Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ce ati vrea sa vedeti de la un volum oneshot...

#1
... de 180-200 de pagini facut de un artist roman?

Si aici ma refer la tematica, genuri, tipul de poveste NU la consideratii generale de tipul grafica buna, fara greseli in exprimare si textare, editare profesionala.

E un topic deschis pe care mi-as dorii ca CITITORII si nu AUTORII/ARTISTII sa-l populeze. De ce? Pentru ca, dupa cum se poate usor observa se produc 2 tipuri de lucrari in acest moment: doujinshi dupa seriile placute autorului, povesti originale bazate pe serii destul de slabute placute autorilor (atat shonen cat si shoujo) Niciunul dintre aceste tipuri nu tine cont de ce vrea CITITORUL sa vada.

Lista de sugestii este deschisa, nu abuzati de ea.
[Imagine: s17omd.jpg] [Imagine: i1z6nr.jpg]

#2
Concluzia1:
Nimeni nu vrea sa vada nimic de la un volum oneshot de un artist roman, sau mai bine zis un asemenea volum nici nu ar avea de ce sa existe.

Concluzia2:
Cititorii, pe care i-am invitat sa comenteze nu scriu pentru ca citesc. Iar gusturile lor oricum sunt prea impartite ca sa conteze.

Concluzia3:
Ne este frica sa abuzam de lista de sugestii.

Oricare din concluziile de mai sus sunt alternativ si/sau concomitent valabile.

PS. Nu am pus intrebarea din postura de autor ci din cea de editor.
[Imagine: s17omd.jpg] [Imagine: i1z6nr.jpg]

#3
K, am onoarea sa postez primul raspuns.
In general prefer Adventure, Fantasy,Vampire putin Romance, Horror si de ce nu Slice of Life. Pentru Horror trebuie sa adaug ca povestea trebuie sa fie pretext pentru scenele inspaimantatoare si nu invers.
Despre Mecha, nu este un gen printre favorite decat daca se include intr-o poveste de tip Evangelion care pune mai mult accent pe latura psihologica si drama personajelor si nu lupte intre robotei.
Despre genul School Life: as prefera ca autorii romani sa foloseasca scolile din Romania (cele despre care cunosc, mai bine spus) si nu sa se inspire din cele din Japonia (daca nu le-au frecventat). Nu poti scrie despre ce nu cunosti. A, si uniformele... oricat de mult imi plac cand vine vorba de manga si anime, la noi nu se poarta. Mi-ar placea foarte mult sa citesc un School Life ca la noi.
Cam atat in linii mari.
Daca am uitat ceva voi veni cu completari.
Cred ca e important sa raspundem la o astfel de intrebare. Daca vrem ca piata si fenomenul Manga sa se dezvolte la noi in tara ar trebui sa ne preocupe si propria productie, asa cum e ea... mica 10

#4
Salutare smile
Sunt in general de acord cu kigan, inafara de partea cu vampirii. De ce? Pentru ca ei fac parte din genul fantasy, dar si pentru ca din cauza isteriei vampiri-varcolaci mi s-a urat de ei...
Cat despre mecha, hmmm, un alt exemplu bun ar fi Code Geass. Si de ce sa nu fie si mister in acesta poveste de care vorbim si poate un alternativ universe? in care sa fie si personaje romane? Ok, cred ca o sa inchei, pentru ca daca mai scriu multe ma apuc sa-mi astern toata ideea si nu vreau asta.
P.S.: kigan, sunt intru totul de acord cu ideea ta legata de un School Life ca la noi. Ar fi super sa vedem pe piata asa ceva.
Ja Ne
[Imagine: KMS02-5.gif]
An alter-ego: Let your trouble fly like they have wings.
Me: Well,they actually have...
The alter-ego: What?
Me: It's just... they follow you anywhere XD

#5
And I'm the next, no? So, what I want to see in a manga, right?
I want to see passion, I think. In general citesc cam orice de manga, insa sunt mult mai digerabile cele ce au ca tema viata obisnuita. Nu prea imi place S.F.-ul. Este supra-apreciat si bagat oriunde, deci sa lasam putin deoparte extraterestrii si lumile ciudate. Slice of life, drama, action, smut, tragedy si chiar thriller ar fi principalele genuri ce fac o manga interesanta. Ar mai fi si mistery, deorece misterul este absolut delicios si historical, because you can learn about the past.
Ceea ce NU as citi niciodata intr-o manga ar fi povestile cu vampiri! I hate them. Sunt satula peste cap de povestile cu ei si chiar de prezenta lor. Plus ca imaginea vampirilor este deformata ingrozitor si oribil de mult. Sa zicem ca pot "mesteca" cu usurinta un S.F. bun, dar in ceea ce priveste vampirii imi vine sa vars. Deci, nu.
Oh, si imi place si romance-ul. Aici vine partea de passion. Urasc povestile in care doar citesc si nu simt nimic din poveste. Adica... I need a interesting manga, cu multe intrigi si mistere, cu actiune si love, cu imaginatie si idei care nu sunt cliseice si folosite.
Acum sa iau fiecare caracteristica in parte si sa explic de ce si pentru ce ar trebui introduse astfel de elemente. ^_^
De ce ne trebuie actiune in manga? E simplu; actiunea mentine atentia treaza, o atentie mare duce la citirea fara oprire, ceea ce inseamna reactii bune din partea cititorilor.
De ce trebuie love? Mhm... 39 Because love is everywhere, right? Deci nu putem sa excludem ceva picanterii amoroase pe acolo, daca nu o poveste bazata pe un cuplu si relatia lor.
De ce trebuie putin horror si thriller? Cam acelasi motiv ca la action. Suspansul, momentele de tensiune, ideea de pericol iminent. God, how beautiful! 105 Nu vi se pare? I mean, e mult mai interesant intr-o manga misterul si suspansul decat... 39 Ah, stiu ca voi parea de-a dreptul obsedata si rasista, but: decat vampirii... -.-" Oh, nu! Am gasit altceva: e mult mai interesant suspansul si misterul fata de comedy, ori chestii de genul.
Si ultima intrebare: De ce slice of life si chiar historical? Ei bine, aici e simplu. E foooarte frumos sa descoperi alte vieti, alte tipologii de oameni, sa investighezi fiecare psihologie a fiecarui personaj, sa le vezi reactiile in diverse situatii; asta iti tine cumva mintea treaza si face foarte bine. Cam acelasi motiv ar fi pentru drama: citesc cu cea mai mare placere o drama captivanta, care sa fie cosntruita pe niste motive reale si sa aiba si intrigi amoroase chiar, insa urasc liguselile de genul idile si copii din flori pierduti si regasiti si... pe scurt: without telenovele. Sunt satula de astfel de plot-uri.
Acum, printre genurile secundare care le prefer ar fi psychological, povestile legate de viata din razboi, bussines life and school life. Dar, cum au spus si cei dinaintea mea, ar trebui sa se dezvolte mai mult genul asta "school life" pe sablonul scolilor noastre.
Iar ca un P.S., am sa spun ca sunt mareee fana a manga-urilor yaoi, iar dezvoltarea acestei ramure de manga ar fi o idee foarte buna, nu pentru ca vreau eu (bine, si de asta :X ) ci si pentru ca sunt multi fani yaoi. ^_^
Legat acum de grafica si aspect: Citesc mult mai usor o manga care nu are paginile incarcate si cred ca multi sunt de acord cu mine. Nu imi place sa stau minute in sir la o pagina, citind toate adnotarile si specificarile posibile. Asa ca, cu cat mai simplu si dragut, cu atat mai bine. Imi place cand se pune accent pe personaje in manga, dar nu vreau sa citesc ceva cu fondul alb. Adica, vreau si un cadru, pentru a putea sa-mi imaginez mai fluid intreaga actiune. Si fontul; mi-ar placea sa se mentina un font de-a lungul intregii manga, pentru ca ochii mi se obisnuiesc asupra acelui font. Daca stilul este schimbat in fiecare capitol, atunci imi este mult mai greu sa ma adaptez. Nu-mi plac manga-urile care fac exces de culoarea negru. Ma dor ochii cand citesc ceva prea intunecat, iar de aceea ar fi mult mai dragut sa fie luminos, deschis, primitor. ^.^
Alte subpuncte care ar fi frumos sa fie luate in seama: nu imi place sa ghicesc povestea ci doresc sa fiu surprinsa, nu imi plac sfarsiturile neaparat fericite si placide, ci, din nou, imi plac rastunarile de situatie, nu-mi place exagerarea scenelor perverse; si aici am mai multe de spus: perversul este bun, chiar e frumos sa citesti ceva care sa aiba si momente erotice, dupa mine, insa cand se exagereaza anumite detalii, piere frumusetea si apare... Greata. Oricat de obisnuit ai fi cu un continut erotic explicit, eu zic ca e mult mai sexy cand sunt ascunse inocent anumite lucruri si sunt adaugate replici simpatice, comice si inteligente, care sa aprinda intr-un fel acele momente si imaginatia celor ce citesc. So, cenzura intr-o oarecare masura e buna. Nu ma refer de acum sa fie pudism total, dar nici chiar integral pornografie.
De asemenea plot-ul ar trebui sa fie plin de imaginatie si idei frumoase, imbinate in mod armonios si surprinzator, astfel incat sa nu ma plictiseasca firul actiunii. Sa vedem daca mai e ceva... 39
Ador cand o manga incepe cu cateva pagini colorate. :X Si manga-urile colorate imi plac mult. Replicile nu trebuie sa fie seci! E de la sine inteles ca replicile trebuie sa fie captivante si imi plac acele schimburi de replici inteligente, satirice si pline de umor.
Mai este ceva de spus? 39 Nu sunt fana personajelor de genul Adonis (in cazul barbatilor) sau Afrodita (in cazul femeilor). Aah! Imi place sa existe o mare varietate de tipuri de personaje ca: inteligentul, tipul rece, batutul in cap, comicul, lenesul, prefacutul, maleficul, etc. Adica, cat mai multe caractere si tipuri de persoane, iar acestea sa se potriveasca perfect unul cu altul, sa fie omogen totul.
Dap, dap. This is all. ^_^
Nando  mo kimi no moto e...
No matter how many times it will be, I will go back to you
[Imagine: 346l2lx.jpg]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)