Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Cat valoreaza 'imi pare rau' ?

#1
Ps: sper sa nu mai existe un topic ca asta, daca da, va rog sa-l inchideti. ^^ am rascolit dar nu am gasit ceva asemanator

Topicul asta nu este facut pentru a impresiona, nu in nici un caz. Poate vi se va parea absurd, dar.... Cum spuneam, scopul topicului astuia este de a afla daca voi simtiti ceva anume atunci cand gresiti fata de cel mai bun prieten.
Ati avut vreodata un prieten foarte bun, care v-a stat alaturi la bine si la greu, v-a ascultat fiecare cuvant si nu a spus nimic, din contra a ras cu voi, cand voua nu va mai tacea gura. Nu v-a judecat cand voi ati gresit la scoala sau fata de parinti, sau a venit si v-a judecat doar ca nu sunteti ca el. V-a acceptat asa cum sunteti, v-a imbratisat la greu, v-a facut sa zambiti cand cerul a picat.

Dar ce se intampla cand frumusetea acestor lucruri dispare ? cand deodata vedeti ca v-ati indepartat si tu, pur si simplu ai gresit fata de prietenul tau.
Cand el isi pierde increderea in tine, din cauza unei tampenii, sau pur si simplu v-ati certat rau, incat nici un 'imi pare rau' nu mai rezolva cu nimic. Cum faceti fata, sau pur si simplu lasati deoparte cu indiferenta sau incercati sa rezolvati problema ?
Cum spuneam, daca si prietenul tau greseste fata de tine, stii sa-l ierti, sau pur si simplu nu il mai bagi in seama ?
Mai functioneaza 'imi pare rau' ? mai functioneaza o mie de scuze, pe langa greseala facuta?
Vreau sa va aud sincer. Mai functioneaza ?

Sau lasam la oparte faza cu prietenul, dar in orice caz, asta putea fi un exemplu bun pe care sa ne axam, dar luam si alt exemplu. Greseala fata de parinti, spusele aiurea, cuvintele care 'dor'. Ai spus-o ! Un cuvant care a durut, a lasat o rana, un 'imi pare rau' mai functioneaza in aceste momente ?
-

#2
First...pentru mine expresia "imi pare rau" nu este nimic mai mult decat apa de ploaie.De ce?Pentru ca nu am incredere in regretele oamenilor...defapt...nu am incredere in ei nici cat negru sub unghie'.Am avut o prietena foarte buna.Si cand spun asa ceva...ma refer la o prietenie de 14 ani.Ne-am certat foarte tare...si am stat certate un an de zile.Ok...si-a cerut faimoasele scuze.Crezi ca a mai fost ceva ca la inceput?Nu.Cel putin nu din punctul meu de vedere.De atunci(au trecut doi ani) am evitat sa imi mai fac amici.Nu am prieteni...ci doar persoane pe care le cunosc.
Parintii....ok...am gresit fata de ei.Si am facut asta cu niste cuvinte spuse cand trebuia sa tac.Sunt singurele persoane de la care imi cer scuze in adevaratul sens al cuvântului.Ce inseamna asta?Sunt singuri de la care imi cer iertare...pentru ca vreau sa fiu iertata.Si da...la ei merge.Pentru ca parintii ma vor ierta intodeauna.Stiu foarte bine ca nu o fac din rautate...ci doar din prea mult exces de zel'Restul lumii?I don't give a f**k daca ma iarta sau nu.
Parerile de rau nu imi tin nici de cald,nici de vorba buna si nici de foame.Poate alti useri vor avea pareri complet diferite...insa eu mi-o pastrez pe a mea.Scuzele nu sunt decat NISTE cuvinte.Si nimic mai mult.
[Imagine: comanda1semnatura.png]
My sin is Pride.
I'm on my highway to Hell!
Yuki is my kamy-sama. So...Shut the f*** up!
Criticii nu-i pot ranii pe creatori decta cu permisiunea acestora.


You tried to hold me under, I held my breath
Alone and now you wonder, what I possess
Nothing you can say , nothing's gonna change what you've done to me
Now it's time to shine, I'm gonna take what's mine
While you're burning inside my light




#3
I never say it... mama mi-a atras atentia de curand... atunci cand imi pare rau cu adevarat de ceva nu spun niciodata 'Imi pare rau' (decat daca intr-adevar alta optiune nu am...)

De obicei atunci cand am remuscari fata de cineva incerc sa-i fac pe plac cat de mult pot, to put some bandage over the wound I caused, cu alte cuvinte... Imi este foarte greu sa spun 'Imi pare rau'... desi vad ca lumea s-a cam prins lately si orice as face tot vor sa le zic asta <_<

Sadistic bastards... 10
[Imagine: KONgirlssleeping-small.jpg]
[Imagine: chibi_137.gif]
Ka, chibi-ul lui JavaLeen

Favorite quote: "Don't tell me he wants to conquer the world? Can't he come up with something more original?" - Lina Inverse (Slayers)

#4
Cuvintele "imi pare rau" nu mai au nici o valoare in ziua de astazi, le spunem mult prea des si cu prea multa usurinta.
Si eu folosesc aceste cuvinte destul de usor... dar atunci cand regret cu adevarat si cand vreau sa repar ceva o fac prin fapte si nu prin cuvinte..... de cele mai multe ori un gest valoreaza cat o mie de cuvinte.

#5
In primul si in primul rand..'imi pare rau' don't do shit...si sa nu spui aceste cuv decat chiar daca merita..desi cam degeaba le spui..de obicei faptele vorbesc..nu 'imi pare rau'..revenind la problema ta cu prietenul/a ....sa te lamuresc asa..in caz ca nu stiai..daca intr-adevar ai gasit un om ca asta...at sunt de acord sa faci tot ce iti sta in putinta sa pastrezi prietenia insa..de obicei..2 prieteni adev mereu gasesc cale de reconciliere...daca nu..inseamna ca n-au fost prieteni adev..asta trecand la urm problema..NU exista prieteni adev..mereu e 'cel care intinde obrazul' si 'cel care il pupa'..foarte rar gasesti pe cnv care chiar sa-ti fie prieten adev..deci scuzele nu merita sa le dai ptr k nu esti neaparat u de vina..parerea mea..xD
[Imagine: haruhisuzumiya7.jpg]

Power of haruhism just knocked Kyon down :bv:

[Imagine: chibi_41.gif]
melli-chan, chibi-ul lui goddess

#6
Ok, deci acesta este un subiect foarte bun de discutie! Eu, personal, folosesc ' Scuze ' mai mereu, pentru că este extrem de uşor de rostit, ' Îmi pare rau! ' spun doar când simt cu adevarat că am greşit şi nu ar fi trebuit să fac acel lucru, deşi este cam greu de spus, atunci recunoşti cu adevarat că ai greşit, şi pentru mine este destul de greu să recunosc că am greşit [ eh, ştiu, dar aceasta este personalitatea mea ] . Însă pentru alte persoane nu înseamnă nimic aceste ' îmi pare rau ' , doar nişte cuvinte aruncate în vânt pentru că, heh, nu au nicio valoare. Nu cred că ar trebui să privim lucrurile chiar aşa, încă un motiv pentru care această lume se află în declin.
Traim într-un secol în care se aruncă cu ' îmi pare rau ' fară sens, fară macar să conteze câtuşi de putin aceste vorbe, şi le spunem atât de uşor. Nu este corect, pentru că încetul cu încetul, parcă distrugem, fiecare valoare morală a umanităţii, ceea ce nu cred că este cea mai bună ' chestie ' posibilă. Ce pot să zic? ... Aceasta este lumea în care traim.

Pe de altă parte, trebuie să recunosc, atunci când cineva îmi zice ' Îmi pare rau ' [ depinde şi de persoană ] nu prea îmi pasă, şi spun [ de obicei ] ' Nu-i nimic '. Ştiu doar că nu contează şi spune acele cuvinte doar de ' kiki ' , să ne aflam şi noi în treabă. Şi să fim serioşi , după ce ' împuşti ' pe cineva îi ceri scuze? Neah, nu prea cred, pentru că raul e deja facut. Dacă privim din această perspectivă nu are deloc o anumită valoare expresia, pentru că oamenii cred că odată raul facut , nişte cuvinte nu-l vor readuce la normal, şi nu vor schimba nimic. Da, în unele cazuri chiar aşa este. Dar dacă simti cu adevarat regret pentru ceea ce ai facut, este bine să o recunoşti , să o spui, iar cel caruia îi este adresat să ştie că asta este tot ceea ce mai poti face, şi să admită faptul că nu orice persoană este îndeajuns de curajoasă să facă asta.
Dar despre ce vorbesc eu? Valori morale? Am impresia că am pierdut de mult timp din ele, şi că nimic din aceste lucruri nu mai contează. Ajunge fiecare persoană să creadă ce vrea.

Damn, cred că era foarte fain atunci când cineva se zbatea din puteri să spună acea expresie, pentru că îi era greu să o rostească, şi o simtea, nu doar arunca vorbe în vânt. Este ca acel ' multumesc ' pe care vrei să îl spui din tot sufletul, pentru că eşti recunoscator dar îţi este atât de greu să recunoşti că te-a ajutat, şi îţi este greu să o spui [ mie mi se mai întâmplă şi asta ] , şi heh, uneori chiar spun ' merci ' pentru orice chestie, dar să fim serioşi , asta e doar o chestie de ' politete ' în zilele noastre. Cuvinte care şi-au pierdut valoarea.
Pacat.

#7
Pentru mine nu valoreaza mai nimic deoarece nu inseamna nimic... adica ii zici cuiva imi pare rau(chiar daca tie iti pare rau) el nici macar nu te baga in seama. 'Imi pare rau' este folosit de multe ori mai ales de oameni falsi. Prietenilor adevarati carora le pare rau nu isi cer scuze, tu iti dai seama cat de rau le pare prin felul in care iti vorbesc si prin felul in care te privesc, de aici iti dai seama daca ai un prieten adevarat sau fals. Niciodata nu mi-am cerut scuze unei persone, mai ales cuiva careia nu i-am gresit cu nimic. In cuvine poti sa zici 'Imi cer scuze' pentru ca nu are valoare, si eu acum 'Imi cer scuze' pentru ceea ce ti-am facut, dar are valoare? nu. Nici fata de parinti mei sau sora mea nu imi cer scuze pentru ca nici macar ei nu merita, iar faptul ca i-am vazut pentru prima data la varsta de 9 ani pe toti trei, nu vreau sa le cer scuze pentru ca nu merita. Singura persoana pe care am iubit-o a fost bunica mea, care acum nu mai e. Alta persoana care ma iubeste este bunicul si cred ca este singurul care ma iubeste, dar am uitat de varul meu, el este cel care ma intelege si cateodata imi mai cer si scuze fata de el cand vad ca se supara, dar asa ne batem, ne zgariem si nu ne suparam. Atat am avut de spus si cred ca am lungit-o prea mult.
:bye:
In the naked light of day
Even great scientific minds,
Can not resist the seduction of immorality
But, when darkness falls,
Beasts of science
Well rise to seek revenge
The choise is yours
What do you want to do?

[Imagine: kcz2wi.jpg]


#8
Poate că nu au valoare aceste cuvinte- după cum au spus mai multi înaintea mea- însă asta nu înseamnă că nu există momente în care contează cu adevarat, în care ele pot să repare ceva deja " stricat" . Recunosc, nu-mi amintesc să fii spus aceste cuvinte, dat fiind că, deobicei, nu prea regret un lucru pe care-l fac. Pe de altă parte, mie mi s-au cerut scuze în acestă manieră şi pot spune că am fost sadisfacută şi nu prea. M-am simtit bine deoarece persoana a admis că greşise şi că eu am dreptate. Dacă ar fi să mă iau, însă, de tonul vocii, această expresie a fost rostită doar de umplutură, aşa, de fatadă. Cred că aş fi preferat o palmă în acel moment decât să aud seria de vorbe ironice.
Pentru mine înseamnă multe aceste cuvinte... Pentru altii, nu ştiu şi nu-mi pasă.
She is a living existence of selfishness.


#9
"Imi pare rau ! ' - eu spun chestia asta din doua motive :
1) chiar regret ceva (destul de rar )
2) nu am nicio alta cale de a scapa dintr-o belea, asa ca spun cuvintele magice care imbunatatesc putin starea de spirit a cuiva

Mie nu prea-mi pasa de expresia asta, dar spun un "Nu-i nimic! ' , doar pentru a scapa naiba de un alt stresant

#10
Eu una nu prea spun 'imi pare rau', prefer cuvantul 'scuze' 21
Am avut multe situatii in care m-am certat cu prietenii, colegii de clasa si diferiti amici... insa nu le-am cerut scuze chiar daca era vina mea. Ii lasam in pace pana ce le trecea lor supararea, insa... Am si eu prieteni adevarati(care sunt foarte putini) si sincer atunci cand am gresit cu ceva fata de ei le-am spus 'imi pare rau', 'scuze' si alte chestii de genu...
Si parintilor le spun mai mereu'scuze' dar asta atunci cand gresesc cu ceva(mai rar mi se intampla asta, eu cu parintii mei nu prea ma cert >___>).;
Don't deny our r2Ï€.
[Imagine: ri935j.png]







Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)