Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ce e Doujinshi?

#1
Dōjinshi

[Imagine: zwm2oh.jpg]

Dōjinshi (同人誌?, scris adesea sub forma de doujinshi) se refera la lucrari publicate prin propriile puteri de autori japonezi, cum ar fi reviste, manga-uri sau romane. Termenul a fost popularizat pe internet in special pentru cei care fac manga-uri.

Sunt adesea opere facute de amatori ce doresc sa isi publice propriile materiale, chiar daca la acest curent mai adera si artisti profesionisti, care incearca astfel sa publice materiale in afara industriei mainstream. O fac astfel fie pentru ca nu gasesc pe nimeni dornici sa ii publice, fie pentru ca doresc sa o faca singuri.

Creatorii de Dōjinshi, numiti sākuru ce isi bazeaza manga-urile pe lucrarilor altor mangaka faimosi de obicei publica intr-un tiraj foarte redus, pentru a nu iesi in evidenta si a fi dati in judecata pentru incalcarea drepturilor de copyright asa ca de multe ori singurii care afla de doujinshi-uri sunt prietenii autorului.

Sa nu credeti insa ca e doar ceva pentru amatori, multi mangaka faimosi si-au inceput carieria cu doujinshi-uri si inca mai publica asa ceva din cand in cand. De exemplu, Clamp a fost initial un grup de doujinshi.

Daca aveti mai multe informatii despre doujinshi, sunteti invitatii mei sa postati aici!



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Death Note doujinshi. Addeh 0 3.218 12-03-2012, 06:40 PM
Ultimul răspuns: Addeh
  Doujinshi yaoi yaoi maniac 1 4.303 05-01-2012, 08:49 PM
Ultimul răspuns: Verrine


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)