Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Accesul parintilor la lucrurile ce tin de intimitatea copiilor

#41
Daca nu te controleaza părinții câtuși de puțin, ajungi să locuiești sub un pod cu droguri în stânga și în dreapta, sau ceva asemănător.
Spunem că nu ne convine, dar cine dă fuga la părinți când a făcut ceva rău? Nu ne place să fim controlați? Prostii... daca părinții nu ar avea grijă de noi, să se implice, să "ne calce intimitatea" , nu am știi ce să facem în viață. Am sta și ne-am uita în oglindă în fiecare dimineață și am începe să ne dăm palme. Mulți fac așa.

Și ce e rău în a-l interesa pe părinte ce faci tu la calculator, de exemplu. Daca nu ai făcut ceva rău, respiră...

De ce ne ferim atât de mult de părinți? De ce nu vrem să aibă acces la lucrurile noastre, la intimitate? Ca să fim CUL. Că vai mie, ăla, prieten al meu, e așa și nuștiucumsămaidescriu, și eu trebuie să mă comport ca în gașcă.
Suntem tentați să ascultăm de cine nu trebuie și timpul trece și nimeni nu e nemuritor. Abia când ne pierdem părinții de dăm seama ce am pierdut. Sunt multe cazuri.
Și faza cu intimitatea, părerea mea, este că nu e din vina adolescenței.
I'm a professional online casinos player. Mostly i play on the phone. My favorite game is blackjack.
Here is the site with selection of the best Android blackjack games.

#42
Sunt si pro si contra. Dintr-un punct de vedere e bine ca parintii sa te mai controleze sa vada ce faci pentru ca daca nu ar face-o noi poate am lua-o pe aratura. (nu zic ca e cazul tuturor), dar e bine ca din cand in cand sa ne mai verfice si ei ca sa fie siguri ca ceea ce facem e bine, pentru ca ne vor binele. De exemplu la scoala daca nu ne-ar mai verifica noi probabil nu am invata asa bine. Din celalalt punct de vedere nu zic ca e rau sa fim controlati dar nici pana la limita absurdului, adica avem nevoie de putina intimitate pana la urma.
Parintii ar trebui sa se intereseze de copii dar nu pana la limita in care se uita in telefonul lui.
[Imagine: missyoubear.jpg]

My work: - Sentimente uitate [Naruto]
- O vara plina de iubire si schimbari [Proza]

" Love it's like wind. You can't see it, but you can feel it."

#43
Eu nu pot să spun că sunt pro sau contra. Undeva pe acolo, însă mi se pare normal ca părinţii să încerce să afle lucruri despre noi. Când ne văd mai tăcuţi, sua schimbaţi sau etc., se îngrijorează şi încearcă să afle despre ce e vorba umblând prin lucrurile copilului. Eu cred că o relaţie deschisă, unde şi copiii şi părinţii să fie gata să se înţeleagă între ei şi să discute, să-şi împărtăşească temerile şi etc., este soluţia la această problemă.
Şi totuşi, fiecare persoană are nevoie de puţină intimitate, deci eu cred că accesul părinţilor la lucrurile ce ţin de intimitatea copiilor este ok, atâta timp cât e făcut în limita bunului simţ şi nu se întrece limita.
She's wiskey in a teacup.



#44
Mie nu mi se pare prea ok ca parintii sa-ti controleze telefonul/ce ai in pc/ jurnalul si alte lucruri personale. Tin minte ca acum o luna mi-am lasat jurnalul pe birou (vina mea ca am fost neatenta) si cand am venit de afara ce credeti? Mama sorbea din caffea si imi citea randurile. M-am enervat asa de tare pe ea, incat am izbucnit urat. Totusi, m-am calmat si i-am zis sa nu se mai repete. A inteles (spre uimirea mea). I-am explicat ca nu are de ce sa ma controleze, desii sunt un copil problema la scoala si alte chestii din trecut care ma urmaresc. Tot imi spunea ca nu vrea sa ajung iar sa ma droghez si alte lucruri pe care le tot repeta ea. I-am explicat ca nu are de ce sa se ingrijoreze si m-o lasat in plata mea. Eu sunt total impotriva, ca parintii sa te tot controleze. Adica, asa ce ajungi? Si la 20 de ani cand ar trebui sa ai intimitatea ta sa te controleze mama, cand esti cu un baiat la suc, cu telefoane? sau pe unde esti? 23. Aiurea. Asa, s-ar ajunge si la chestiile mai demult cand parintii aranjau casatoriile propriilor copii cu cine aveau chef.
Nu-s de acord deloc. Intimitatea mea- nimeni nu are dreptul sa o invadeze si punct.
[Imagine: tumblr_mfcg2sBNaZ1rnbh24o3_r1_500_large.gif]
Boys love.

#45
Well, let's see. Sunt pro si contra....
In sensul ca parintii mei nu sunt deloc rai, nu ma controleaza si daca eventual intru pe facebook sa vad o poza funny in loc sa rad singura o chem si pe mama sa rada cu mn, cat despre tata el nu e interesat de nimic niciodata. Mama ma intelege si nu avem probleme deloc. Tin minte ca acum 1 an imi incepusem un jurnal si gasisem in librarie un carnet cu lacate cu cheie pe care l-am si cumparat si scriam seara in el. Odata mama a intrat sa imi spuna noapte buna in camera mea chiar cand voiam sa inchid lacatul si ma enerva ca nu voia sa se inchida. Mama a venit langa mine abia dupa ce am inchis jurnalul si cu parere de rau mi-a zis cv de genu "Crezi ca sunt asa de rea incat sa fie nevoie sa inchizi jurnalul cu lacatul? ". De atunci nu am mai apelat la chestii securizate pentru ca miam dat seama ca nu e nevoie. Pe mine chiar nu ma deranjeaza cand mama e curioasa sa citeasca mesajele de pe telefon ma intreaba dak ma supar, chiar ii arat cum sa intre acolo (am telefon cu touch si mama nu prea se descurca) si radem impreuna de tampeniile pe care le discut cu colegele, iar cand plec cu gasca la o pizza ma suna odata, ma intreaba unde sunt si daca stiu cand ajung acasa si gata. Adica nici eu nu sunt genul ala care sa aiba ceva de ascuns sau da de banuit. Chiar acuma mama sta in fotoliu cam la 8 metri de mine si se uita la TV si nu e curioasa ce scriu eu, chiar pe la pagina 3 am vazut un comm amuzant si i l-am citit si ei si a ras cu mine. Singura chestie de care intreaba mama des si care o intereseaza sunt lucrurile perverse. Adica de intrebarile gen "In animeuri sunt lucruri indecente? " "Pe site-ul ala se discuta chestii perverse? " etc ma lovesc cam des. Daca mai dau de site-uri cu injuraturi prefer sa ii explic "cum stiu eu mai bn" mai tarziu decat sa ii arat, insa despre yaoi mama nu stie nimic inca si nici nu prea vreau sa mi-o imaginez daca ar afla.

Despre parintii aia care te controleaza fara sa iti spuna si fara sa le pese de ce crei consider ca, sorry guys, exagereaza si nu le-ar strica o vizita la psiholog. Cat despre copii/adolescenti, imi pare sincer rau pentru voi, incercati si voi sa le explicati ca facand ceea ce fac racesc relatiile dintre voi si poate reusiti sa faceti ceva. No, fie ca va place sau nu, asta e parerea mea si modul in care traiesc, va salut si plec sa daruiesc comentarii si altor dezbateri. Bye![/align]
Ajutati-ma sa-mi indeplinesc visul: sa-i vad pe micutii astia adulti! Tot ce trebuie sa faceti e sa dati click!
[Imagine: r6KlR.png] [Imagine: IZpPm.gif] [Imagine: MRb1Z.gif] [Imagine: Z8Pjv.gif]

#46
Tata a fost politist, deci cica n-am voie cu facebook, sa comunic cu alte persoane dupa internet ca zice ca sunt toti vagabonti, n-am voie jocuri ca cica stric pc'u, sa pun poze pe internet si chestii din astea. De aia nici nu le-am mai zis nimic din ce fac eu la calculator. Inafara de chestii gen ma joc sau ma uit la ceva. Nu prea ma controleaza, adica aproape deloc ca ori n-au timp, au treaba sau sunt obositi. Vreau sa spun.. am si poze yaoi pe calculator de o gramada de timp si ei nu stiu de ele 21 Si nici n-are folderul parola sau ceva. Cred ca asta inseamna ca nu prea ma controleaza 39 Stiu ca ii mint, adica nu le zic ca mai comunic si cu alte persoane si chestii din astea, dar e vina lor ca ii considera pe toti si toate ce nu ii stiu din real oameni rai.
Nu prea vorbesc cu nici unul dintre ei, sau .. de exemplu am incercat ieri sa vorbesc un subiect placut cu mama si ea dintr-o data devine serioasa, imi zice ca eu sa nu fac asta sau mai stiu eu ce, nu are simtul umorului deloc, la fel si tata. De aia nu-mi place sa vorbesc si nici n-o s-o fac cu ei despre teme de genul. Daca zic la naiba sau ceva, zice mama "de unde ai invatat cuvantu asta" -.-"" Pfoa, si sa mai adaug, cand am fost in excursie cu clasa, eu nu am baut bere si n-am petrecut toata noaptea cum au facut unii din clasa, ci am fost cuminte. Da si cand am ajuns acasa eram obosita si nu mai stiu ce zisasem, apoi spune tata ceva gen:Uite, nu trebuia sa mearga in excursie ca acu se rasteste, ne raspunde etc. Dupa ce ca fusesem cuminte -.- Dar ma abat de la subiect, deci eu nu sunt de acord cu accesul unui astfel de parinte la prea multe chestii ce tin de intimitatea noastra. De aia multi nu comunica cu parintii, daca le zici ceva ei ori te pedepsesc, cearta, mustreaza sau nu pricep gluma si devin serios, e enervant.
[Imagine: 6sc1l3.jpg]
For every 99 times, you looked me in the eye,
swore you weren't lying and I was so blind..

#47
Am noroc sa am parinti care isi vad de treaba si isi baga nasul in lucrurile lor, nu ale mele. Sunt de acord ca atunci cand un copil se comporta ciudat, incepe sa vina dimineata acasa, chiuleste in fiecare zi de la scoala, are ochii rosii si tuseste des, sa isi bage nasul si sa incerce sa descopere ce se intampla. Dar atunci cand e mereu la fel, nu face nimic rau si se comporta perfect normal il lasi dracului in pace ca e treaba lui. Daca nu vrea sa iti spuna ceva e pentru ca nu are incredere in tine, pentru ca povestesti la toti vecinii, si ar trebui ca parintii sa se uite intain la ei si apoi la copiii lor. Mama vede jurnalul meu ca pe orice caiet pe care il am. N-o intereseaza ce scrie. Adica eram odata intr-un magazin de haine cu mama si la un moment dat a venit o fata cu maicasa ca sa isi cupere o poseta. Si a inceput maicasa. " Fetita mi-a spus ca i-a fost rusine sa va ceara geanta asa ca am venit si eu cu ea.".Mama mi-a zis ca nu suporta genul asta de parinti care isi tradeaza pe fata copiii. Mi-a spus ca a respecta copiii e acelasi lucru cu a respecta adultii. Asta cred eu...
[Imagine: universul1.jpg]

#48
Bai, aici sunt contra. Adica daca ai mei vor sa stie ucruri despre mine care ii intereseaza si eu nu le-am spus, sa ma intrebe nu sa inceapa sa umble prin lucrurile mele. 106 Nu sunt de acord ca mama sau tata sa imi umble printre lucruri, sau sa-mi citeasca jurnalul. Este intimitatea mea proprie si am dreptul la ea. Daca vor sa controleze ceva o pot face cu notele de la scoala, dar nu cu altceva. Pana la urma urmei am o varsta si sunt si eu desul de matura incat sa stiu ca daca incep sa ma droghez o sa ajung pe sub cine stie ce pod.
Ce se poate intampla ?! ^.^
Love me baby !
Love youuuuu ! >.<
Incert ! >.<

Blogul pisicii.

#49
Poate ca ma bucur sa fi gasit topicul asta.Acum sunt la bunici,deci nu-mi prea pasa.Adica,daca mama sau tata ma intreaba prin telefon ce fac pe calculator eu mereu zic "MA joc la jocuri" de parca as fi copil mic, dar nu fac asta toata ziua,ci doar i fac sa creada asta.CU exceptia faptului ca ma cred mica penrtu ca ma uit la anime, n-am mai vrut sa le zic ce faceam, mereu imi spun ca toate alea n-o sa-mi faloseasca la nimic, ca n-o sa rezolv nimic cu ele si in final mi le interzic. De aceea,mai bine pastrez secretul.De fapt, ai mei nici nu stiu ca am cont pe ZUP.CAteodata ma mai da de gol soramea si ii zic ca ZUp este site de jocuri online,iar cand vrea sa-l acceseze,eu ii zic ca intra virusi(mereu merge !)Si-acuma ca parintii tot iau raul in fata si daca ar sti ca am cont pe site,ar incepe sa caute pe-acolo si ar gasi topicuri yaoi si le-ar citi si dupaia n-as mai intra never pe calculator si n-as mai folosi calculatorul.Si nici macar nu-s fana yaoi !!! DAr normal,cu sa ma asculte?Si tin minte ca pe-a cincea am avut un jurnal in care am scris un fic naruto foarte dramatic si sever pe care urma sa-l public,tata l-a descoperit si mai bn nu zic ce-a urmat.In fine,mi-am pierdut toata munca si m-am ales cu o cearta in care,normal, eu am pierdut.Si atunci cand ma cert cu soramea, primul lucru pe care-l vrea tata sa-l faca este sa-mi stearga din memoria televizorului toate canalele pe care le urmaresc.Si daca nu ma lasa sa ma comport ca atare sau cel putin sa ma lase in pace, dupaia vin si imi spun ca de ce nu invat sa gatesc, ca de ce nu ma apuc si pun mana pe matura ...? Adica nu-i bine nici cum.Si de aceea, saptamana viitoare vin parintii in vizita si trebuie sa sterg tot history ca nu vreau sa risc sa intre tata si ... apoi trebuie sa ma deloghez,sa sterg mesajele de pe telefon si sa le las doar pe alea de la Orange (ca sa nu-si ea seama).Atunci, chiar daca isi da seama , nu ma va certa si scap bazma curata.Si nu ca as fi o bad girl ca sa aiba parintii de ce sa fie dupa mine.Adica,sunt tocilara pe care fiecare parinte il vrea,care nu iese afara si nu se omoara cu sportul etc.DAr nu-i inteleg.Si stiu o data ca aveam pe spatele caietului desenat chestii si vine tata si m-a pus sa rup tot si mi-a zis ca daca mai desenez ceva pe spate, nu-mi mai da bani sa-mi cumpar caiete nici pentru scoala.Si apoi scriam ok o compunere la romana si ca sa nu mai sterg atata am taiat,iar tata mi-a spus ca-mi rupe pagina sa transcriu din nou.Noroc ca a intervenit mama atunci ca altfel mai stateam sa copiez trei pagini A4.In plus, n-am voie pe facebook,twiter,chat,iar adresa mea de yahoo este mereu monitorizata(defapt, nus h daca tata intra sau nu pe adresa mea ca stie parola)
Cred ca este bine sa-ti protejezi coplul sa nu fie sau devina un idiot, dar nu cred ca este nevoie si in cazul meu, ceva ce parintii mei nu pot intelege.
[Imagine: ItachiSig.jpg]






#50
BWAHAHAHAHAHA

Copii care se cred maturi si independenti. De parca atitudine de "nu le spun nimic alor mei" va ajuta cu ceva. Si mai tarziu va plangeti ca parintii nu va inteleg. Jalnic. Personal consider ca atunci cand parintii de intreaba despre ceva din viata ta sa raspunzi sincer. Daca te eschivezi sau minti in continuu e de mirare ca parintii tai nu au incredere in tine? Cred ca daca exista suficienta comunicare intre copii si parinti atunci parintii nu cauta si copiii nu se plang ca nu au intimitate. Daca spargi brusc sute de lei in mesaje pe telefon nu e normal sa se intrebe ce te-a apucat? Daca nu esti sincer despre ce faci ei vor fi ingrijorati tot timpu pentru ca nu te cunosc si nu au cum sa aiba incredere in tine. Pana una alta ei iti platesc viata si cat timp vor face asta e dreptul lor sa stie in ce investesc banii. Daca vreti sa fiti tratati ca niste adulti comportativa ca atare. Educativa parintii si nu faceti o drama cand ei dau peste un "secret". Acu 200 de ani erati legal proprietatea lor (ca o vaca sau o oaie) asa ca fiti fericiti cu ce aveti si dati dovada ca meritati mai mult
[Imagine: FinalFantasyIXBahamutvsAlexandregh.jpg]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)