. La premiere m-a-ntrebat ma'sa daca e ok cu el si mi-a zis c-ar fi bine sa stam impreuna si la anul si cred ca asta vom face xD. Sper sa nu-mi schimb colegu' de banca prea curand.

#7
Well, în clasele primare am stat cu toată puștimea ― nici nu mai țin minte exact cu cine, știu că ne tot muta.
Mi-l amintesc pe colegul Bogdan, ăl mai marunțel, care se plângea de mine că tot fredonam în ora de desen ; nici acum nu știu ce avea cu fredonatul meu o.o.
Pe la gimnaziu am apucat să mă mut cu vecina de cartier și prietena mea cea mai bună.
O bună bucată de vreme a trebuit să stau cu o persoană care are niște „probleme” la etaj dar pe care n-am luat-o în râs niciodată ; nici nu m-am bucurat de compania ei, ce-i drept.
Când a fost frenezia aia cu naveta prin alte clase la fiecare oră, noi fiind o școală mică de la periferie, a trebuit să ne tot mutam, că de!, toată lumea vroia în spate și se ocupau locurile, iar fiecare clasă avea damblaua ei ― ba lipsea un scaun, ba o masă, erau aranjate altfel, mă rog ; am ajuns să mă împrietenesc cu niște colege draguțe, și cam atât îmi amintesc.
La liceu am mers cu vecina sus amintită dar ne-au separat imediat. Am stat mai întâi cu o colegă pe care n-o prea place nimeni acum și care mă tot ciupea de coapse și se dadea la mine iar mai încolo m-am mutat cu cea din urmă, Delia, care adoră să-și bage mâinile în parul meu și să mă ciufulească =m=. Ne înțelegem bine, râdem în oră, ne desenam trollfaces și derpi pe caiete și pe bancă și ne numim tată și fiică/fiu ; ea e „Ptolemeu a.k.a. Ptolii” iar eu Caesar, hehe. Suntem 9GAGgeri și avem niște minți foarte bolnave... .

Cam atât ^^.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

#8
În I-IV am stat în bancă cu cinci baieti şi două fete ( pe rând, evident ). Îmi aduc aminte şi acum cum învăţatoarea mea tot spera că mutându-mă cu diverşi, unii pe care nu îi agream, va rezolva ceva. Ştiu că aveam un coleg care scria mereu 'n' în loc de 'm' şi treaba asta mă stresa la culme. În a 5-a am stat cu o prietenă destul de bună, dar cu care râdeam întruna încât profa de română ne muta în parti diferite ale clasei. În ultimii trei ani, colega mea de bancă a fost prietena mea cea mai bună ( de fapt, suntem cele mai bune prietene de şase ani, dar nu am putut mereu sta cum voiam :') ).
Aveam micile noastre chestiute : la geografie eu învăţam pozitionarea oraşelor, apelor etc. pe hartă, iar ea partea de teorie, la istorie eu învăţam tot şi când mă muta pe mine la catedră - always -, ca să nu suflu nimanui, aveam metodele noastre de comunicare, la chimie ne dadeam copiutele una alteia, lasându-le chiar şi pe masă, pentru că profa era dragu cu noi şi se prefacea că nu vedea... Toate glumele noastre cu " repara-ţi-aş calculatorul " pe care nimeni nu le mai putea întelege fară o explicatie amanuntită. Comentariile noastre uneori cam prea ironice şi multe alte lucruri ce nu trebuie mentionate aici. (:
Acum că intru la liceu nu ştiu ce coleg/colegă voi avea, dar cert e că nu se va ridica la maretia prietenei mele cele mai bune. Oricum, cred că nici macar singură în bancă nu m-aş plictisi... până la urmă, pot urla la o persoană din partea cealaltă a clasei, nu ?
Intunecand intunericul,
iata
portile luminii.

#9
Am avut diversi colegi de banca, pot sa zic ca s-au schimbat aproape in fiecare an. In I-IV am stat la inceput cu un baiat de care imi placea si care tot imi ascundea creioanele. Obisnuiam sa construim chestii din lucruriile pe care le aveam pe banca, ceea ce imi atragea strigate din partea invatatoarei. Pe urma am stat cu prietena mea cea mai buna de atunci. Apoi, in V-VIII, am stat cu un tip care ma enerva prin simpla prezenta, pur si simplu il detestam, apoi cu pitipoanca clasei, ca sa nu folosesc alte cuvinte ce ar trebui cenzurate, apoi cu cea mai buna prietena (de atunci, tin sa adaug). La liceu lucrurile s-au mai schimbat. In clasa a 9-a am stat singura, pentru ca nu prea aveam cu cine. Prietenii mei aveau alti prieteni cu care sa stea, dar nu-i rau sa fi singur in banca, mai ales daca ai complexe de superioritate intelectuala, asa ca mine. Anul urmator, am stat cu un coleg nou, pe care nimeni nu il placea la inceput si, pentru ca eu nu aveam coleg de banca, a stat cu mine. Unul dintre cei mai simpatici baieti ever. Chiar mi-a facut placere sa stau il am ca si coleg. Anul asta am stat singura la inceput, apoi, dupa niste certuri prin clasa, s-a mutat cu mine o colega cu care am fost mereu semi-prietena, ca sa zic asa. Oricum, e ok, nu avem prea multe lucruri in comun, dar e amuzanta.

Acum, cat timp am stat singura sau cand mai lipseau colegii mei de banca, obisnuiam sa mai stau cu unii sau cu altii, daca se intampla sa lipseasca si colegii lor simultan. Asa am stat o vreme cu cea mai buna prietena de acum, ceea ce e super amuzant pentru ca radem nonstop si cu un prieten cu care pot sa vorbesc absolut orice si cu care ascultam muzica mereu in orele plictisitoare.

Cam atat. Nu e chiar o poveste interesanta, dar e diversa macar.
Tenderest touch leaves the darkest of marks,
And the kindest of kisses break the hardest of hearts
~Florence + The Machine


#10
Colegii/colegele mei/mele de banca mereu au fost persoane mai speciale, adica 'ai mai batuti in cap' din clasa in general, sau diferiti, poate ca ma incadram in norma asta de oameni dusi cu capul.

In clasa I colegul meu de banca era frate'miu, noi fiind gemeni am fost in aceeasi clasa 8 ani. Din fericire dupa liceu nu a mai fost cazul. In aceeasi banca am stat cred ca 3-4 luni pana s-a prins domnisoara Ioana ca el copia la tot dupa mine.

In general stiu ca in clasele primare stateam cu o tipa Laura in primii doi ani, care era putin cam prostuta, ca sa nu fiu rea, si care s-a mutat din cartier si n-am mai vazut-o ani buni de atunci, ca na, nu existau telefoane mobile si malakias de astea. Oricum tipa nu era o influenta prea buna pentru nivelul meu de cultura, deci destul de dispensabila.

Mai apoi am stat in banca cu Roxana, care era chiar ok pana prin clasa a 5-6-a cand incepuse sa traga bine la manele, fuste scurte si Violeta (o colega de clasa care in mod dubios imi era prietena desi nu o ducea mintea nici cat un greiere). Nu am mai stat in aceeasi banca, dar practicam handball si atletism impreuna si din cand in cand ieseam in grup sa mai pierdem vremea pe mangan. Pe atunci se practica sportul extrem de sarit coarda, elasticul, 'scunsea si 'prinsea, stiti voi, chestii invechite. Pacat de ea ca proasta nu era si asculta si muzica buna. Din cate vad a ramas cu sporturile.

Apoi a fost Catalina, ah doamne, era sasaita, asculta chestii gen Placebo, MCR, White Stripes si de alde care erau in voga si radeam cu ea ca doua vacute idioate. Mi-a fost tare simpatica, desi nu abunda de o inteligenta superioara masei de persoane din clasa care copiau la toate lucrarile. Pe atunci erau tocilarii, corijentii si oamenii de mijloc care prindeau din clasa tot ce aveau nevoie si poate isi faceau temele. In clasa a 8-a prinsese drag de Monica si celelalte fete 'misto' si s-a dat pe chestii trendy din care eu nu faceam parte. Si am ajuns in banca cu Ovidiu, tipul adorat de toate fetele chiar si cand era a 6-a si ele erau a 8-a. Cand m-am mutat cu el, m-am mutat si cu trupa de soc, Mihai si Andrei, ca astia trei erau de nedespartit. Fiecare clasa are unii, cum aveam sa aflu si in liceu. Si mai stateam si pe randul 'oamenilor cu abilitati putine' ca sa folosesc eufemisme, cu Sebi si Bogdan in spate. /facepalm

In liceu, la G. Moisil, am stat in primul an cu Razvi, care arata dubios cu parul lui afro si mustata, desi dupa primele luni s-a transformat dintr-o broasca urata intr-un tip ' uh uh '. Si atunci s-a format trupa de soc creatza (ca nimeni nu-mi spunea Daiana si dupa o ora de franceza din cauza lui Razvi am ajuns sa fiu numita matza) - Jeje - Teo - Razvi. Probabil cei mai tampiti din clasa, cu Lavi si Mada in spatele nostru si 4 tocilari in fata. Nu exista ora de fizica in care sa nu ni se faca observatie, sau ora de engleza sa nu o luam la misto pe Clinciu cu make-up ei de il luai cu spaclul, sau ora de franceza sa nu o ignoram pe Campeanu si ora de bio cand eu o tineam de vorba pe profa despre prionii umani si ei copiau de rupeau la lucrari.

Apoi am stat cu Stefana in a 10a care devenise prietena mea cea mai buna, desi ocazional mai stateam cu Razvi in banca de dragul vremurilor cand ne tachinam ca doi idioti, mai ales ca ea avea tendinta sa nu prea apara pe la ore. Era dubioasa si adorabila si mica de inaltime si cam tacanita, foarte tacanita. Si imi placea de prietenul cel mai bun al fratelui ei Tudor, si anume Gabi, amandoi fiind in clasa de langa. In anul ce a venit nu prea am avut colega de banca dupa primele luni, pentru ca aveam tendinta sa nu prea dau pe la scoala. Oricum faceam cu schimbul, mai statea cu Alin, sau cu Piti sau cu cine mai prindeam.

Drept e ca am avut colegi de banca buni aproape mereu, pentru ca au fost toti diferiti. Cei din liceu au fost cei mai buni.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)